ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Масово преписване на втората матура
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 25.05.2011Коментари (23)9756
© Impact Press Group
Снимка: Архив.
Масово квестори са оставили ученици в наблюдаваните от тях стаи да преписват на втората избираема матура. Еднакви тестове и разработки са били засечени в изпитните документи на зрелостниците, работили в един и същ кабинет, сигнализираха проверяващи. За подобни нарушения се усъмниха преподаватели по биология и география, които в момента проверяват всички изпитни работи от цялата страна. Експертите са разпределени по групи според предмета на избираемата матура. Тестовете се проверяват в сградата на Висшето строително училище "Любен Каравелов" в негостоприемния столичен квартал "Факултета". Обстановката в гетото и задължението да работят в празничен ден обаче не изнервиха толкова преподавателите, колкотопълните с грешки матури на абитуриентите"Абсолютно едни и същи грешки се повтарят на матурата по биология и география, което означава, че учениците в цели кабинети са оставяни свободно да преписват", ядосваха се проверяващите. В резултат на тестовете изникнали абсурдни отговори, които се разпространявали като зараза в десетки изпитни работи.

Мобилизираните за проверяващи учители не пожелаха да разкрият какви са най-фрапантните пропуски в знанията на гимназистите. Министерството на образованието е задължило всеки от тяхда подпише клетвена декларацияче няма да изнася информация за съдържанието на писмените бланки на матурата. "Дори и бисерите не можем да кажем още, защото ще изхвърчим", зарекоха се експертите по български език и литература. Те бяха разпределени на различно място от колегите си по всички останали предмети и прекараха почивните дни в сградата на Департамент за информация и усъвършенстване на учители в столичния квартал Княжево.

Специални правила важат в сградите, където текат проверките на матурите. На врата на всеки проверяващ виси малко картонче с името му. Според длъжността листчетата са с различен цвят, за да не може техническо лице да влезе в стаите на учителите. От една страна, мярката цели да не се допускат външни хора, но картончето с името може да послужи при подаване на сигнал за нарушение.

Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 13
29.07.2011 »
11.07.2011 »
04.07.2011 »
10.06.2011 »
05.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да,защото на предните матъри никoй не е преписвал :д
+1
 
 
матури - пълна загуба на време и средства (поради простата причина че цялото образование не става за нищо,та тръгнали да се кахърят че преписвали на матурите
на 25.05.2011 г.
+3
 
 
За какво хвърлиха толкова пари за камери последните 2 години ?? 99% от кабинетите имат камери да следят за преписване на зрелостните изпити. Сега да вземат, да прегледат записите на местата където има съмнения и всички да си получат наказанието, но едвали ще го направят.
+2
 
 
Излишно налагане на западните модели на образование у нас...излишен стрес за всички-ученици,родители и учители...
+5
 
 
..не виждам здрав смисъл в матурите.Абсурдно да обобщиш знания трупани дванадесет години в един изпит?!Затова си има периодично оценяване..Също така е абсурдно оценките от тези матури да класират в др. училища/колежи/университети.За всеки, който сериозно иска да направи подбор за своето висше у-ще е ясно, че е неадекватно да ползва оценките от матурите за това.Друг е въпроса, че има стремеж да се приемат 'на калпак' де що иска, във всевъзможни 'колежи' само и само да се прибират пари:)
0
 
 
Ако ми кажеш, че никога в живота си не си преписвал всички ще ти повярваме????....а относно частните уроци- те са възможност за детето, ако има заложби в дадена насока да се задълбочи под индивидуалното следене от учителя и РОДИТЕЛИТЕ.....стига с това само, че плащаме, след като имаме деца да сме си правили сметка!!!
+1
 
 
ами то и на първите матури 2008 поне при нас беше голямо преписване!Направо с учебниците,не че е похвално това де!
+2
 
 
Това лежерно отношение обезсмисля матурите и ги прави непредпочитани от ВУЗ-овете за вход.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: