ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният: Работата на Илко Илиев е не да обвинява, а да коригира нередностите в Наредба 2
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 03.05.2011Коментари (11)3180
© Plovdiv24.bg
Във връзка с изявлението на председателя на ОбС Пловдив Илко Илиев, в което той определя като грешка връщането от областния управител на Пловдив  решението за концесията на Стара Гребна база и на Наредба 2, касаещо частта"Синя зона, паркинги и гаражи", репортерът на Plovdiv24.bg се свърза с Иван Тотев. Вижте неговият коментар относно казаното от Илко Илиев, подробности от което вече публикувахме.

"Първо искам да кажа: за да видиш разум, трябва и да имаш", иронично отговори областният на нападките на съветник №1 за Пловдив за казаното от него (б.а. от Илко Илиев), че в тези действия на Тотев няма проява на здрав разум и продължи: 
"По повод на върнатите от областта решения, това винаги се прави според тяхната законосъобразност. Тези две решение, за които става въпрос, особено Наредба 2, са крещящо незъконосъобразни. Актът за тяхното връщане е един изключително позитивен жест към пловдивчани", допълни още областният.

Един от изключително важните аргументи на Иван Тотев за връщането на решението, касаещо Наредба 2 е, че с така предложената Наредба се определя една зона между карето на бул." България", бул."Източен", моста на Адата, бул."Източен" бул."Христо Ботев" и бул."Копривщица", в която зона се забранява случаен и специализиран превоз и вътре влизат и Централните градски гробища на града.  

"Това означава, че ако на човек му се случи нещастие и почине някой негов близък, то той няма да може да наеме случаен превоз и да закара до гробището, влизащо в това каре, близките на починалия", възмути се областният.

Той каза още, че отделно от това, в тази зона се забранява и използването на училищни автобуси, което според него е "просто пълно безумие".

"Представете си какво щеше да стане, ако беше минала така предложената наредба. С какво щяхме да си караме мъртъвците до гробищата. Може би с градския транспорт", коментира изключително развълнувано Тотев.

Областният беше ясен, че работата на Илко Илиев е не да политиканства и да обвинява, а да се коригират нередностите в Наредбата, допуснати в сегашния и вариант.

Добрите намерения, във връзка с концесията на Стара гребна база, които бяха изказвани от управляващите в момента като кмета Славчо Атанасов, зам.-кмета Александър Долев, Илко Илиев и т.н., областният управител определи като "розови балони". 

"Когато обаче тези т.н. "добри намерения" минат през сесия на общинския съвет, те се превръщат в "черни буреносни облаци" за пловдивчани", категоричен беше Тотев, тъй като, според него не са облечени в законови разпоредби.

Той припомни, че въпреки хубавите намерения на управляващите досега Пловдив, например вече 10 години няма изграждане на нови спирки.

"По повод на това, кой пречи и кой помага на Пловдив, мисля, че всичко се фокусира около темата за наближаващите избори", ясен беше областният. Той беше категоричен, че ще подкрепя всички предложения, стига те да бъдат достатъчно законосъобразни и да не са в ущърб на пловдивчани.

"След като някой по веригата не си е свършил работата, добрите намерения се превръщат в лоши действия", лаконично завърши коментара си Иван Тотев.  



Иван Тотев: Спасявам пловдивчани от решения, които правят живота непоносим







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Само,така Тотев.Не позволяваи, на тези, некьдьрници, да ограбват, Пловдив.
-1
 
 
Доколкото виждам, има някакви аргументи за връщането на наредба н.2, но по никакъв начин не е даден отговор, защо са върнати Синя зона и концесията на Гребната база. Някак си се пораждат съмнения...
-2
 
 
Наредба №2 - поредната излагация на ООД "ВМРО - НИЕ".
+1
 
 
Кеф ми прави, как Тотев забива боксова ръкавица в задника на кмета веднага,след като Слаф благоволи да си извади главата от там...
+2
 
 
На тия им е криво, че няма да дадат на някой свой човек базата за концесия, и сега ще ореват света, няма да има дивиденти за разделяне.Гърневски, Чомаков и сега Славчо, мисля си, че няма друг град с такъв лош избор на кметове, те са виновни както за някои икономически, така и за демографски процеси в града ни.Трябва ни най-после кмет като бургаския, човек който обича града си, и най-вече компетентен, дайте да го предърпваме и това е...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: