ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Район "Южен": Вандали рушат кучешката площадка до ОУ "Димитър Талев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 02.07.2011Коментари (12)5887
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Здравейте, обръщаме се към вас, относно кучешката площадка в квартал Южен, намираща с в парка зад ОУ "Димитър Талев", пишат на редакционната поща на Plovdiv24.bg наши читатели, жители на района. В писмото си, те поясняват, че от близо 3 месеца общината е затворила площадката за "реконструкция", която щяла да трае до месец септември.

"За такъв дълъг период от време, това е напълно неподходящо, тъй като през тези вече 3 месеца, сме от една
страна - под обстрела и в пререкание с хората, извели на разходка децата си в парка и от друга - с лъжите на общината", уточняват ситуацията гражданите.

"На всеки му е ясно, че културата на българина не е
такава, че да трае кучета на детската площадка. От една страна - взаимно са опасни, от друга - е нездравословно. Но поради липса на алтернатива в момента се случва точно това.
Което до една степен си противоречи със наредбите на общината, която от друга страна е издала указ тревните площи около площадката да се ползват в периода на "реконструкция", коментират още възмутените читатели на Plovdiv24.bg.

Според тях, реконструкцията на ограждението за разходка на кучета, до момента се изразява в полагане на рехава, рядка
и напълно неподходяща за целта трева, която е положена само на определени места, а не по територията на цялата площадка и която няма да оцелее и 1 месец след отварянето и.

"В площадката трябваше да бъдат поставени допълнителни катерушки за обучение на кучетата, беседка, пейки за хората и чешма, защото в момента кучетата пият от чешмата в близост до ограждението, която се ползва и от всички посетители на парка, включително и от малки деца", казват още в писмото си читателите.

Репортерът на Plovdiv24.bg се свърза със секретаря на район "Южен" Михаил Казанджиев.

"Действително, площадката трябваше да бъде реконструирана. С тази цел, на 16.04.2011г. от кметството на "Южен" сме внесли такова писмо до ОП "Паркове и градини" и достъпът до нея беше забранен с катинар. От общинското предприятие смениха тревната настилка и щяхме да монтираме и новите пейки, които поръчахме, както и всичко останало, включващо се в проекта", каза той.

Казанджиев обаче не скри възмущението си от действията на неизвестни граждани.

"След вашият сигнал, пратихме служители на мястото и те установиха, че сегашното състояние на обекта е изключително лошо. Тревната настилка е изровена, а катинарът счупен. Нали разбирате, че вината не е наша, а на тези, които са извършили този вандалски акт. Освен това, оградата, която бяхме поставили, беше открадната и сега сме взели решение тя да бъде заместена с жив плет, предвид постоянните поразии, които явно се правят там", каза още той.

От разговора стана ясно, че очакванията, реконструираната площадка да отвори врати през месец септември, може да не се сбъднат, тъй като след намесата на Plovdiv24.bg, от район "Южен" са пратили отново писмо до ОП "Паркове и градини" за поставянето на нова тревна настилка и това може да забави процеса във времето.


По отношение на това, че в момента кучетата се разхождат на едно място с децата, играещи там, Казанджиев беше категоричен, че стопаните им трябва задължително да спазват разпоредбите и да почистват околната среда, след като техните домашните любимци я замърсят.

Секретарят на района апелира към гражданите, да се отнасят с общинската собственост като със собствена, тъй като е разбираемо, че не може да се осигури 24-часова защита от оторизирани лица на всичките площадки и паркове в района.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Охлюви рецидивисти опасаха тревата и вандалстваха цяла вечер на площадката :)))) г-н секретар ако поставянето на трева значи разораване на мъртва почва с търмък и последвало неполиване значи доста хора пасат трева :)
-1
 
 
От идиотизъм някои вече се побъркаха.
+1
 
 
Защото ни е такъв манталитета...В цивилизованите държави не само,че не си разхождат домашните любимци из детските площадки, но си и носят лопатка и найлонче,за да им събират екскрементите. А на 99% от нашенците не им пука. А дали е разрушена кучешката или детската площадка - все е вандализъм! Не може едни да строят и поправят,а други безнаказано да разрушават! Същата е историята и с графитите. Явно,докато не започнат да се налагат солидни и солени глоби, няма да се оправим!
0
 
 
Най вероятно вандалите се мислят за кучета И за това се мотаят там.най добре ще е някой да ги дресира И да ги държи на повод, гореспоменатите помияри.
-2
 
 
Да, в тъпата ни държава правят площадки за кучета,които никой не използва,защото наглите хора си разкарват домашните любимци на детските площадки,където е забранено за тях,но въпреки всичо са много нагли и го правят.Нашите деца ежедневно играят в пясъчниците и озеленените градинки,които са доволно препикани и осрани от любимите животинки.
+2
 
 
Ей значи само тупунгери живеят в тази държава. Как си нямат занимание в скапаните си животи ами само рушат :(
-3
 
 
Да бъде разпусната общинска охрана и общинска полиция! Незабавно!
+2
 
 
Какъвто ни е кмета ,такъв ни е и парка,а ицелия район Южен! пълно безхаберие!
+2
 
 
Нищо ново под слънцето , за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: