ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 23.03.2011Коментари (26)6332
Около 15:30 таксиметрови шофьори протестираха в района на Гребната база, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Колите бяха около 150-200.

"Искаме да се направи синдикат, който да защитава нашите интереси. Настояваме да се премахнат ограниченията в цените", каза Петър Спасов, един от участниците в протеста .

Припомняме, че преди време се взе решение, ако курсът на таксито е между 3 и 5 лева, пътникът да плаща само 3 лв, а когато е над 5 лв. се прави отстъпка от 20% върху цената. 

Стана ясно, че таксиметровите шофьори са решили да се съберат на протест, за да защитят исканията си. На митинга не е присъствал нито един член на общинската управа на града.  

Един от участниците в протеста каза, че: " Идеята да се съберем заедно, е за да решим да бъдем единни в своите искания" и допълни "Една птичка пролет не прави".

Разбра се, че протестът не е бил официално организиран.

На въпроса на репортера ни, кога ще стане факт синдикатът, който таксиметровите шофьори искат да образуват, протестиращите  отговориха, че това ще стане в най-скоро време. 

"Ще наемем юристи, за да може синдикатът да бъде направен по законния ред", казаха още те. 

По отношение на ограничението на цените, което собствениците на таксиметровите фирми, наложиха върху таксиджиите, участниците в протеста смятат, че те са за тяхна лична сметка. Това е причината те да не са съгласни с тях. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Аз пък се чудя как като всички карат на метан държат високи цени все едно всички карат на бензин.Дори тези цени са високи.Вярно,че имат разходи и за амортизация и консумативи,но бизнес бе разходи не може!
+3
 
 
Е,адаш не обиждай така-все пак са "бакшиши"...Като искат синдикат ,досега да си бяха направили,не да вдигат врява 'щото нямат клиенти ! Никой не им пречи за това.И да 'почват да карат трезвени и да спазват Законите !
Докато има балъци,ще има и тарикати. ;)
на 23.03.2011 г.
+7
 
 
Какви са тези глупости ? Да бъдат премахнати ограниченията на цените... В никакъв случай,задължително трябва да има такива ! Половината бакшиши са разни тарикати и си праскат цени до небето за 1 км... Аз съм твърдо ЗА да има таван на цените ! Да бяха протестирали с нас за цените на горивата,а не да си правят някакви пародии на протест до гребната база,което си е чиста сбирка с цел да чоплят малко слънчоглед и да спестят работата.
+4
 
 
Като знам на кого е таксиметровия бизнес,много се радвам като видя на една стоянка 50 -60 таксита.Таксиметровия бизнес е на гн.Тренчев и другите профсаюзни лидери които защитават интересите на народа.Народа вижда как се защитават интересите, и докаде се стигна. Всички са във една МАФИЯ една ПАРТИЯ и ЕДНИ ИНТЕРЕСИ.БОГ ДАЕ СЪС НАС, ЗАЩОТО АРАБИТЕ ИДВАТ И ВЪВ БЪЛГАРИЯ.
+5
 
 
"Таксиметров шофьор" не е някаква форма на трудова повинност, останала от комунизма, а въпрос на личен избор и желание. Щом условията не те устройват - прав ти път , никой не те задържа - земята пустее, села се обезлюдяват... Считам че приходите, които генерирате от превоз на проститутки, наркотици и крадени вещи донякъде компенсират неудоствата, причинени от ограниченията :)
+7
 
 
ЗАЩО ШИШОВЦИТЕ НЕ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОТЕСТА СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ??
+12
 
 
а бакшишите до кога ще карат по свой собствен правилник за движение? до кога ще имат наглостта да слизат от колите си и да се саморазправят с бой с други шофьори, /включително жени с деца в колата!/ разчитайки на "подкрепа" от радиостанцията от други бакшиши? до кога ще помпат сметките на клиентите си ? до кога ще избират обиколен маршрут и винаги да "нямат дребни" за ресто. до кога в колите им ще мирише на цигари и вкиснато? Пълен игнор на таксиметровата услуга в Пловдив, докато не си променят отношението към клиентите и другите участници в движението!!!
+7
 
 
На какво разчитат тези хора, не знам... Като ме закарат от центъра до мола и 10 лв така ли. В криза богати чакат да станат...
0
 
 
Този път шишовците са напълно прави да протестират. Таксиметровите превози са пазарна екстра и е редно да бъдат третирани като такава. Като ви е скъпо да ползвате такси - не ползвайте, велосипедите са по 300 лева, а градски транспорт - бол за по левче.
+1
 
 
Ее пък се сме с гоУемите претенции!!В Плевен скоро се возих на такси - возят на половината от вашата цена!!!0.15лв./км помните ли кога беше в Пловдив?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: