ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Титюков: Инвестираме 950 хил. лева за осветление на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 23.03.2011Коментари (55)12342
© Plovdiv24.bg
Дискусиите сред феновете на Локомотив относно модернизацията на стадиона в парк Лаута винаги са актуални. След неделното гостуване в Ловеч, което събра очите на цяла футболна България, "черно-белите" запалянковци не сдържаха емоцията си и се обърнаха към благодетеля на отбора Константин Динев с надеждата стадион "Локомотив" да се сдобие с мечтаната новоизградена трибуна "Бесика" час по-скоро. За реализирането на тази идея потърсихме коментара на заместник-кмета на град Пловдив Георги Титюков, в чийто ресор попада развитието на спорта в града ни.

"Общината има желание да инвестира в спортната база на Пловдив. На Лаута вече е изграден трафопостът, необходим за изграждането на осветление към стадиона. Заделените за тази цел средства, включително проектирането, са около 950 хил. лева. Тези пари са заложени в решение на общински съвет относно средствата за софийския боклук. Към тях има планирани и 550 хил. лева, предназначени за проектиране на различни спортни обекти в града ни. Трубуна "Бесика" ще е един от тях", обясни Титюков за читателите на официалният фен-сайт.

"Убеден съм, че държавата ще изпълни поетия ангажимент с осигуряването на въпросните средства, тъй като той одобрен с решение на министерски съвет. Не е в техен интерес да се отмятат, още повече, че в трудна ситуация им подадохме ръка. Бюджетът на общината е доста напрегнат и без тези пари няма как да изпълним подобни намерения."

"Напълно реално е още през есента на Лаута да има изградено осветление. Нека не забравяме, че към момента държавата дава пълна свобода на фирмите да обжалват и забавят процедурата. За нас е важно да я направим максимално прозрачна, пък от там нататък каквото ще да става."

На въпрос, възможно ли е новата фен-трибуна да бъде изградена с държавни средства, Титюков сподели:

"Реално има заложени средства за проектирането й и веднага след превеждането им ще обявим конкурс. Очакваме това да се случи през април. В Пловдив са изпуснати поне 20 години спрямо инвестициите в сферата на спорта. Това, че планираме точно такива и то в спортните обекти в града ни за мен е правилно решение. Изготвянето на проект от наша страна е първа, но много важна стъпка. Когато той е на лице, ще се намери и начин за финансирането му."

"Пловдив е доказъл, че е футболната столица на България и не случайно писах писмо с предложение градския ни стадион да стане национален. В тази връзка съм убеден, че ако на стадион Локомотив се играят мачове на младежкия национален отбор, интересът ще е неколкократно по-голям от този в София или другите градове. Направих си труда да проверя посещаемостта при последните подобни домакинства в Пловдив. Говорим за цифри от порядъка на 30-40 хиляди души на мач."

Заместник-кметът на града ни сподели още, че общинският съвет вече е приел решение да отдели собствени средства за изграждане на изкуствен терен, ограда и осветление на територията на комплекс "Локомотив" на стойност 75 хил. лева.


"Оптимист съм, че това начинание ще е факт за няколко месеца. Напълно реално е още през месец май, този терен да е на разположение на детско-юношеската школа, а защо не и на представителния отбор на Локомотив."

На въпрос дали общината може да помогне в предстоящите чествания на 85-годишния юбилей на клуба, Титюков призна:
"Запознат съм за това благодарение на вас, феновете. В интерес на истината никой от ръководството на Локомотив не се е обърнал към нас. Но в бюджета ни е заложена скромна сума, свързана с подобен род спортни тържества. Бихме съдействали с каквото е необходимо, стига да е в границите на разумното."

За финал Георги Титюков обеща да информира редовно "черно-бялата" общественост с хода на всички процедури и събития, свързани с темата за модернизация на стадиона в парк Лаута.

Източник: lportala.net

Още по темата: общо новини по темата: 36
19.03.2012
19.03.2012
19.03.2012
19.03.2012
10.03.2012
07.03.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тютюков много обича да си прави реклама .....Да не забравяме че е Ботевист и може да си останем само със обещанията му .На тях никога неможе да се вярва на 100%
-1
 
 
Прав е Тютюков. Трябва да се инвистира в базата на отбора, който от 15 г. е без аналог в Пловдив.
-4
 
 
Браво Жоре-сипвай им сапунки на мършите.Имат общински подлез и лапат от наеми,взеха концесия без пари-нямат наяждане тези мърди.За какво им е това осветление-те не могат да продадат 3 000 билета за домакински мач.Кой ще ги гледа
0
 
 
По принцип звучи добре,но като се вземат в предвид празните обещания от минало време,тези в случая изглеждат просто поредните такива! Като се вземат в предвид и предизборните времена,тези думи на Тютюков са си поредната порция Пи-Ар и нищо повече! Представяте ли си "жълтата" върхушка в града ни да направи всичките тези неща в споментите срокове.....????? За мен това е пълен абсурт!!!!! Иначе ако всичко това се спази,това ръководство на града ни напълно заслужено би трябвало да спечели втори мандат на управление!!!!!.....Ако не обаче,подобни евентуални празнодумци,нямат място на чело на града ни!!!!!!!!
+1
 
 
Стадионите са общински! Някои прости кратуни тук не могат да проумеят, че ако се финансира модернизация от общината към единият стадион, ще последва такава и към другия. Ама пуста завист!
-5
 
 
Наближават избори и тези от общината взеха да ухажват циганското малцинство.Братя роми да не се вържите и този път!
на 23.03.2011 г.
0
 
 
Ей къде е април месец, ще видим колко ще е готов проекта и какъв проект ще се направи.
-1
 
 
няма тема ридван, неджиб и други резаци да не дадат по сто мнения, предимно злобни коментарчета....интересно защо - злоба, завист, комплекси, обикновена простотия ли.....
-1
 
 
папагали завиждайте на вас кметството от подбалканското градче ще ви дава пари :Д:Д:Д
+10
 
 
с тея усти сигурно и уембли ще има скоро в Пловдив
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: