ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Волен Сидеров внася над 40 000 подписа против новините на турски език
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 18.03.2011Коментари (40)4862
Днес 18.03.2011г. лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров, ще внесе в БНТ над 40 000 подписа против новините на турски език по Канал 1 и БНТ Сат. Предстои и среща с директора на БНТ Вяра Анкова, за да се разбере какви мерки ще предприеме за решаване на този обществено значим проблем, както да й се напомни, че остават 3 дни до изтичане на ултиматума, който ПП "Атака" постави за сваляне от ефир на въпросните новини.

Над 4000 от тези подписи са събрани от жителите на Русе, които са заявили своята категорична позиция против новини на чужд език по националната телевизия.

ПП "Атака"-Русе заявява категорично, че всички ние живеем в православна държава и официалния език е българския. Няма държава в Европейския съюз, където да съществуват новини на друг език освен на официалния, както и не съществуват законови пречки в Република България за премахването им от ефир, казват още от партията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мисля че първо трябва да се спре всекидневното и ежечасно притъпяване на националностната ни принадлежност от страна на Пайнер и всички радиостанции бълващи мазната,противно скимтяща чалга.Наблюдавам вече малки дечица които хвърлят гюбеци и щракат с пръсти на някакви ориенталски ритми и порногравски текстове и родителите им са на върха на щастието от тяхните умения. Българската народна музика почна вече да става но го и по свадбите.За какво са им на турците джамии,мюезини,мисионери и новини след като има такива медии които ни бомбардират културно идеологически. Та целия контест на протеста някакси се обезмисля (не че несъм съгласен с инициативата) - примахваш цирея а тумора остава.
+1
 
 
В крайна сметка става въпрос за това, че и цигани и турци където и да отидат по света отказват да се интегрират и по скоро искат да останалите да се съобразяват с тях и техните средновековни и патриархални порядки. За разлика от страни като Франция, Германия, Белгия и Швейцария в България и двете групи се чувстват облагодетелствани и ненаказуеми от страна на държавната власт и оттам произтича и тяхната безгранична наглост, че дори се стига и до ситуации (особено в махалите) в които те смятат, че имат само права, без задължения за спазване на закона и Конституцията.
+1
 
 
Ралица Найденова- мн.правописни грешки и мн.отрицателни емоции. Така не стават добри нещата- с рогата! Ако си била в час по история спомни си Андрей Ляпчев-"со кротце, со благо, и с малко кютек".Ляпчев е българин роден в Македония и е знаел как се приобщават човеците и се гради държава.Со кротце, со благо- училища, работа, со малко кютек- закони.Не е било нуждо насилствено да им се сменян имената- просто всяко новородено с име от именника, тоя в ГРАОН и след три поколения се приключва с турското самосъзнание.Но когато нещо се прави насила, в природата на човека е отпор и негативизъм.Познавам момчета и момичета, които не искаха да им казват Сабие, а Силви, и един не искаше Мюмюн, а Младен и други такива. Но след това точто тези бяха крайни и радикални по този въпрос, защото бяха несилствено побългарени.Спомнете си Чеч в Родопите и прадедите ни, и всички помаци- помак=помъчен.Било е с огън и кръв, и сега не е било по-леко, само че много малко се знае истината.А истината е винаги с две страни.Трябва винаги да се поставиш на мястото на другия и тогава да говориш, но не и крайности.Затова В България на БЪЛГАРСКИ НАВСЯКЪДЕ, НА ТУРСКИ САМО В КЪЩИ, И ТО ВЕЧЕР В ЛЕГЛОТО!
0
 
 
Dimitar Arshikov! Я тогава ми кажи, коя държава обича турците? аз ще ти каша! нито една! може държавата да я харесват но не и човека! един циганин е по добре от един турчин! циганите на улицата или в някое кафе не ти говорят на техния език а на БЪЛГАРСКИ!!!! а турците кадето и да си говорят на турски! а има и нещо друго! щом са тука б нашия роден край, да махнат забратките! трябва и те да се интегрират! а каде в турция носат....само по селата старите. и в курана не пише че трпбва да се носи! само като ходят в джамия. но те какво правят.....те искат да се покажат....кои сме ние, ние сме мюсюмани, ние сме турци. ето какво правят. питаи некои на улицата....ти обичаш ли турците? да видиме какво ще ти отговорят. аиде сиктир на ТУРЦИТЕ!
+2
 
 
В Канада ми случи на присъствам на тържество, да официално тържество на което наша приятелка-българка получи постоянно канадско гражданство.Няма да ми стигне мястото да опиша всички ритуали, но най-съществените- пяха химна на Канада, заклеха се пред знамето на Канада, за което се подписаха пред съдията-една дребничка дама и пред огромен полицай-по филмите сме ги виждали тези с червената куртка.Т.е. символите- знамето, закона-съдийката и полицая, който го прилага за всички и навсякъде.Новите "канадци" бяха от 26 националности. След като се подпишат, получават документите си за постоянно гражданство- личната карта и поздравителен адрес-сертификат. Но преди това- интервю на официалния език-английски с въпроси от географията, литературата, държавността и др. и разбира се историята на Канада. А нашите не знаят бъкел ни на български, ни на турски, ни на дявол знае какъв език ни от историята, ни от държавността, ни от... Зяпнали са само Доган ...
+1
 
 
да зададем въпроса по друг начин:Защо в Турция няма новини на български език?В Турция живеят толкова много български граждани!
-1
 
 
и !! Не се нападайте по между си , жалки сте ! Тва го няма ппри никоя др. Националност !
+2
 
 
Това лято бях два месеца в Канада, както верятно всички знаят интернационална държава, видях хора с всички цветове на кожата, чух помежду си да говорят на най-различни езици.Но всички канали на ТV и радиата се излъчваха на официалния език английски.В каналите на Монреал-, който е френската част на Канада имаше и на френски.Е, а и ако може някой да посочи която и да е държава в света да допуска телевизия и радио да излъчват на друг език, освен на официалния, ще ми бъде интересно да науча! Не ги мразя, напротив съжалявам ги, но те са родени тук и след толкова години е крайно време да се адаптират, да започват да разбират български и да говорят правилно български.Майчиния език само в къщи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: