ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Александър Стайков: Въпреки акция "Наглец", оставам с усещането, че само ОП "Охрана и сигнализация" взе отношение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 25.04.2011Коментари (11)9976
© Plovdiv24.bg
Александър Стайков.
Във връзка с резултатите и ефекта от акция "Наглец" на Plovdiv24.bg, репортерът ни се срещна с шефа на ОП "Охрана и сигнализация" Александър Стайков.

Г-н Стайков, според вас, подобри ли се културата на шофьорите в Пловдив?

Тенденцията е такава, да се подобрява. Но това ще става лека, полека, защото няма как, като всяко нещо, да стане изведнъж.

Г-н Стайков, читателите на Plovdiv24.bg явно разчитат на нашата подкрепа при решаването на ежедневните и наболели проблеми на Пловдив. В редакцията на сайта постоянно получаваме снимки на безобразно паркирани автомобили. Породено от явната наглост на някои шофьори, някак естествено се роди и името на акцията на Plovdiv24.bg против техните действия, а именно "Наглец". 

От старта на акцията, който беше на 06.03.2011 г. до момента, ние сме публикували и сигнализирали на органите на реда, респективно на вас, около 40 такива случая.

Можете ли да кажете, колко шофьори са санкционирани след тези публикации на Plovdiv24.bg?

Първо искам да поздравя Plovdiv24.bg за прекрасната инициатива с тази акция. Надявам се и в бъдеще да продължите в тази посока, защото знаете, че ако няма инициативи на медии и други граждански структури, нещата се случват по-трудно.

Да, действително сме проверили тези 40 сигнала и доста шофьори бяха санкционирани. Искам, обаче да отворя една скоба: може би има някакво забавяне от момента на правене на снимката, до получаването и при нас. Ние реагираме светкавично и в повечето случаи, като отидем, самият автомобил не е вече на мястото. Но за сметка на това, шофьорите на съседните автомобили, паркирани на същото място, биват санкционирани и наказвани.

Смятате ли, че една такава акция срещу явната наглост на шофьорите в Пловдив, но аз съм сигурна, че това може да се каже и за цяла България, е достатъчен коректив? Това ли е начинът да променим своята култура и поведение на шофиране, след като явно санкциите, които се налагат на тези шофьори и репатрирането на техните автомобили не ги стряска?

Смятам, че санкциите все пак са стряскащи. Знаете какво се говори: че нашата народопсихология е такава, че ако не ни бръкнат в джоба, нищо друго не би ни притеснило.
Все пак аз не смятам, че това е трябва да е начинът ,по който трябва да се процедира.

Искам обаче да кажа нещо друго. Въпреки прекрасната акция, оставам с усещането, че почти само ОП "Охрана и сигнализация" взе отношение в тази посока. Другите властимащи структури останаха малко в сянка.

Ще ми се, всички служби да работим в тази насока, все пак ресурса на общинското предприятие е ограничен и не можем да обхванем всички сигнали.




Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ок де няма проблем ще паркирам където трябва и сутрин ще си ходя 30 минути за физзарядка до колата зада отида на работа а в 4'30 сутрин алтернативен транспорт освен такси няма е кажете ако има паркинги до вас защо да не си паркирате возилата там. А като няма дай да викаме полиция.Стига глупости в Пловдив става така че ,където можеш там си слагаш колата. Да престъпление е че несъм паркирал където трябва -покажете ми паркинг който е около нас за да паркирам там.Е за платени няма да говоря все пак са с пари..
+1
 
 
Като ви е трудно обърнете се към "вашите"колеги от полицията да ви помогнат,не само да обикалят с патрулките и да дремят по сенките.Иначе когато ги изкарат по някоя"акция"се престарават от проверки.Относно снимките и жалбите на нашите съграждани,нагледци е имало и ще има за напред като няма контрол и адекватни мерки-то килешите бързо се изпедепсват.....
+3
 
 
Незнам дали е само прах в очите или не, но ми прави неприятното впечатление че винаги когато се говори по темата за неправилно паркираните, почти не се обелва и дума за другата стана на проблема... че дори и да искаш да си изряден в повечето случаи просто няма къде да паркираш. защо на много места където няма паркинги в район от 1-2км навсякъде е забранено паркирането. защо не се направят още паркинг-и нуждата от тях е видима. защо дори и сега съществуващите са отадени за смешни пари на концесия, като така или иначе стопанисването им се състои в наемане на 2-ма пенсионера да стоят и да събират парите, вместо тези пари да влизат във фонд с които да се правят нови паркинги и да се оправят пътищата.....
+1
 
 
Еми иди при тях на работа и свърши работата
+3
 
 
абе хора какво ни хвърляте прах в очите пусках жалби до 4 рпу че на ул доспат 5 зад богомил 11 на центъра дневно има на 50 нарушители които паркират в градинките които са заприличали на картофени ниви ако трябва да ви пращам снимки дневно само от там ще имате по 50 от мен каквото и да говорим нищо не се променя моята жалба беше преди 1г. може би от тогава нищо не се е променило така че стига се тупахте по гардите!!!!!нищо не правите и не си вършите работата!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: