ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин осъди енергото за дискриминация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 01.06.2011Коментари (59)13007
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
Пловдивчанин успя да докаже, че EVN дискриминира клиентите си с различни тарифи за включване на прекъснат ток. Комисията за защита от дискриминация вчера реши, че дружеството е допуснало неравно третиране на Красимир Жеков и това трябва да бъде преустановено, като въведе равнопоставеност при различните си клиенти.

Младежът стоял 9 месеца без ток в апартамента си в жк "Тракия". През март Жеков бил изключен заради неплатена сметка от 75 лева. После платил, но отказал да брои 19 лева за повторно включване. Когато отишъл до Клиентския център на ЕВН, видял бележка, че за абонатите от "Столипиново" цената за повторно включване е 6,50 лева. Поискал да плати по-малката сума, но му било отказано. До блока му в "Тракия" трябвало да изпратят техници, което било разход, му обяснила касиерката.

За разлика от ромския квартал "Столипиново", където абонатите плащат едва 6,50 лева за повторно пускане на тока, същата услуга излиза тройно по-скъпо на останалите квартали в Пловдив. Причината е, че в "Изгрев" са монтирани дистанционни електромери. "Докато всички останали коректни абонати имат електромери с ограничени технически възможности", каза Красимир Жеков. Той поискал от дружеството и на неговото жилище да сложат електромер с дистанционно отчитане, но му било отказано. След това символично превел по банков път 6,50 за включване, но не получил услугата. Затова той подал жалба в Комисията за защита от дискриминация. Решението на комисията може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
много са алчни от евн-а..има една тактика за намаляне цената на тока (hacked) поровете се малко из нета...ще ви излезне около 300-400лв след което месечната ви такса ще спадне драстично-- с околоооо има няма 30%-40%...само така се оправя проблема със синята кръв.те ни крадат и ние ги крадеме!
+1
 
 
Това е само началото,а някои знае ли как електромерите в Столипиново отчитат ток-а на ромите?Като им гледам сметките са в пъти по-малки от нашите.Отделно беше доказано,че унгарските електромери,които ни монтират в белите квартали на Пловдив от EVN,при определени моменти отчитат завишено потребление.Защо то дружеството не ги подмениха?Какъв е този двоен стандарт за една и съща услуга?
на 01.06.2011 г.
+3
 
 
Дано Г-н Жеков успее в съда,но дори тогава постъпката му може да остане напразна,защото той просто е показал пътя а друг е въпроса дали народа ще го последва! Трябва всеки който е изключен а има много които често ги изключват къде заради немотия,къде заради безхаберие и всички те трябва да постъпват като него иначе ефект може и да няма. Един осъдил ЕВН а те осъдиха един народ!
+2
 
 
според мен най-лошото в цялата тази работа е,че след 3 дни вече всички ще сме забравили за тази работа и пак ще продължаваме да си живеем все едно нищо не е станало
+3
 
 
Не се отказвайте г-н Минев, ще успеете, малко повече усилия се изискват, все пак сме в България
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 01.06.2011 г.
+6
 
 
ей,хора ромите ни завладяват все повече и повече!!!а ние нека си спим!!!една птичка пролет не прави!!!
+6
 
 
Браво на Човека така трябва да бъде съд за монопола
+1
 
 
Всъщност и аз се чудя дали да не се включа, защото по едно време за по-малка употреба на тока получавах по-високи сметки за ток (около 120-130 лв), а сега, г/д пак същото потребление (ако не и повече) за около 80-90 лв. Всеки знае, че тези са измамници, защо няма протести още не знам...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: