ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Операция "Шок" най-активна в Пловдив, задържани са 49 лица в страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 06.07.2011Коментари (12)10041
© Plovdiv24.bg
Задържаните при операция "Шок" вече станаха 49, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Специализираната операция се провежда под координацията и с участието на Европол и Сикрет сървиз. Проверки и арести се извършват на територията на цялата страна, но най-активно в Пловдив, Варна, Бургас и Самоков.

Цветанов уточни, че действията са били планирани и координирани по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт през май. Оперативните действия са разпоредени от главния секретар на Вътрешното министерство Калин Георгиев и се провеждат под ръководството на Върховната касационна прокуратура и с участието на Националната следствена служба. Работи се основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По неофициална информация акцията е по искане на италианските специални служби, които настояват за ареста на 15 българи, замесени в трафик на наркотици и кражби на коли. Според други непотвърдени източници пък става въпрос за добре организирана престъпна група, занимаваща се с източване на банкомати, кредитни и дебитни карти. Участниците в престъпната схема имат и друга престъпна дейност, която в момента се документира. Акцията продължава и в момента, повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.

15 КПП-та са изградени на входно-изходните артерии във Варненска област заради операция "Шок", заяви директорът на ОД на МВР - Варна, комисар Димитър Димитров. Той заяви, че преди започване на акцията, само вчера са задържани три автомобила, обявени в Шенгенската система. Те са свързани с различни престъпления в европейски държави.

Недоволни в случая се оказват летовниците, тъй като на изхода на града в посока на курорта Златни пясъци се е образувала опашка от чакащи за проверка автомобили. Спират предимно луксозни джипове. Полицаите проверяват документите както на автомобилите, така и на пътуващите в тях.



Още по темата: общо новини по темата: 23
16.01.2013 »
25.08.2011 »
02.08.2011 »
29.07.2011 »
29.07.2011 »
25.07.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
БРАВО .Точно така в тази държава трябва да има ред и дисциплина . Браво наа МВР и правителството . Ама имаа един убиствен проблем и той се казва СЪД И ПРОКУРАТУРА. Те са най корумпираните в държавата . Време е целия Български народ да се вдигне срещу тях . Те са тумора и е време да се освободим от него за да не боледуваме .
+3
 
 
Мрънкате, мрънкатеее, мрънкатеееее... Не ви ли писна от мрънкане?! Каквото и да се направи само се мрънка! По - добре такива операции, отколкото едно голямо нищо!
+5
 
 
България отдавна се е прочула с бандити наркотрафиканти, с крадци на луксозни и не толкова луксозни автомобили от западна Европа, с източване на милиони с преправени кредитни и дебитни карти, с трафик на хора и на млади жени за проституция.... Дано ги хванат всичките и да изгният в затвора. Но да ги съдят на Запад, защото тук корумпирания съд ще ги изкара всички невинни.
+7
 
 
Кога ще се проведе акция Джебчиите.... постоянно ми крадът капачките на джантите мама им стара, лекарства да си купят с тея пари!!!!!
+4
 
 
хахаха докато спортиста арестува някакви мишки във Велико Търново отварят трезор и отмъкват около 400к
+8
 
 
Много операции, много цирк :))) Смислени резултати - НЯМА !!! Това е положението ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: