ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Телефонни измамници плъзнаха часове след трагедията на АМ "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 16.06.2011Коментари (20)9120
© Plovdiv24.bg
Телефонни измамници плъзнаха часове след трагедията на магистрала "Тракия", при която 22-годишен автобус погреба 8 пътници в жестока катастрофа. Рейсът пътувал по линията София-Пловдив-Бургас. Половин час след полунощ машината напуснала платното, обърнала се с близо 100 км в час и избухнала в пламъци. Секунди по-късно автобусът се взривил. На място загинали шестима от пътниците, които най-вероятно са спали, а други двама издъхнали в болницата. Освен тях с различни наранявания са още 16 души. Веднага щом научили за трагедията, ромски телефонни измамници започнали да звънят на случаен принцип на граждани от Пловдив и Бургас. Представяли се за ранени при катастрофата роднини и приятели и настоявали за финансова помощ.

Само за няколко часа "телефонистите" се обадили два пъти на жена от Бургас. Разплакан глас се представил за дъщеря на бургазлийката. Набелязаната жертва обаче затворила веднага телефона, тъй като разбрала, че се опитват да я измамят. Минути преди да й се обадят измамниците тя се чула с дъщеря си и знаела, че е добре.

Според първоначалните данни на разследващите зверската катастрофа станала заради спукана гума, което е и основната версия. Другите две хипотези са, че шофьорът е заспал зад волана или че возилото е тръгнало от София към Бургас със счупена греда. Тази информация беше съобщена от шефа на пловдивската полиция Тодор Чонов и окръжния прокурор Иван Даскалов.

Рейсът на фирма "Ентуртранс" тръгнал точно в 22,30 часа от София. В него се качили 31 пътници и двамата шофьори Светослав Димитров и Иван Чакъров. Според показанията на тахографа превозното средство спряло за няколко минути по пътя за морския град. Предполага се, за да остави пътник.

През цялото време водачът не е надвишавал повече от 100 км/ч.

Пътуването минавало съвсем нормално до 0,30 часа. По неясни засега причини тежката машина изведнъж завила рязко надясно. След това при опит да я овладее, Светослав Димитров завъртял волана в обратната посока. В този момент автобусът се блъснал в мантинелата и се преобърнал. Последвало 10-20 метра влачене по асфалта, докато рейсът не стигнал под мост, където задницата се ударила в една от колоните.

Петима души, които се намирали на задната седалка загинали на място.

Сблъсъкът бил толкова силен, че една от жертвите, возеща се отзад, излетяла през предното стъкло. Минути след инцидента пламъци обхванали рейса от всички страни. Огънят стигнал до част от пътниците и дрехите и косите им също пламнали.

"Когато пристигнахме, не вярвахме на очите си. Гледката беше поразяваща. Повечето от телата бяха изхвърчали през прозорците и се бяха превърнали в кървава топка.

Хората не можеха да бъдат разпознати", разказаха служители на "Пътна полиция". Те признаха, че за първи път присъстват на толкова тежък инцидент. Линейки веднага закарали 16 от пострадалите в местната окръжна болница. Други трима починали на път за лечебното заведение.

Малкото останали оцелели били в такъв шок, че единственото, което успели да направят, е да извикат свои близки да ги приберат по най-бързия начин от магистралата.

5 часа продължил огледът на местопроизшествието. С мощни прожектори осветявали машината. Направената алкохолна проба на водача била отрицателна. До дни ще излезе и експертизата за употреба на наркотици.

Случи се нещо с управлението на автобуса. Не можах обаче да разбера какво точно. Затова предприех рязка маневра", било единственото, което твърдял оцелелият шофьор Светослав Димитров пред ченгетата. Той е задържан за 24 часа в полицията. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт на повече от един човек по непредпазливост. Ако вината му се докаже, го грози от 5 до 15 години затвор. Неговият колега Иван Чакъров издъхнал при удара. Около шофьорската седалка всичко е било в кръв.

Първото, което направило впечатление на криминалистите по време на огледа, е, че дясната задна гума на рейса е спукана. Предполага се, че точно заради това кормилото е завило рязко надясно. При по-обстойния преглед се разбрало, че била счупена и задната греда. "Важно е да се установи дали това е станало преди пътнотранспортното произшествие. Ако се окаже така, може да се предположи, че именно това е причинило тежката катастрофа", разказа окръжният прокурор Иван Даскалов.

Източник: в. "Монитор"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 16.06.2011 г.
+1
 
 
Пожелавам на измамниците да им се случи същото със техни близки!!! Не знам що за човек трябва да си,за да печелиш от човешката болка?
0
 
 
ем да колко пъти вечра и днес ще говорят за това оставете ги нема се върнат хората толкова версии се изговориха накрая викат били само 8 и проблем с рамата и затова така станало
0
 
 
как може в този толкова жесток момент човек да иска да печели от хорското нещастие.нека всеки поне за миг да се постави на мястото на хората пострадали във тази зверска катастрофа и да се замислят че всички ние не сме застраховани от такова нещо .Всички ние сме гости на тази земя и не се знае кога ще я напуснем.
0
 
 
Как може да има такива хора не разбирам ;( айде да продаваш наркотици, да фалшифицираш неща някакси може да приема ама с такава трагедия шега не бива
-1
 
 
Нали наскоро имаше репортаж за 1 мангал-е па що да не е истина.На него българин да му плаща-той само да се прави по телефона и после получава някой лев?Та си е напълно възможно някой от нашите да стои зад тези измами и да ползва циганите за прикритие.Не се знае наистина де,но все пак сме много изобретателни -циганите акъл йок да не се обиждат ама е така.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: