ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МБМД: Следващият кмет ще е кандидатът на ГЕРБ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 23.03.2011Коментари (26)3965
© Plovdiv24.bg
Сника: Архив.
Макар да е най-популярен сред пловдивските политици, Славчо Атанасов нямал никакъв шанс за втори мандат, най-много да стигнел до балотаж. Сигурно било, че следващият кмет ще е кандидатът на ГЕРБ. Това сочат както резултатите от представителното социологическо проучване на МБМД, проведено в средата февруари сред 1014 пълнолетни пловдивчани, така и анализът на директора на социологическата агенция Мира Радева.  

Тя припомни, че още през май 2007 г. в направено по поръчка на СДС проучване МБМД за първи път прогнозира, че районният кмет на "Тракия" Славчо Атанасов ще е бъдещият кмет на целия град. Вероятно затова ГЕРБ не идзигнали своя кандидат, а застанали зад него. 

Единственият му шанс, ако се кандидатира, пак да успее е ГЕРБ отново да го подкрепи. Но на всекиго било ясно, че след разрива и подмяната на тогавашния вот, това нямало как да се случи.

В сравнение с паралелни изследвания в другите областни градове, пловдивчани са по-големи оптимисти за бъдещето на града си, повече от всички други  подкрепят управлението на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов. Тези политически нагласи се определяли предимно от по-младите, по-образованите и хората с по-високи доходи.

За мнозинството местните избори наесен са много важни. Близо 70% са заявили, че ще гласуват, макар че 26 нта сто все още не знаят за кого точно. 27% желаят преизбирането на сегашния кмет, а 44 на сто искат промяна. 34 на сто смятат, че Славчо Атанасов се концентрира върху важните за града проблеми, а 41 на сто са на мнение, че по-скоро се занимава с незначителните неща.

Мира Радева е почти убедена, че неговата лична  популярност не може да надмине електоралната сила на ГЕРБ.

На въпроса "Ако изборите за кмет бяха днес, за кого бихте гласували?" 25,8% отговарят - за кандидата на ГЕРБ, Славчо Атанасов събира 17,7%, а човек на БСП - 4,2%; 18,7% са отговорили: "За личност, която харесвам, независимо от коя партия е."

Това би било максимумът за Атанасов, защото в тези проценти влизали и БСП-симпатиите, които в реална обстановка ще подкрепят своя си кандидат.

Други имена няма, защото кандидатите са неясни. Това според Радева било обида към избирателите. Обяснението на централите, че не бързали да ги казват, за да не почнат отсега да ги заливат с помия, било наивно. И последния месец да станели ясни, това нямало да ги спаси от компромати, сега поне ще има време да отговорят. Хората трябвало да опознаят кандидатите.

Изследването не е по партийна поръчка, а е част от маркетингово проучване, възложено от три мощни международни компании.


ГЕРБ кандидат кмет


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 23.03.2011 г.
+4
 
 
"Не вярвай на статистика, която не си подправил."-У.Ч.
на 23.03.2011 г.
+2
 
 
След като сте толкова сигурни,няма смисъл да се провеждат избори.
+6
 
 
Пловдивчани, аз го разбирам по следния начин: Мира Радева: "Магаре да е от ГЕРБ ще е"! До там ли я докарахме? Трябва да има някаква алтернатива!!! Стига вече партийни кандидатури, служещи на партията майка, а не на Пловдив!
-1
 
 
Ало комунистите не го взимайте много на вътре нещата, че някой да не получи инфаркт :)))
+5
 
 
Тази г-жа Радева незнам дали е учила социология и въобще разбира ли методите на социологията, но съм сигурен, че се е научила да наглася информацията под звуците на шум от пари. Дано хората осъзнаят, че това управление беше най-честното в историята на Пловдив.
0
 
 
ГЕРБ нямат кандидат. Тотев е антипатичен. Дано извадят нещо свежо, защото иначе няма за кой да гласуваме. За БСП е ясно, че почти никой няма да гласува. СДС са изпаднали в немилост. ВМРО са тотален дреб. Как може в този прекрасен град да няма един достоен кандидат :(
0
 
 
Саргон, защо нарича 2 пъти хората тука тъпи,не е правилно. като се престрашат останалите да изкарат имена за кандидаткметове, тогава да се изхвърля за цифрите! нагласени са в това проучване процентите
-1
 
 
Поръчково проучване, Главочът не може да събере и 10%. Освен, ако в този град тъпаците са станали прекалено много.
+4
 
 
Жалко за Пловдив,щом някакви си облъчени роботи ще гласуват за някой ,който още не е обявен.....
+1
 
 
Този път на Славчо ще му помага не ГЕРБ, а ГЕРГ(ов) и БКП-БСП.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Двойно убийство в Пловдив!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: