ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Цветана Пиронкова: Мечтая да спечеля турнир от Големия шлем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 04.07.2011Коментари (10)3088
©
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова сподели, че най-голямата и мечта е да вземе титла от турнир от Големия шлем. В предаването "Зона спорт" по bTV Action Цвети не скри задоволството си от представянето си на приключилия вчера при жените Уимбълдън. Тя загуби на 1/4-финалите от Петра Квитова, която впоследствие стана и кралицата на турнира.

"Чувствам се много добре в Пловдив. Имах възможност да релаксирам няколко дни. Отивайки на турнира, вече бях претръпнала, защото знаех какво ме очаква. Нещата се случиха много естествено, бях спокойна. Самата трева придава едно особено чувство. Атмосферата е точно като тениса преди години, когато е възникнал, и това е невероятно", каза Пиронкова.

"Квитова игра по-добре от мен, поне в този ден. Аз, разбира се, дадох всичко от себе си, за да я победя. Представих се много добре. Квитова беше доста по-стабилна. За мен е много важно баща ми да е до мен, защото се разбираме с един поглед. Тази година имах възможност да науча много нови неща и да подобря нивото си. Не, не мога да кажа, че съм разочарована от каквото и да е. Мисля, че се представих добре. Играя в едни от най-големите турнири срещу силни съперници", допълни ракета №1 на България.



"Това, че ще домакинстваме на Турнира на шампионите в WTA е един изключителен успех за българския тенис. Не можех да повярвам първия път, когато разбрах за случилото се, защото това е нещо много голямо. Стана възможно, благодарение на усилията на Българската федерация по тенис и премиера Бойко Борисов. Надявам се, че това ще увеличи интереса към тениса в България още повече. Не обичам да давам интервюта, а предпочитам да се концентирам върху играта си. Критики мога да приема само от баща ми, който ми е и личен треньор. Гледам да не се дразня от нищо, особено, когато съм на корта", допълни Пиронкова.

Пловдивчанката сподели и какви са мечтите и за в бъдеще.

"Мечтая да спечеля турнир от Големия шлем. Когато приключи състезателната ми кариера, искам да работя с деца. Няма да имам никакви пречки за това. Преди година Община Пловдив ни обеща място, където искаме да изградим нашия проект. Все още продължават процесите. Надявам се един ден това да стане реалност. Още от малка съм си представяла, че, като спра да играя професионален тенис, ще се занимавам с деца и ще има с какво да подпомогна следващото поколение".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
които има големи мечти и работи здраво за постигането им е на една крачка от успеха:) пожелавам и го от сърце , заслужава!
+1
 
 
Вярвам в тебе, Цвети! Ти си най-добрата! Мутантите може и да печелят, но ти за мен си най-добрата реклама на женския тенис!!!
+7
 
 
Ще стане Цеци, не се притесняваи. Повече постоянство и ще стане, Пловдив вярва в теб. Е има и изключения като по долния коментар, но тва е живота, има и такива.
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кметът прие ботевистите и им благодари за емоцията, фонтанът пред общината бликна в жълто
Гонзо и Стоичков един срещу друг в звезден турнир в Тайланд
С плакат "Густо майна" започна шествието на феновете на Ботев, Попето и Балтанов са начело
Наказаха Керкез и двама от героите във финала, общата глоба за Ботев е 13 250 лв.
Ако ЦСКА-София има нов треньор, той ще е Александър Томаш
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: