ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Долев: Въпросът с разширението на бул. "Руски" до Герджика за момента остава висящ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 04.03.2011Коментари (33)6823
© Plovdiv24.bg
"С някои от собствениците на къщите в карето на бул."Руски" направихме размяната с имоти, но има други от тях, които не могат да си платят държавната такса по сделката със замяната. До момента сделката за втората къща виси", каза зам.-кметът на Община Пловдив Александър Долев за репортера на Plovdiv24.bg. по повод на етапа, до който е стигнал казуса за разширението на бул."Руски" от  "Шести септември" до моста на "Герджика".

Припомняме, че Община Пловдив прави размяна със собствениците на къщите там с цел да ги овъзмезди, за да може впоследствие тези къщи да бъдат бутнати и да бъде разширена отсечката на булеварда.

"Лошото е, че ако собствениците на тези недвижими имоти там не намерят пари да платят, трябва да развалим сделката за замяната, а това не трябва да се случва, защото не може да се осъществи разширяването на платното" допълни още Долев. 

Оказва се, според Долев, че това е един от не добре премислените проблеми на Законодателството, при който сделката е перфектна и завършена, има договор за размяна, но собствениците нямат пари да платят режийните разходи по делото, в случая: държавните такси, а Община Пловдив не може да плати вместо тях.

В момента въпросът с разширението на бул."Руски" е висящ. Община Пловдив може би ще прояви благоразумие да изчака собствениците на къщите да намерят пари, защото не се ли осъществи сделката по размяната на терените, то Общината трябва да овъзмезди собствениците на имотите с пари, а "ние пари нямаме", категоричен бе Долев. Дори да се намерят пари, то новата сделка трябва да мине през сесия и решението на проблема остава в бъдещето.

Така, че да се надяваме, че хората, притежаващи въпросните къщи, ще намерят пари, за да си платят дължимите средства.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Докато други градове се развиват и се строи масово тук в Пловдив само дърпаме града назад понеже всички са компетентни по всичко. Пречела сградата - еми вместо да вярваш на чужд думи вземи че се разходи до там и сам предцени дали пречи. https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razshirenieto-na-Ruski-zapochva-prez-mart-bulevardut-gotov-prez-oktomvri-71142
+3
 
 
Ми нека да плати таксите този, който даде разрешително за кооперацията на края на моста. Нейният строеж промени всички планове. Жалки създания, за единия рушвет, съсипват града. Вместо да кършат ръце, да разследват виновника за бъркотията!
+1
 
 
Господа общинари, ние гражданите на Пловдив като данъкоплатци не искаме да чуваме "пари няма". Пари има, тъй като всички ние си плащаме данъците. Значи пари имаше да засипете целия град с половин сантиметър пясък заради 3 сантиметра сняг (и сега да го дишаме този пясък цяла година), а за това да се реши един толкова ДРЕБЕН проблем пари няма. Как може няколко такси да стопират цял един инфраструктурен проект, чието завършване би подобрило значително пътната обстановка в 1/4 от града и от чието завършване има интерес целия град? Вашата реакция в случая е пълно безхаберие. Ако е необходимо ще съгласувате нещата със съответните областни служби и таксите ще бъдат премахнати, разсрочени или отложени във времето, заз да не се стопира проекта за глупости. Ако целта ви е да пробвате нашата реакция и до къде може да стигне незаинтересоваността ни - сбъркали сте. Този път на самотек няма да стане - ще трябва да свършите малко работа. Не мога да повярвам, че въобще нещо такова се прави на въпрос! Или пък това е поредния жалък опит за психологическа война между Тотев и общината - видите ли, лошата държава (сещайте се областния) не иска да премахне таксите и затова спираме разширението... От политиката никой никога нищо не е спечелил, но пък за сметка на това много е пропуснато и загубено.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
Долев е винаги от заяждащият се отбор.Той откакто е дошъл на този пост зам.кмет на Пловдив всичко е висящо.Ние тази приказка с нямането на пари я знаем,ами Долев отиди при Бойко и му прави метани за да отмъкнеш някой лев за града
+4
 
 
Защо не попитате господа критикуващи защо Чомаков разреши построяването на тази кооперация при положение че от там по план щеше да минава булеварда.Имаше ли сделка евреи-католик или не.С колко повече олекна хазната заради построяването на сградата.Беше спряна по едно време,но после чифутите наваксаха.
+1
 
 
Разликата е в последната буквичка на фамилиятя Му" н" е по-подходяща! По физиономията и делата им ще ги познаете!
Спокак едели какво ново....
на 04.03.2011 г.
+1
 
 
долев от кои отбор си?
+5
 
 
Хубаво ще е първо да оправят 'Васил Априлов' от гарата до ресторант "Стадиона", защото е меко казано в трагичен вид!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: