ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Матеус е дошъл на курорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 06.06.2011Коментари (48)5986
© Plovdiv24.bg
Бившият национален селекционер Христо Бонев винаги е гледал реално на нещата и е правил трезва преценка на ситуациите. Именно поради тази причи­на "Тема Спорт" потърси вчера Зума да коментира представянето на нашите в евроквалификацията с Черна гора. Той отдели най-много време на селекцио­нера Лотар Матеус.

Г-н Бонев, как оценявате представянето на българ­ския национален отбор сре­щу Черна гора?
- Трябва да започна с думи­те на Лотар Матеус: Теоре­тически имаме възможност". Той май си прави майтап с хо­рата. Сигурно си мислят, че ние в България пасем патки­те по асфалта. Нали вече правим много аутобани и ни объркват. Затова сега, види­те ли, трябва да задържим Матеус, защото този отбор имал голямо бъдеще и в след­ващите квалификации ще се класираме безпроблемно. Как­во розово бъдеще ни чер­таят само...

Самият мач хареса ли ви?
- Преди този мач всички говориха, че ни е нужна победа, за да запазим шансове за кла­сиране. От начина, по който беше подреден отборът от Матеус, особено през първо­то полувреме, не личеше, че играем за победа. Има футбо­листи, които въпреки прино­са им към националния отбор не трябваше да започват в стартовия състав, защото не са във форма. На пейката останаха момчета, които можеха да придадат един по нападателен стил на отбора. Аз бих започнал с Генков и Делев. Щом казваш, че ще игра­еш за победа... Но като си до­шъл в националния на курорт, естествено целта е равен мач или да не загубиш с много, за да не те критикуват. Но мисля, че на хората вече им е ясно всичко. Те не са толкова глупави.

Трябва ли да играят чуж­денци в националния отбор, като Маркиньос?
- Аз нямам нищо против Маркиньос или Лусио Вагнер, който преди време също беше национал, но чужденците не са по-класни от българите, които играят на техните по­стове. Има млади момчета, като Спас Делев, на които трябва да бъде даден шанс и време да се наложат, да се докажат. Бъдещето е в тях, а не в иностранците. Стига сме си правили експерименти с недоказани играчи, от кои­то е видно, че няма никаква полза.

Смятате ли, че Матеус трябва да подаде оставка, след като сме на път да про­пуснем пореден голям фут­болен форум?
- Назначението на Матеус беше камуфлаж на БФС. Така си осигуриха параван, зад койтo дa се скрият и да не ги критикуват. Налагат се определени играчи, обслужват се мениджърски интереси. Матеус беше име като футболист, един от най-доб­рите за своето време. Лично съм го гледал на живос най-го­лемите немски играчи. Но в България има много треньо­ри, които биха се справили далеч по-добре начело на на­ционалния отбор, особено ако получат такъв голям кре­дит на доверие като герма­неца. Сега тези равенства с Черна гора и Швейцария ги приемаме едва ли не като ня­какъв успех. Преди, като не успявахме да победим подоб­ни съперници, особено в Со­фия, ни разпъваха на кръст. Просто недоумявам как може след мача Матеус да излезе и да каже, че с такава игра имаме големи шансове за кла­сиране на световното през 2014. Това са абсолютни глу­пости. Нищо добро не ни оча­ква. Трябва да се назначи бъл­гарски селекционер, да му се даде необходимото време и спокойствие, да се налагат добрите български млади играчи, защото има такива. Само тогава ще дойдат успе­хите.

Източник: "Тема Спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Истината е че нямаме класни футболисти. А първенството и клубовете ни не създават такива.
-3
 
 
Пуберите да изчезват да учат за изходните нива.
-1
 
 
Изгонен от ПАО след като иска двойна премия,въпреки купената титла.Изгонен от АЕК след 10 мача заради накадърност.Това човекът записал срамното 1-6 срещу Испания и започнал срещата с недоразуменията Бачев и Анатоли Нанков.Като треньор на Локо София отпраща като бездарен МАТЕЯ КЕЖМАН.Изгонен позорно от Заксен след само 7 мача.Има още стотици примери....
+1
 
 
дпс-то пас са се надъхали - пита някъв мангал кой бил Бонев и какви успехи имал? жълТурска работа - дай им чико да играе кючеци с шишето
+2
 
 
треньор на Локомотив (Пд), помощник-треньор на националния отбор през 1987-1988 г., Панатинайкос от 1988 до 1990 г. (шампион през 1990), Лариса от 1990 до 1993 г., Йоникос през 1993-1994 г., Апоел (Кипър) от 1994 до 1996 г. От 1996 до 1998 г. е начело на националния отбор, като го класира за Световното първенство през 1998 г. във Франция, а от 1997 до 1998 г. е и треньор на Локомотив (София). През 2000 г. е начело на германския Заксен. В момента е спортно-технически директор на Локомотив (Пд).
-1
 
 
Въобще ти какви успехи си имал като треньор, че се усмеляваш да коментираш другите. И не мога да разбера как де държат още на Лаута. Как се ненаяде на пържолите на Коко, като ония Узунов си.
+3
 
 
При цялото ми уважение към Бонев, той май не е запознат много със състоянието на футболистите. Делев беше с температура преди мача и Матеус каза, че ще го пусне но като резерва и то при негативен резултат. Е, матеус пусна Делев. Както обеща. Бонев май не е много вече в час! И Матеус също каза, че ще пуска млади български футболисти, които да изградят отбора. Бонев човърка пак някъде, където не му е работата. Нека ни обясни пак начина на работа когато беше старши треньор на националния отбор. И тая загуба 0:6 да каже нещо за нея! Бонев плюе критика в пространството с единствена цел! Да създаде по силно лоби на Локомотив в БФС. И оттам по-голямо влияние върху съдийството. В това интервю му е толкова плитък замисълът, че няма накъде! Г-н Бонев, вече сме 21 век. Така в Европа не правят, да хвърлят камъни по чуждите градини. Гледайте си Вашите дребни бизнеси и месарски магазини и се радвайте на футбола!
+1
 
 
България-Испания 6:0,Франция 98-ма.....кой ли беше треньор тогава?
+5
 
 
"Матеус е дошъл на курорт"..А ти на какво си в Локо? Коко ти каза,че идваш само да се къпеш на стадиона след като те изгони, а ти му каза, че имаш да взимаш 3 заплати!!! Какво да направи Матеус...То и Пеп да дойде фаида никва...Ти какво направи за децата на Локо от както си в управата? Е как да има футбол как да има таланти. Аре взимай си заплатата, мишкувай си и престани с изявленията.
на 06.06.2011 г.
+2
 
 
След купуване на шампионската титла на Панатинайкос Вардаянис собственика на клуба заедно със брат му случайно да не се озоваха в гръцкият затвор а Бонев скоропостижно избяга
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: