ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът фаворит за нов мандат, прогнозират 67% избирателна активност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 30.06.2011Коментари (66)11306
© Plovdiv24.bg
Славчо Атанасов е безспорен лидер в кметската надпревара и може да сечели изборите още на първи тур, сочат данните от представителното социологическо изследване, проведено през месец юни, 2011г, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В извадката на агенция "Медиана" са участвали 702 човека над 18-годишна възраст.

"Картината на политическия вот при предстоящите местни избори изглежда така - ГЕРБ срещу всички останали", категоричен беше шефът на агенцията Кольо Колев.

Според данните от проучването, независимо от относително доброто "политическо здраве" на ГЕРБ, в Пловдив ясно се забелязва нарастващ негативизъм на всички останали срещу тази партия. Негативизмът се изразява преди всичко в подчертаното нежелание на хората с различна политическа ориентация да гласуват за кмет от ГЕРБ.

"ГЕРБ, макар и първа политическа сила, към момента не притежава ресурс да спечели сама кметския стол", уточни още Колев.

Към момента данните на извадката дават основание да се предположи относително висока изборна активност на предстоящите избори в Пловдив - около 63 - 67 % от избирателите с право на глас.

Кольо Колев поясни, че не е ясно доколко партиите ще успеят да консолидират избирателите си зад чисто партийни кандидатури. 

"Засега голяма част от избирателите на различните партии заявяват подкрепата си за Славчо Атанасов, което може да му донесе победа дори на първи тур. При консолидация на "партийния вот" - всеки зад своя партиен кандидат, независимо от личните предпочитания - изборите ще се решат на два тура", заключи той. 

Местния вот сочи, че засега Славчо Атанасов изглежда безспорен лидер в кметската надпревара. Разликата между него и следващия в класирането Иван Тотев, според предпочитанията на пловдивчани, е над два пъти в полза на Славчо Атанасов.

Оценките на дейността на кмета Славчо Атанасов са подчертано позитивни - 38 % го оценяват като добър кмет срещу 18 % оценяващи го като слаб.

Близо половината пловдивчани са на мнение, че кметът и местната управа са допринесли за подобряването на положението на града, срещу 30 % застъпващи обратното мнение.

Основанието за позитивните оценки са преди всичко в благоприятните промени в сферата на благоустройството и чистотата, както и градската инфраструктура.

Прави впечатление изместването (в рамките на три години) на вниманието на пловдивчани от проблемите на благоустройството и средата на живот към проблемите на кризата - безработица, бедност, нисък жизнен стандарт. 

"Пловдивчани сега се вълнуват повече от пари, инвестиции, възможности за разкриване на роботни места, а не толкова, и не само, от решаване на проблемите на градоустройството. Акцентът на внимание е изместен от кризата", категоричен беше шефът на агенцията.

Най-високи оценки за работата си - както от пловдивската общественост като цяло, така и от жителите на съответните райони - получават районните кметове "Тракия" и "Южен". Като цяло кметовете на Централен, Северен и Източен райони се оценяват по-скоро като слаби, с ниска популярност. Според изследването, макар и с най-голямо политическо влияние в Пловдив, партия ГЕРБ се сблъсква с нарастващ негативизъм сред останалите избиратели и от това следва, според Колев, че на един възможен втори тур на изборите мнозина ще предпочетат да гласуват срещу тази партия.

На въпроса: Ако днес, имаше парламентрани избори, за кого бихте гласували, отговорите са следните: 23% са за ГЕРБ, 13.9 -коалиция за България, 7.7%-Синята коалиция, 4.6%-ВМРО-НИЕ, 4.1%-атака, 3.7%-ДПС и 2.6% за други партии.

Като оценка на местната власт се забелязва категоричната подкрепа на пловдивчани по отношение на кмета Славчо Атанасов. 44.4% от анкетираните смятат, че той се е заел с решаването на сериозни проблеми, 44.9%- стои близо до хората, 46.2%-отстоява интересите на Пловдив, 43.4%, че централната власт в София му пречи и 42.3% смятат, че той е добър управленец.

На въпроса дали Пловдив като цяло се развива, 36.9% са отговорили, че се развива, 25% -запада, а 30.4%-и  двете. 

28.3% от анкетираните са посочили фигурата на Славчо Атанасов, като спонтанен отговор на въпроса: Ако вие лично трябваше да издигнете кандидати за кмет на Пловдив, кои ваши съграждани бихте посочили. На второ място е Иван Тотев с 11.4%. Председателят на ОбС се нарежда на 5-то място с 3.1 %, а на 7-мо е зам.-кметът Георги Титюков с 2.5%.

На въпроса: Следните хора ползват ли се с добро име в община Пловдив или напротив, отново първите две места се поделят от Славчо Атанасов-с 67.6% и Иван Тотев- с 38.9%.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Титюков мисля че много го подцениха в това проучване. Май той ще направи изненада на тези избори :)
-1
 
 
Гламавия Славчо НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е КМЕТ! Много му се иска, но няма такава опция. Все пак искаме Пловдив да тръгне нагоре, защото Варна вече ни задмина по икономически показатели, а кмета им е комунист.
+1
 
 
Проучването е невярно и не отгаваря на нагласите на изберателите.Изненадата на местните избори ще е кандитата на Синята коалиция арх.Илко Николов
+1
 
 
Всички социологически агенции в страната показаха само едно - Славчо Атанасов е фаворит за кмет. Това е реалността!!!
0
 
 
не мога да повярвам на очите си! мине някоя седмица и се появи статия в медиите, че славчо ще спечели. това са пълни глупости. защо в статията не упоменат, точно кои партии ще застанат зад кандидатурата на сегашния ни кмет. вече ми се повръща от такива новини. не искам даже и да коментирам. изборите наближават. ще видим как славчо ще спечли.
0
 
 
Доста поръчково проучване :) Аз не познавам нито един човек, който би гласувал за Славчо.
-3
 
 
По- принцип,не го харесвам Славчо ,въпреки,че разбирам ,че не му дават БОКО пари от София,но за кой да гласувам- Тотев ли абсурдГЕРБАДЖИИТЕ ГИ видяхме съсипаха държавата и бизнеса абсурд ,другите има добри кандидатури например Титюков , много енергичен и отговарящ на проблемите на хората човек , но те са неизбераеми каквото и да си говорим така ,че май Славчо си остава ,а и като се замисля доста булеварди разшири и оправи ,което за мен като шофъор е добре,но има време до изборите и не се знае кой ще ме впечатли,важното е Пловдив да е номер едно!
-1
 
 
Селския Славчо НЯМА ДА Е КМЕТ ВЕЧЕ! Това е ясно на всички. А защо забравихте кандидатурата на СКУНКСА- Димитър Керин от АТАКА в това соц.проучване? Знаете ли с колко злато от скунксове ще докара още в Пловдив?
+1
 
 
Е, какво да се каже за стъкмистиката и за двамата шарана по коментарите - времената се менят, номерата на Партията си остават същите... Аз възнамерявам да направя проучване в Изгрев дали Пловдив подкрепя раздаването на ежемесечни помощи по 1000лв на всеки гражданин от ромски произход.
+2
 
 
Повече от ясно е ,че втори пореден път , за един и същи мухливец, пловдивчани НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ! Недоразумението Глафчо ни е кмет, защото бе подкрепен от ГЕРБ на предишните избори, като никой не е гласувал за личността на този селянин, а вота отиде за ГЕРБ. Пловдив24 , ОЛЕКВАТЕ адски много, публикувайки подобни стъкмистики....С това само показвате ,че сте с в наведена поза и свалени гащи пред управляващите крадливи македончета..А доскоро не бяхте...Лошо, момчета, лошо за вас......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: