ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Повечето автобуси се движат по празнично разписание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 27.05.2011Коментари (14)6565
© Plovdiv24.bg
Здравейте, уважаема редакция! Пиша Ви по повод утрешния работен ден. Синът ми е на училище и съответно аз на работа. Днес на път за работа попитах един шофьор от фирма "Хеброс бус" по линия №4 за утрешното разписание и неговия отговор беше цитирам: "Незнам, господине, като се прибера довечера в гаража ще ми кажат, но се пусна слух ще сме на празнично разписание". Затова Ви моля да уточните този въпрос. 

Това пише читател на редакционната поща на Plovdiv24.bg.


"Утре повечето автобуси в града ще се движат по празнично разписание. Изключение от това са колите, които се движат по линии 17, 22, 18 и 27. Това е така, тъй като за тези места няма алтернативен транспорт", обясни за Plovdiv24.bg, Никола Янакиев, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта" в Община Пловдив. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сигурно пак правителството, Костов, международното положение и т. н. са виновни... Няма друг голям град в България с толкова скапан градски транспорт - в Бургас, Варна и София автобусите се движат до 23.30 ч. и независимо какъв ден е, повече от 10 минути не съм чакал автобус. Да не говорим, че в Бургас маршрутките са денонощни...
0
 
 
Това за разписанието на гр.транспорт в работен ден като за почивен е поредната недомислица на кметската управа!! То не ни е за първи път да се сблъскваме в Пловдив с безхаберие и нежелание на отговорните за даден проблем да мислят.Като заговорих за градски трандпорт се сетих за нещо, което наблюдавам от много години-след 20ч. и сутрин в първите 2 часа от графика, в 70% от автобусите и тролеите /100%/ пътуват по 6-7 души + кондуктор. В нормалните европейски държави след 20ч. ис утрин много рано се закупуват билети от шофьора. Спестените пари от заплати на кондукторите се дават като заплата на шофьорите или се използват за друго, което да подобри обслужването в гр. транспорт. И друго - пак в държави от ЕС се спира на спирка само ако някои от стоящите на спирката е вдигнал ръка, че иска да се качва, е и ако има за слизане разбира се!! Защо не приложим тези добрите практики у нас, а не да правим пак български модели!!! Да не говорим например за Естония-гледах филм за тяхната организация на транспорта и се почувствах като от 3-тия свят. Срам!!
0
 
 
Преди малко в 21.17 ч. отидох на спирката на Billa ( до стадион Тодор Диев ) да чакам автобус по линия 1 посока Коматево. Знам, че до 21.40ч. автобусите са редовни и са през 10 мин., в делничен ден, но в рамките на 1 час, т.е. от 21.17ч. до 22.20ч. нито един автобус по въпросната линия 1 не мина и бях принудена да се кача на маршрутка 4. Обаждала съм се на няколко пъти във фирма "Грация" да сигнализирам за нарушенията, които правят техните работници, но не съм видяла никакъв ефект от това. Графикът на автобусите го гледам в ето този сайт: http://www.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=244&Itemid=265&lang=en По моите сметки в нарушение са: кола 11, кола 12, кола 1, кола 4, кола 7. Шофъорите на тези коли са съкратили последния си курс и в това съм сигурна на 1000 % Лошото е, че това не е единичен случай, а често срещано явление вечер. Случвало се е и в празничен ден ( тогава и през деня, и вечерта автобусите по линия 1 са през 20 мин.), случвало се е вечер вместо 20 мин., да чакам между 40 и 60 мин., а това е безобразие.
0
 
 
Значи разчитайте , че най-редовните рейсове ще ги чакате поне 20 мин.
0
 
 
Това се получи и една друга по-минала Събота. Уж работен ден, а рейсовете празнично?!? И в една 10-ка от новите се сетете какво беше след като я чаках 30-40 минути (вратата ме добута навътре) :) Иначе след пика 7-8-9- часа е нормално ...
+1
 
 
това е най-новата простотия работен ден с празнично разписание КМЕТЕ КМЕТЕ нестига че през седмицата последните автобуси са до 21часа ами сега и нова простотия.
0
 
 
хода на даскало с 27 и 17 неме бърка мен :Д
+2
 
 
Щом е нормален работен ден, нормално е всички линий да са на делничен график! Не е редно учениците и работещите да чакат по спирките с часове! В извънаредният работен ден всеки бърза да се прибере по-бързо при семейството!
+3
 
 
Въпроса съм го решил генерално. Ходя на работа с колело. Ако не ми се кара колело ходя пеш и в краен случай с кола. Градски транспорт ползвам най-много 5 пъти на година.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
В Пловдив отбелязват 9 май
Детско-юношески футбол
Бюджет 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: