ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кметът ще ни избира домоуправител, ако не го изберем сами
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 14.07.2011Коментари (7)3009
© Plovdiv24.bg
Ако не си изберем домоуправител сами, от догодина ще ни го назначава кметът. Това предвижда гласуваният на второ четене в парламента Закон за етажната собственост. Така при непочистен сняг или изхвърлена смет пред блока ще е ясно кой ще отнесе глоба от общината.

Кметовете ще са задължени да свикат общо събрание на блока, ако самите съседи не го направят. Те ще избират кого да посочат за шеф на входа от списъка на собствениците или наемателите в сградата.

В момента хората масово нехаят кой ще е домоуправител. Сроковете по закон за свикване на общи събрания няколко пъти се удължаваха, но без резултат. Затова сега кметът ще трябва да се нагърби с тази задача. В противен случай го грози глоба до 500 лв., решиха народните представители. Актовете ще се съставят от областната администрация.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ами ей за това се изнесох от голямото село и големия градски апартамент, сега имам голяма къща, нямам общо парно а свое, нямам дом съвет, общо събрание , домоуправител, десетки идиоти за съседи от които да се оплаквам постоянно , смог, прелитащи през 10 мин. над главата ми самолети... и т.н.... А за табелчица "Образцов дом" съм навита, ще си я сложа до тази "Зло куче" :)))
0
 
 
Връщат соц простотиите с домоуправители, домови книги и прочее. Ако искат да вземат и табелчиците "Образцов Дом" да върнат на мода ? -_- Не ги е срам.
0
 
 
Какво значи за непочистен сняг и изхвърлена смет пред блока ще се знае кой ще отнесе глобата? Как може един домоуправител да нарежда на свободните граждани какво да прави? И ако никой не иска да чисти какво - домоуправителя си зарязва работата и личния живот и става прислуга на съседите си? Това е пълна глупост и нарушава правата на човека, юристи нямат ли в тази община?
+2
 
 
още едно недоносче на тези, за които никога не гласувам, ама все ми натякват, че аз съм ги избирал. Как ще дойде кмета и ще нареди на хората да ме изберат за домоуправител, когато аз не искам. Налагат пак тоталитарно, авторитарно управление хора, битер бай Тошово време!
+3
 
 
Поредната глупост на ГЛУПАЦИТЕ в Парламента, защото Кметовете няма как да свършат сами тази работа. Като гласуваха тази промяна защо не я осигуриха финансово-за нови/макар и временни/ работни места. Или някои хора трябва да си зарежат работата в общината, за да тръгнат да правят Общи събрания по входовете? И каква е тази тъпа глоба за Кмета - по 500 лв на вход? Пак мъртво роден закон!!! А КАКВО СТАНА С ДВАЙСЕТТЕ МИЛИОНА ЗА СОФИЙСКИЯ БОКЛУК??? Няма ги и няма да ги има никога! Защо Славчо не натовари 10 самосвала с бали от софийския боклук и да ги изтърси пред Народното събрание? Нека шопите си ги изринат, пък тогава да си правят ЗАКОН ЗА СОФИЯ!!! Крайно време е да разберат, че България НЕ Е САМО СОФИЯ !!! Не проумяха ли защо хората нехаят? Ще им кажем-защото тоя див мафиотски капитализъм, който строим вече 21 г. докара обикновените българи до просешка тояга!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: