ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оцелелият Митко: Виновен съм, не можах да я спася
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:32 / 18.06.2011Коментари (25)13622
"Ако искате, можем да ви закараме с линейката на гарата в Пловдив" - това предложили милостиво от спешния център в Пловдив на неколцината оцелели от "Тракия" без сериозни травми. Разказва го с възмущение старозагорката Лена Сухова, майка на 20-годишния студент Митко Сухов, един от пътниците щастливци в рейса ковчег. Заедно с още едно момче и момиче, оцелели в адската катастрофа, за малко щели да си останат на магистралата. Линейката се съгласила да ги вземе след дълги увещания. Но вместо в болницата ги стоварила в едно РПУ в Пловдив.

Митко се отървал само с рана на пръстите на едната ръка, ожулвания и натъртвания. Леки били нараняванията и на другите му двама спътници. "Вярно е, че първата грижа на лекарите при такива случаи трябва да бъдат тежкоранените, но след тях от специална помощ се нуждаят и останалите", категорична е Лена. Тя е изумена, че синът й и другите няколко души, оцелели от жестоката касапница, дори не са били прегледани. На другия ден, след като се завърнал в Стара Загора, тя завела Митко при личния му лекар да го прегледа за вътрешни травми. Слава Богу, всичко било нормално.

"Той е още дете, досега не е виждал мъртъв човек, а сега е преживял такъв ад", казва Лена. Митко седял в рейса зад семейството, което се връщало от Канада - на едната седалка били бащата Стоян и 5-годишният Стамен, а до тях сестричката му Бояна. След като рейсът се обърнал, Митко и Стоян се намерили близо един до друг, изхвърлени навън. Двамата ужасени се върнали да търсят децата. Първо намерили малкия Стамен и го извадили. Когато се върнали за Бояна, открили я бездиханна, затисната под една седалка. "Мамо, съжалявам, че не можахме да спасим това момиче", постоянно повтарял оттогава Митко и майка му се страхува, че това може да се превърне в болезнена и натрапчива вина. Според нея не само синът й, но и всички останали се нуждаят от спешна психологическа помощ. "Те трябва да се освободят от този кошмар, да го изгонят от себе си, но ние, близките, не можем да им помогнем, това е работа на специалистите", категорична е обезпокоената Лена. Тя признава, че не знае как да разговаря със сина си за трагедията. Не смее да го пита, ако каже нещо - слуша го внимателно, ако не - мълчи и се чуди как да му помогне.
Лена все още не може да се нарадва, че техният 20-годишен син в кошмарната нощ се е проявил като голям отговорен човек и им е спестил среднощните тревоги. В полицията той категорично отказал да бъдат обезпокоени родителите му по телефона посред нощ. Обадил се на чичо си и той дошъл от Стара Загора с кола да го прибере. Рано сутринта Митко се изтърсил в магазина, в който работи майка му, и сам й разказал за катастрофата. Спестил, разбира се, и броя на убитите, и целия кошмар, разиграл се пред очите му. Вчера Митко и останалите оцелели са били извикани в полицията в Пловдив за разпознаване на малкото останали от огнения ад вещи. Близките им обаче се надяват някой да се сети, че им трябва и психологическа помощ.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
виждам, че много се тиражира мнението на майката на 20-годишния студент от стара загора. според мен това не е дете, а мъж. сигурна съм, че гледката е била ужасна, но какво иска тази жена. полиция и лекари са спасявали ранените. къде да закарат сина й, освен в полицията. може би е искала някой да му хване такси до стара загора. бил е здрав и прав, без никакви рани. в крайна сметка 20-годишното дете се справило със ситуация, като се е обадил на чичо му и се е прибрал в Ст.Загора.
0
 
 
Соня, така е, позитивните неща може да са малко. Но ако не си отворим очите за хубавото и само виждаме лошото, никога няма да намерим щастие и покой, винаги ще сме нещастни. Животът е да сме щастливи от това, което имаме, а не да гоним това което не можем да имаме. Американците тук имат един страхотен израз "ако нямаш какво хубаво да кажеш - по-добре не казвай нищо". Тук се акцентира на положителното. Отрицателното се пренебрегва.
+1
 
 
позитивните неща са капка в морето на негативните.от къде да дойде позитивизма на българина,като става въпрос за оцеляване в условия,близки до война...
+4
 
 
Ужасен кошмар , наистина ! Но нека родителите и близките на оцелелите пътници потърсят мед.помощ от психолог заради преживяната душевна травма на близките си и да благодарят на Бог ! Аз не съм съгласна , че е нормално един човек да умира , а аз да обвинявам лекарите , че не са ме закарали до мед. заведение за лекуване на страх от изживяното ( макар да е сериозно , наистина ). Поклон пред нелепата смърт на хората , бързо оздравяване на оцелелите !
+4
 
 
Avenger, мен ако питаш един от проблемите на младите хора в БГ е, че твърде бързо и рано искат да пораснат и да се държат като възрастни. После като минат 30-те пък, започват да се обличат и държат като тийнейджъри.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 18.06.2011 г.
+4
 
 
Много инфантилно изказване на майката.Ако продължава така да "предпазва" сина си,той ще живее при нея вечно.Как може хем да си на 20 год. ,хем дете???
+2
 
 
Митко Сухов-Ти не си виновен,просто не си имал възможност в онзи момент да помогнеш,не се онивинявай!!!Горе главата,виновните са други...!Ето,че преди известно време се доказа-не сме готови за Шенген и "може" би са били прави,това довежда до факта,че Сме имали голям "език". А можехме да Сме най-добрите от бившия източен блок...
на 18.06.2011 г.
+3
 
 
Извинявайте,ама майката на този Митко вместо да е благодарна на Господ,че сина й е жив,тръгнала да упреква бърза помощ ,че не си били свършили работата ! Ама че проста жена ! Сина й е логично да изпитва вина,но и пожарникарите,и полицията,и спешна помощ си свършиха ПЕРФЕКТНО задълженията ,но ако не е имало и притекли се на помощ като македонския гражданин Васко и други Човеци,жертвите щяха да са повече !
+3
 
 
ДОНЯКЪДЕ СТЕ ПРАВ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯВЯВАТ ХУБАВИТЕ НЕЩА,И ВСЕКИ ДА СЕ ОПИТВА СПОРЕД СИЛИТЕ СИ ДА ГИ УМНОЖАВА,НО В СЛУЧАЙ КАТО ТОЗИ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ,НЕ БИВА ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ ЗА ИСТИНАТА,БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА НИ ЖИВЕЕ НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО,БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВАТА КЪМ НЕГО
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: