ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Коли паркират под знак, забраняващ действието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 26.04.2011Коментари (6)6418
© Plovdiv24.bg
Читател сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg за неправилно паркиране на коли. Ето текстът на писмото му:

Пращам ви снимки на поредното нагло паркиране в нашия град. Мястото е светофарът на бившия магазин "Нева". Всеки ден има паркирани коли около и на островчето на светофара от южната страна. Там паркирането е абсолютно забранено по ЗДвП. За по-сигурно има и поставен знак "Забранено паркирането". Въпреки това обаче колите паркират там. Това са предимно клиенти на бинго залите и на нощното заведение, които се намират там. През деня почти няма коли. Дори някой предвидливо поставя светлоотразителни конуси. Но след 17:00 часа, когато свършва работното време на "Паяците", положението става нетърпимо.

Минава младеж, маха конусите и всеки си паркира свободно. Всъщност в целия град по неписано правило можеш

© Plovdiv24.bg
да си паркираш навсякъде след 17:00 часа, защото паяците не работят вече и няма кой да те вдигне.

Въпросният светофар на магазин "Нева" се намира само на метри от Трето РУП, но явно те дават мълчаливото си съгласие това да се случва. Разбирам. че Трето РУП не е КАТ, но координация между двете звена трябва да има.

Plovdiv24.bg ще сигнализира на компетентните органи за справяне с проблема!


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Всички които редовно шофираме из града знаем за тези места,само полицаите дето не ги виждат.Пък и защо трябва да си правят труда да ги санкционират и да си развалят спокойствието/като в повечето случаи"нагледците"не са "случайни"копелдаци и по вероятно е да им създадат поблемче/.Нали смяната си върви,може и да си гледат в другата посока,пък ние ще им ги показваме пък може и някой ръководен"орган" да се сети да ги задейства.Иначе каквато полицията такива и нарушителите.....
-1
 
 
За посоченото място съм съгласен, обаче от общината започнаха да прекаляват с поставянето на забранителните знаци. Последните ги монтираха през почивните дни на Пещерско шосе след прелеза, посока центъра, което е абсолютно безмислено, защото от другата страна на булеварда е забранено.Както е тръгнало ще трябва да плащаме за всичко.....
на 26.04.2011 г.
+4
 
 
На това място когато има гост чалгаджия полицаите подреждат колите по булеварда и дори охраняват разни джипчета и други неща на нарушителите на реда Там има знаци абсолютно забраняващи спирането камо ли паркирането Тези неща се случват само нощем а през деня се пишат постоянно фишове за спрели по булеварда което трябва да става и през нощта
+8
 
 
Полицаите в нашия град НЕ опазват обществения ред и никога не можеш да ги видиш, освен по футболни мачове. Точно с какво се занимават е една голяма мистерия за мен. Катаджиите са едни манекени, правещи засади на едни и същи места, обикновено на входа/изхода на града. Ако покрай тях профучи моторист, просто ще си го преместят от единия в другия крачол. Пред очите на т.нар. "органи на реда" стават редица закононарушения без въобще да бъдат санкционирани. Самите катаджийски и полицейски автомобили биват паркирани по възможно най-неправилния начин, което е един чудесен пример за всички, разбира се. Камери по улиците няма. За да е картината пълна трябва да споменем изключително агресивното шофиране на масовия българин навсякъде в България. За мен лично не алкохола или нещо друго, а АГРЕСИВНИЯ СТИЛ НА КАРАНЕ И ПОВЕДЕНИЕ зад волана е основната причина за повечето произшествия и най-вече за тези с фатален край. Ако не бяхме толкова малоумна и изостанала държава, щях да кажа, че превенцията на ПТП може да се постигне в най-голяма степен с подтискане с всички сили и средства на агресивния стил на шофиране, с прилагане на системни мерки именно в тази насока. Единствено в София има някакви добри практики и усилия, защото имат вече истинска общинска полиция (150 полицаи преминаха на пряко подчинение на кмета на общината), с камери са обхванати всички по-важни улици и булеварди, а агресивното, арогантно поведение на пътя и при паркиране наистина се санкционира. Да не говорим, че имат и ДЕЙСТВАЩА синя зона за паркиране и вече не можеш да видиш ученици, дето ходят с кола на училище.
+6
 
 
На самия светофар на *Руски* и *България* посока филипово *нощуват* няколко джипа!!На десет метра от тях *тюфлеците* дъвчат банички и мигат!!Срещу бившия профсъюзен дом,където и от ДВЕТЕ СТРАНИ има забранителен знак за спиране,постоянно виси един кафеникав лексус РВ4161ВХ!Може би и от там не минава кола на КАТ или на Общинска охрана?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: