ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Реализацията на продължението на Адата и кръстовището на две нива, остават за 2012 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 17.07.2011Коментари (10)5265
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg, воден от максимата, че успехът за развитието на един град си остава добрата инфраструктура, реши да провери до каква степен на развитие е стигнала идеята за продължението на моста на Адата и предвиденото там кръстовище на две нива.

Припомняме, че още на 13.01.2010г., директорът тогава на "Капитално строителство" в Община Пловдив, инж. Тошо Пашов казва за Plovdiv24.bg, че се обявява конкурс за проектиране продължението на моста на Адата и връзката с Брезовско шосе, като се включи и кръстовище на две нива. Проектът е трябвало да бъде готов още същата година, а през 2011-а да започне изграждането на т.нар. Източна тангента.

Продължението от моста на Адата трябва да минава покрай жп-линията и да излиза на кръстовището с Брезовско шосе. Оттам продължава и с пътна връзка трябва да се качи на моста на Карловско шосе. Целта на проекта е да се разтовари движението около колелото на Панаира, както и автомобилният поток от северната индустриална зона към "Източен" и "Тракия" да се пренасочи по новия път".

Близо година и половина по-късно обаче, тази идея е в същата фаза, в каквато е била и тогава. Репортерът на сайта се свърза с главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев.

"Преди време имахме среща с инж. Поля Паунова и арх. Цветана Илиева, която е директор на Дирекция "Архитектура и градоустройство". Съвсем скоро ще предприемем мерки за изготвяне на идеен проект за цялото трасе, което да даде решение за комуникационното разрешаване на моста на Адата с бул. "България", както и продължението на т.нар. Източна тангента - от моста на Адата до Карловско шосе", каза Инчев.

Става въпрос за разръзката на кръстовището и започване на изграждането на продължението: от мостта на Адата до "Карловско шосе", като продължението няма да е на самият мост, а на пътя, който ще свързва Източната със Северната тангента, за да се излиза към Карловско шосе и магистралата.

Борислав Инчев уточни обаче, че преди да се случи това, трябва да се изготви доклад, който трябва да мине пред Експертен съвет, за да се уточни като цяло и плановото задание, след което вече ще се действа и по останалите процедури.

Стана ясно, че след заседанието на Експертния съвет, ще има стартиране на обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви идейният проект за обекта.

"Очаква се това да стане най-късно до 15 октомври тази година. След като бъде избран, изпълнителят ще има около месец да направи проекта, който отново трябва да бъде приет от Експертен съвет, за да имаме вече някакви известни стойности, за да знаем какво да правим по-нататък", поясни още Инчев.

След идейния проект, се изготвя технически такъв, а финансиране реализацията на обекта, според Инчев, може да се търси не по-рано от другата година.

Plovdiv24.bg ще ви информира за всяка стъпка от развитието на проекта.



Още по темата: общо новини по темата: 80
03.12.2023 »
09.05.2023 »
26.03.2023 »
23.03.2023 »
03.08.2022 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ех, какво ли да говорим! Идеи/ на 1,5г!/, срещи, мерки, проекти, конкурси и всякакви подобни.А ако започнат да строят, колко ли години ще е? То един булевард го ремонтираха толкова месеци, а това? Днес прочетох, че в Лос Анджелис затворили 20км магистрала заради срутен мост. Ремонтът щял да продължи 53 ЧАСА. Е? Нали и там работят хора, а не извънземни? Нали и там се ползват машини и материали, а не се прави ремонт с магическа пръчка? Не че се опитвам да се сравняваме с тях/ то е и абсурдно/, но ми стана много зле като си помислих след това за тази наша (не)оправия.
0
 
 
Път и сега си има, но е прекъснат от стадиона на Юрий Гагарин.
+6
 
 
Що за щуротии са това, 2 години подготвят пет обмислят, след 20 строят! Това е показател за липсата на административен капацитет, вместо да се занимават с належащи, реализируеми неща, те мислят глупости, нещо което няма да стане, в близките две години. Ех мечтателе на Пловдивското управление!
+4
 
 
Не мисля, че това ще се случи в близките 10 години! Колкото направиха и пробива "Царевец". Не може, да не направи впечатление, че не се занимават с инженерни проекти-моето обяснение е следното: Остава много документация, вкл. и за финансите, а това не е добре. Обратно - дейности като: "почистване на коритото на Марица", "рязане на "сухи" дървета" и "герб на Пловдив от теменужки /!/"са си разтегливи понятия, откъдето и да ги погледнеш!И са с приоритет, разбира се !
+5
 
 
И като дойде 2012 ще кажат, че остава за 2014 г примерно... и така едни на други ще си прехвърлят топката
+5
 
 
и после ми кажете как да гласувам да останат на власт сегашните ни 'управници' ?? говорят ли си - говорят. правят ли нещо - НЕ!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: