ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Критично е състоянието на 46-годишната жена, пострадала в катастрофата на АМ "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 15.06.2011Коментари (14)9982
"Искам да изразя съчувствието си към роднините на починалите", каза преди минути здравният министър Стефан Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той пристигна специално в УМБАЛ "Св. Георги" в града, за да се срещне с пострадалите, които са били хоспитализирани в здравното заведение. 

Стана ясно, че освен 7 хоспитализирани, за които вече писахме има още 2 души, които са настанени в клиниката за изгаряния. Така общият брой на настанените за лечение става девет. 

Министърът потвърди информацията за приети 22 пациенти непосредствено след тежката катастрофа, от които двама са починали в първите минути след като са приети. В момента текат операции на пострадалите. 

"Благодаря на колегите от спешния център на УМБАЛ "Св. Георги". На мястото на инцидента са отишли 10 линейки, 6 от Пловдив 4 от областта", допълни още Константинов.

Той не скри, че се гордее с най-голямата болница в България и нейния персонал, който изключително професионално, адекватно и бързо е реагирал на създалата се трагедия. 

46-годишната жена е в най-тежко състояние от всички останали пациенти. Тя е с много тежка черепно-мозъчна травма, но с нея се влиза в контакт. 

"Тя не е точно в пълна кома, защото, когато намалим дозата на лекарствата, ще може да се влезе в контакт с нея", поясни изп.-директор на болницата доц. д-р Карен Джамбазов. 
 
Според думите на министър Константинов, повечето от близките на загиналите са уведомени. Той подчерта, че ще се търсят причините за инцидента и ще се работи в посока в бъдеще такива трагични случаи да не се допускат. 

Предложена е помощ от много други здравни заведения в България, но за сега УМБАЛ "Св. Георги" разполага с всичко необходимо (кръв, плазма и т.н.), за да окаже адекватна помощ на пострадалите. 

От полицията е осигурена психологическа помощ на всички пострадали  и специално за 5-годишното дете, пострадало при инцидента. 

На мястото беше и кметът на Бургас Димиър Николов. Той заяви, че познава единия от пострадалите. Наскоро се е видял с него на обект в Бургас. В злополучната нощ 33-годишният се е връщал от обучение в София. Другото момиче, което е от Бургас и е пострадало в катастрофата, е на 18-години. 

"Тя е извадила невероятен късмет, защото в последния момент се е преместила на предната седалка и това й е дало шанс да оцелее. И на двамата предстоят много тежки операции", каза още Николов. 

В момента в параклиса пред УМБАЛ тече служба за здраве и спасение на оцелелите от тежката катастрофа, станала на автомагистрала "Тракия". На нея присъстват кметът на Пловдив Славчо Атанасов, митрополит Николай, Карен Джамбазов, министър Стефан Константинов, Лилия Учкунова и кметът на Бургас Димитър Николов



Стефан Константинов в УМБАЛ "Св. Георги"


Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голяма трагедия!Бог да прости загиналите!Докога ще се разминава на виновните.НЕ СТИГА,ЧЕ МЛАДИТЕ БЯГАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ,А КОИТО ОСТАНАТ ГИ УБИВАМЕ КЪДЕ СЪС СТАРИ АВТОБУСИ,ВАГОНИ....
+1
 
 
Бог да прости починалите! Съболезнования на близките им! Не знам какво да кажа! Голяма трагедия!
+2
 
 
Хора, западняците, които гоним, имат правило, че такъв вид превозно средство, след определен брой изминати километри, независимо от състоянието им, се БРАКУВАТ и отиват за отпадъци. ние обаче им ги купуваме, институциите ги обявяват за годни и ефектът от това е на лице. ЖАЛКО!!!!
+2
 
 
Абсолютната истина!В ЕС вече работят с Евро-5,а тук се гордеем ! с Евро-2,както каза бат Бойко-магистралата!Преди 3 часа един от транспортната комисия в парламента каза,че годините на автобуса нямали никакво значение.Г-не Вълков как така за автобусите няма значение,а за такситата има?Значи с 30 годишен кокошкарник може да рискуваш живота на 50 души,а с 11 годишно такси не можеш да рискуваш само 5!Защо ли?Защото яките транспортни фирми са на....и на.....и на.....а таксиметровите са на обикновени хора.Само,че там вас какво ви интересува колко ще загинат днес и колко утре!Вас ви е еня само за сметките!Престъпници!!!!
0
 
 
обираме на цяла Европа боклуците като автобуси и се трепем с тях по пътищата,няма опция машина на 30 години да е изправна и безопасна!И след 2 - 3 месеца пак като вдигнат цените на билетите,пак ще си плащаме тихо и кротко да ни трепят.....
+1
 
 
бог да прости загиналите и да даде сили на оцелелите...
на 15.06.2011 г.
+1
 
 
Точно на този ден, но преди 4 години имаше катастрофа, отново на магистрала Тракия, но в близост до София, когато автомобил се вряза в автобуса, пътуващ от София за Бургас. Моите съболезнования на близките на загиналите тази нощ!
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 15.06.2011 г.
+2
 
 
Думи ни ми стигат.....трагедията е голяма.Бог да прости загиналите и да помага на ранените.
+3
 
 
На този участък е много опастно да се кара и трябва да се преасфалтира веднага!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: