ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьорът на автобуса-убиец: Нямам 5000 лв. за гаранция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 20.06.2011Коментари (17)9181
© Plovdiv24.bg
"Нямам спестени пари да си платя гаранцията. Откъде ще намеря 5000 лв.? Не ни даваха редовно заплати и ще търся заеми от близки и приятели. Дано помогнат." Това споделил пред роднини 43-годишният Светослав Димитров от Бургас, шофьорът на автобуса-ковчег, в който загинаха осем души при катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив в сряда. По телефона Димитров каза само, че заминава от Бургас за известно време и не иска засега да говори каквото и да е.

От събота на мястото на катастрофата осем букета с лилиуми напомнят за трагедията, а работници още поправят мантинелата, разкъсана при преобръщането на автобуса. От деветимата ранени пътници, приети в болница "Св. Георги", продължава да е критично само състоянието на Албена Самуилова (46 г.) от Бургас.

Водачът на автобуса бе освободен от прокуратурата срещу 5000 лв. гаранция и с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и неспазване на правилата за движение. Засега основната версия на разследващите е, че катастрофата е станала поради техническа неизправност - счупване на конзолата, която държи реактивната щанга на рейса.

"По искане на клиента ми ще обжалваме наложената гаранция. Ще настояваме за по-малка сума, защото е в затруднено материално положение", обясни Орлин Търновалийски, адвокат на шофьора. И пред полицаите Димитров се е оплаквал, че напоследък едва свързвал двата края.

"Живеем в беднотия", твърдял на разпита. Той и съпругата му се грижат за три деца - 10-месечно бебе, момче на 7 години и 17-годишно момче от първия брак на жена му. Тя страдала от нервно разстройство и редовно посещавала клиника за лечение. През последните месеци Светослав не получавал заплата от фирмата, а само от време на време по стотина лева, които му давали, когато се съберат суми от билети.

"Взех шофьорска книжка през 1993 г. Никога не съм лишаван от правоуправление, нито пък имам кой знае какви нарушения", казал водачът на разследващите. Той обяснил, че последния акт му бил написан десетина дни преди катастрофата, когато на същия автобус качил двама пътници при почивка на бензиностанция, а не от спирка, каквото е изискването. Преди това бил глобен, защото шофирал личната си кола без колан. Допреди шест години Димитров карал цистерна в Бургас, но се хванал към автобусната фирма, защото обещавали по-висока заплата. Преди кризата нещата вървели добре, но след това започнали да плащат рядко. До зимата карал нов рейс, но понеже бил запориран от банка, го върнали отново зад волана на стария "Мерцедес". Сега Димитров е с отнета шофьорска книжка и е много притеснен, защото не знае какво ще работи и как ще издържа семейството си. Ако не си плати гаранцията, мярката му може да бъде променена в домашен арест или задържане под стража.

Източник: в. "Труд"



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не знам за въпросния нещастен и трагичен случай кой е виновен,но въпросния автобус,с въпросните шофьори карат нагло и не спазват ЗДП,това съм бил свидетел,инциденти като този, бяха просто въпрос на време!
+7
 
 
Разбира се че не е виновен само шофьора,нито го оправдавам нито го обвинявам, но както става винаги фирмите си измиват ръцете с тях...Какво е виновен шофьора че се е спъкъла гумата...Европа изхвърля старите автобуси като негодни, а ние ги купуваме за нови и си избиваме пътниците по пътищата. За състоянието на автобусите вина трябва да носи фирмата защото шофьора едва лли може да поставя условия на превозвача какви да са му автобусите...Просто ще му бъде казано че, като не иска да кара стар автобус няма да кара никакъв !
+2
 
 
На всякъде е така в нашата мила България, Лорче...
+1
 
 
До Димитър Иванов: Ясно ми е,работих близо 4 години в друга транспортна фирма.И там има нашите и вашите..
+5
 
 
Наско, да не мислиш че влаковете са в изрядно състояние ?
+8
 
 
В случая задържан и обвинен следваше да е собственика на автобуса. Нещастника-шофьор е карал трошката която му е предоставена от работодателя. на такъв стар рейс във всеки един момент някой чарк може да откаже или се счупи и да предизвика трагедия. Обаче в стремежа си да лапат колкото се може повече, голяма част от собствениците се циганят и пестят пари от гуми, прегледи и нови части.
0
 
 
Да започнем отново да пътуваме с влакове и на авто-стоп :D
+4
 
 
ЗАЩО ШОФЬОРА ЩЕ ПОЕМА ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ...ШЕФОВЕТЕ МУ НЕ ЗНАЕЛИ БЪЛГАРСКИ И ДРАСНАЛИ ЗА ТУРЦИЯ ИЛИ КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ НА МАЙНАТА СИ...АМИ КАТО НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ КЪДЕ ИМ СА ПРЕВОДАЧИТЕ,ИЛИ ТЕ ИМ ТРЯБВАТ САМО КОГАТО ТРЯБВА ДА ПРИБИРАТ ПАРИТЕ И ДА УГОВАРЯТ ПОДКУПИ..ШЕФОВЕТЕ ДА МУ ПЛАТЯТ ГАРАНЦИЯТА И ДА СИ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СЧУПЕНИТЕ РЕЙСОВЕ С КОЙТО НИ УБИВАТ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: