ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ДКЕВР: Нощният ток поскъпва с 10%, промишленият с около 5 %
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 22.06.2011Коментари (28)5337
© Plovdiv24.bg
Нощната тарифа на тока ще поскъпне с до 10 процента от 1 юли при средно поскъпване на цената на тока за битовите потребители с малко над един процент. Това стана ясно след провелата се кръгла маса за обсъждане на новите цени на електроенергията, организирана от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Преди десетина дни топлофикационните дружества поискаха от ДКЕВР да разреши драстично поскъпване на нощната тарифа, понеже при сегашните цени хората имали сметка да се топлят с ток, а не с парно.

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че основания за повишаване на нощната тарифа са предоставени от дружествата Е.ОН и ЕВН, но принципът нощната тарифа да е по-евтина, за да се стимулира ползването на електроенергия през нощта и да се облекчи работата на Електроенергийния системен оператор ще бъде запазен.

Повишението на нощната тарифа ще е в рамките до 10 процента, а за сметка на това ще поевтинее дневната тарифа, коментира Семерджиев. При цените на тока за индустрията и за малките и средни предприятия увеличението ще е по-голямо с няколко процента, отколкото увеличението на цените за битовите клиенти, каза Семерджиев.

По време на кръглата маса бяха представени доклади за начина на формиране на цените по цялата верига производство - пренос и доставка на
електроенергията до крайните потребители.

Иванка Диловска, председател на Управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт, посочи в лекцията си, че е притеснително висока цената на енергията, произведена по комбиниран способ от централите. Делът на този вид енергия в общото производство на енергия е едва 3 процента, но разходите на НЕК за изкупуването й са 10 процента, посочи Диловска.

Трябват ни повече доказателства, че тази енергия е комбинирана и високоефективна и че си струва да плащаме за нея такива високи цени, добави тя.

На същото мнение бяха и представители на гражданското сдружение ДНЕС, според които трябва да има разумна граница на стимулирането на производството на зелена енергия и енергия по комбиниран способ. Експерт на сдружението посочи, че това е скрито субсидиране за губещи дружества като "Топлофикация София" например.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До кога и кои хора лобират за този енергиен октопод. Това е пълно безумие - за шепа западни измамници печалбите са огромни за сметка на българсия потребител. Все някога някой трябва да прекърши гръбнака на тази мафия.
0
 
 
имаме си всичко и вместо да живеем добре ния продаваме за да живеем зле а група от хора да живеят добре
0
 
 
ми аз при първа възможност се махам и ше направа всичко възможно да не се връщам
0
 
 
Три часа след като зададох въпроса си по-долу мога да кажа, че и двете ми очаквания се сбъднаха. Първо: нито един отговор за агресивен протест на дела. Второ: оригинални мисли, самоиронични шеги, крилати мисли и всякакви коментари, които не само не променят положението, но пораженчески го приемат. В тази ситуация на мястото на енергийните протежета на ДС щях да увелича с 20%, тук-там щеше само да изблее някой.
+1
 
 
Не се коси оти че ти мине.Може още някоя и друга коя да одерат.Само на босия цървулите немогат да вземат...ама могат да му одерат ходилата.
+1
 
 
НАЙ-ХУБАВАТА СТРАНА,ГОРДЕЯ СЕ чЕ СЪМ БЪЛГАРКА
0
 
 
На такива овце като нас е чудо,че с толкова малко го увеличават...
0
 
 
щот имаме пари бе иванка павлекова :)
0
 
 
няма да го увеличават ..и без това го продават двойно - купуват го по 8ст ..а иначе не струва и 2ст ..ще го намалят с 20процента
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: