ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Балонът "Батаклиев“ се спука
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 15.06.2011Коментари (24)8180
© Plovdiv24.bg
Пловдив напът да остане без автобусите на „Градски транспорт“, тъй като кредитори от всички страни притискат Батаклиев за над 8 млн. лв. и искат запор върху компенсациите от общината
Балонът "Батаклиев" се спука - превозвачът има близо 8 млн. лв. дългове към държавата и различни кредитори и всички имоти на "Градски транспорт" са описани от съдия-изпълнители. Той не може да покрива разходите си и Пловдив е изправен пред реалната опасност да остане без тролейбусите и автобусите на "Градски транспорт". За това алармира Дани Каназирева, член на Надзорния съвет на ПОАП. Тя съобщи и че частни съдебни изпълнители заливат общината с искания да наложи запор върху компенсациите, които бюджетът на Пловдив плаща на фирмата. По данни на администрацията става дума за около 150 хил. лв. на месец, които са от малкото свежи пари, с които Батаклиев оперира. "Запорират ли се и компенсациите, спирането на автобусите е въпрос на дни", заяви Каназирева. Проблемът е бил обсъждан на заседание на надзора миналия четвъртък и на бюрото на кмета има доклад по случая. Реакция от негова страна обаче няма.

Към момента на приватизацията на "Градски транспорт" Батаклиев е получил 88 хил. кв. м общинска земя и около 20 хил. кв. в застроена площ на сгради в капитала на дружеството. Сега върху всичко това има възбрана и загубите на общината от цялата сделка за "Градски транспорт" вероятно са между 20 и 30 млн. лв. "Ще възложа експертиза, за да е ясно колко точно е загубил Пловдив от цялата сага, въпреки че от години предупреждавам, че дружеството се източва като по учебник. Давала съм и редица решения, но Славчо Атанасов винаги е пазил Батаклиев, който е съветник от коалиционния партньор БСП", заяви Каназирева. Според нея става дума за престъпление в особено големи размери и целият кметски екип трябва да подаде оставка заради политическия чадър, разпънат над Батаклиев. "Не може вечно да се говори, че няма пари за дупки и детски градини, а с лека ръка да се допускат загуби за милиони", каза още Каназирева. Тя смята, че трябва да се намери начин договорът за линиите, обслужвани от "Градски транспорт", да бъде прекратен.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Славчо Атанасов ще разреши един сериозен голям проблем с пейките в града. Сега ми стана ясно защо му вълнуват пейките в града, отговорът че като чакат горките пенсионери за автобуси "където скоро ще ги няма" да има къде да седнат. Това му е било проблема , а за другото не му мислете.....от това по-зле няма на къде.
-1
 
 
Този балон спука ли се, ще замирише доста!
+4
 
 
За хората "бизнесмена" Батаклиев стана ясен още първата година от както заграби градски транспорт.Въпроса,е защо досега не се намери негова алтернатива и да не се стига до това състояние.Аз познавам много стари шофьори,които познават от близо образа на Батаклиев.Много от тях се ядосват,че кмета не е дал градски транспорт на израелската фирма която обеща да погаси всички задължения на дружеството,ще внесе нови рейсове а не рециклирани и билета ще е 60ст.Интересно ми,е защо медийте мълчат по този въпрос,а всеки шофьор роптае.
+12
 
 
Подаряването на Градски транспорт от Главчо Атанасов и БСП на един червен боклук и крадец, който се пише "бизнесмен", е само един пример за изключително мащабните грабежи в нашия град, а те са стотици - Завода за боклука, ОП Чистота, Депото в Цалапица, Стадион Пловдив, Античния форум, Пловдивски панаир, Стария град, Разсадника, Белодробна болница, общинските болници, почистването на Марица, продажбата на общински жилища, уличните ремонти на цени до десет пъти по-високи от тези на магистралите, строежите на детски градини за по 3 милиона лева парчето са само най-най-очебийните примери. Няма нито една дейност на Община Пловдив, от която да не се краде. Навсякъде има кранчета. Това е стил не на управление, това е начин на живот, посветен на масовия грабеж. Пловдив е като оглозган труп от свинаря Гергов, неговия придворен шут Главчо Атанасов, общинския лешояд Долев, овчарския скачач Търев, мутрата Гигов, червения боклук Батаклиев, другия червен боклук Баташки, техния адвокат Колев и безброй по-малки ятаци, хиени и лешояди, които се ориентират по миризмата на мършата.
+1
 
 
Забъркат ли се интереси на ченгетата, работата става сложна!
на 15.06.2011 г.
+4
 
 
A русият балон Каназирева ,продължава да се надува!!!
+4
 
 
Къде стъпи крак на кУмУнист - само суха трева остава!Я сега да излезе и обясни ситуацията другото червено лайно странджев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: