ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Плевнелиев: Българските язовири са символ за неспазване на правилата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 07.06.2011Коментари (23)4211
©
За съжаление българските язовири, колкото прекрасни и красиви да са, са символ и за неспазване на правила. Това заяви на пресконференция днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той обобщи резултатите от направената проверка на 53 язовира на България.

По думите му от почти 1500 обекта всеки е бил проверен, като при 26 язовира са констатирани нарушения, а при останалите 27 такива не са открити и при двата етапа на проверките.

"Обещахме ви прозрачност и двуетапност на процеса, а днес се финализира и вторият етап с окончателните резултати от проверките, които от повече от 20 години не са били правени", посочи министър Плевнелиев. Той добави, че 14 групи от експерти са работили по проверките в рамките на две министерства.

Началникът на ДНСК Милка Гечева поясни, че в момента се прави подготовката за премахване на повече от 30 строежа, но че и много граждани сами предприемат действия по разрушаване на незаконно строителство. "Най-лесно е проблемите да се разрешават, когато се спазва законът", каза тя. Експертът допълни, че е важно да се върви към законосъобразно издаване на строителни книжа и те да заменят проблемите на незаконното строителство.

"Няма нищо лошо хубавите имоти да се застроят по правилата", каза Гечева. Тя посочи, че има граждани, които въпреки заповедта и потвърждението от Върховен административен съд, продължават да се борят, за да запазят обектите си.

"Планираме да премахнем над 400 обекта в следващите четири месеца.

Надяваме се, че правоохранителните органи и съдебната система също ще действат ефективно. обикновено процесът отнема 2 години, но напоследък той е станал по-динамичен", заяви Гечева.

Над 500 са издадените заповеди за премахване. За 147 от тях е прекратена процедурата, тъй като собствениците са предоставили документи за законно строителство. 72 обекта продължават да се водят като неприключено производство и, по думите на експерта от ДНСК, за тях ще е необходимо малко повече време.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Александре бе не разбра ли че с глупака интелигентно не можеш да говориш! Просто не те разбира. Той си меля нещо, с*ре си простотийките и иска да си напсува за да му олекне. Той на повече и не е способен в живота! Не се хАби:)
0
 
 
г-н Плевнелиев, ако спазвате всички правила в България, което само по себе си е невъзможно поради могото самоисключващи и противоречащи си такива, няма да оцелеете и 30 мин. А и азбучна истина е, че правилата (както и пътните знаци) важат само и единствено за тези, които ги познават, защото си е чиста случайност да не нарушиш някое правило, ако не знаеш за съществуването му ;)
0
 
 
Хора, не спорете за глупости...тъжно е!!!
0
 
 
а много ми ме странно ти как познаваш на кафе ли гледаш или на боб кой как е запознат аз си мисля че ти изобщо не си на ясно ама с нжищо просто сио 4e6e6 езика тука неп[одготвен..... ай не ми се пише защото е дълго за обясняване така че ... айде както си ги мисклиш така да са нещата мен това не ме засяга просто коментирах..
+1
 
 
Милко, недей да съдиш по човека според възрастта му. Не трябва дискусията да пада до това ниво аз да трябва едва ли не да те убеждавам, че има причина да пиша съответния коментар. Радвам се за постигнатото от теб, продължавай все така, но коментара ти по отношение на Плевнелиев означава само, че не си запознат с дейността му и/или че си информиран, но грешно. "Линдер България" и "Бизнес парк - София" са достатъчно показателни имена, които да говорят за човека, който си е създал или ръководил.
0
 
 
ей такийва геиове като теб са горе затова е такова положението..
0
 
 
аман от глупаци като тебе затова сме на това дереже да е*а захлупенияците ви да е*а
0
 
 
Милко, вземи да си оправиш клавиатурата и пиши на кирилица българино! И си озапти злобата , защото такива като тебе седят в парламента, неграмотни мухльовци! " Сашко" е много прав , някой на тебе да ти хареса тъпите изказвания?? Разбирач...
0
 
 
Поредната бг.простотия.Никъде по света или поне в държавите членки на УЕ.не съм забелязал нито едно правителство да събаря каквито и да е сгради или къщи ,както искате.Показвал сам в нета на чужденци как в бг.събарят сгради-питат ме:,,толкова ли сте богати ???".Почти навсякъде без България се процедира така-глобяват и узаконяват!!!НЕ СЪБАРЯТ !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: