ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Св. Георги": Няма загинали деца, най-малкият пострадал при катастрофата е на 5 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 15.06.2011Коментари (23)16508
Снощи между 1,35 и 2,15 ч. са приети 22-ма пострадали при инцидентът на АМ "Тракия", съобщи на извънреден брифинг, началникът на спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" д-р Кирил Атлиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Двама от пострадалите 22-ма са починали в рамките на първите минути от тяхното приемане в болницата. Единият от починалите е мъж на 22 г, чиято самоличност вече е установена, а другата е жена на видима възраст около 20 г., на която още не е установена самоличността.

И двамата са били с политравми в тежко шоково състояние. 7 от пострадалите са хоспитализирани, 13 са освободени. Хоспитализираните са 4-ма мъже и 3 жени. Трима са настанени в Клиниката по ортопедия и травматология със счупени крайници и наранявания по тялото. Двама са в Неврохирургичната клиника, от които едната жена е в много тежко състояние.

В момента тя се намира в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия. Един от пострадалите е настанен във Втора хирургия с множество наранявания по тялото и порезни рани. А последният пострадал е настанен в Лицево-челюстна хирургия.

Всички хоспитализирани, без жената в тежко състояние, са в стабилно общо състояние, съобщи д-р Атлиев.

Стана ясно, че няма загинали деца, най-малкият пострадал е на 5 г. Детето е с порезни наранявания по тялото и е освободено за лечение, след направен преглед.

Жената в кома е на видима възраст около 45 г. Има порезни рани по тялото, счупвания на крайници и тежка черепно-мозъчна травма. Шофьорът на автобуса е освободен след взимане на кръвна проба. В момента на прегледа той е бил в общо добро състояние, има леки наранявания, каза още началника на Спешното отделение.

Пострадалите са били на възраст от 5 до 52 г. Шестима от тях са загинали на място, двама са загинали в болницата, една жена е в тежко състояние.

"Всички отговорни институции са ангажирани да помагат с каквото могат в трагичния инцидент. Още рано сутринта сме уведомили кмета на града Славчо Атанасов, който дойде лично да получи информация за пострадалите,също и обл. управител Иван Тотев, министърът на здравеопазването Стефан Константинов и директора на Окръжна болница в Пловдив", съобщи изп.-директор на УМБАЛ "Св. Георги" д-р Карен Джамбазов.

И той и колегата му д-р Атлиев, не поискаха да дадат информация относно имената на пострадалите и загиналите в тежката катастрофа.

Първоначалната информация на Областната дирекция на МВР - Пловдив за 8 загинали на място се оказа неточна. Kакто се разбра от последната информация на Plovdiv24.bg, 6-ма са загинали на място, 2-ма в болницата и една жена е в тежко състояние.


Брифинг на УМБАЛ "Св. Георги" за жестоката катастрофа на АМ "Тракия"


Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
автобуса не е на 23,а на 30 години...няма как тая бракма да е технически изправна....
0
 
 
да нямаш вяра и на автобусите...бог да ги прости!
+1
 
 
Голяма трагедия! Бог да ги прости горките хора! Никой не знае какво му е писано,ама тез време е да си погледнат автобусите че са такива гробници само тракат и скърцат.
+2
 
 
Е, щом са турци, работата ще се замаже, най-вероятно! За съжаление! То няма и как иначе да бъде, при положение, че в България нещата се решават, не от българи, а от еничари. Жалко само за загиналите и техните близки! Моите най- искрени съболезнования!!!
+4
 
 
Магистралата няма как да е виновна за подобен инцидент. "Тракия" е релефна на места, но това не е никакъв проблем за автобус, повечето от които са на въздушно окачване. Според мен по-вероятно причината е или човешка грешка, или техническа неизправност. Иначе, да не звуча като съдник, но ако и България приеме практиката във Великобритания извънградските автобуси задължително да имат предпазни колани и пътниците да са задължени да ги слагат, при инциденти като този няма да има жертви. За съжаление тази практика не се ползва почти никъде в цял свят, а може да спаси много животи.
+2
 
 
Да почиват в мир загиналите...:(((!!! Моите съболезнования на всички техни роднини и приятели!
0
 
 
Собственици на автобуса са трима братя турци, в тоя ред на мисли дано да няма външни фактори, пречещи на следствието...
-2
 
 
за съжаление слушаме бойко как оправил пътищата но това са само негови дъми всички ние виждаме в какво състояние са магистралите и ако продължава така в скоро време половината година ще е траърна даже в косово пътищата са по добри бил сам там видял сам.моите съболезнъвания към вс които тъгуват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: