ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Специалист: Юли и август са месеците с най-много жертви по пътищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 25.07.2011Коментари (4)3535
© Plovdiv24.bg
В резултат на усилията на неправителствени организации и медии през миналата година са били спасени от смърт близо 300 водачи или пътници на автомобили. Това заяви Владимир Тодоров председател на УС на Българската асоциация на пострадали в катастрофи (БАПК). Причината според него е факта, че хората са започнали да се вслушват повече в съветите на специалисти, а освен това и поставените камери по пътищата имат голямо значение за водачите на автомобили.

Според него обаче има още много работа, която трябва да бъде свършена, за да бъде намален броят на пострадалите и загиналите в следствие на катастрофи, тъй като България все още е в челните места по брой на загиналите по пътищата, като в определен период от време сме били на пето място в ЕС. Тодоров подчерта, че в момента са двата най-кървави месеци юли и август, когато има най-много загинали и пострадали, като посочи, че през миналите години месечно е имало по около 80 загинали, при 50-60 загинали през останалите месеци на годината.

Един от основните съвети, които специалиста отправи към хората, които пътуват през отпуските е да не си фиксират час на пристигане, тъй като това изнервя много водачите. Той призова хората да не прибягват към неправилни изпреварвания, да не шофират след консумация на алкохол и да няма оставени свободни предмети в автомобила. В тази връзка Владимир Тодоров даде за пример румънска гражданка, която при катастрофа е била ударена от лаптоп намиращ се зад нея и в следствие на удара е загинала.

Сериозен е и броят на пострадалите в катастрофи в страната, като по думи на специалиста годишно има над 3000 човека, които получават някакви наранявания в следствие на такива инциденти. Що се касае до загиналите за цялата страна Владимир Тодоров посочи, че в София на Военномедицинската академия има поставен "брояч на загиналите" по пътищата, като до преди два дни броят им е бил 329 души.

По отношение на консултациите, които специалистите от дружеството са дали Владимир Тодоров посочи, че за последните няколко години над 1000 души са ги посетили. "Хората трябва да знаят своите права и най-важното е - те трябва да ги отстояват", категоричен бе специалистът.

Източник: Радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КАТО СИ ХОДИТЕ НА РАЗХОДКА С КОЛАТА ПО "МЕГДАНА", ЗАТЯГАЙТЕ ЯКО КОЛАНА, ЧЕ СЛЕД ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА КОЛАТА ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА СМАЧКАНА КОФА...ТАКА ЧЕ КОЛАНА ЗАТЕЖНИ Й ПО ШОСЕТО НЕ ЛЕТИ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 26.07.2011 г.
0
 
 
Има и 1 друг фактор,който се пренебрегва,а също е толкова важен за добрите рефлекси,правилната преценка и общото състояние на шофьора,а именно климатика.Наличието на работещ климатик в колата е предпоставка за добра кондиция и по-приятно пътуване.Едно е да караш в 40 градусовата жега със свалени прозорци,друго е да подухва студен въздух.Карал съм и при 2-те условия-климатика създава комфорт,който със свалените стъкла няма как да се постигне,защото въздуха,който идва отвън е нажежен и не разхлажда,а успива и така по-лесно става белята.
0
 
 
Айде бате Бойко, довърши магистралата да оправим статистиката за август :)
+3
 
 
Използвайте си защитните колани,не караите със скорост над позволената,и не се правете на големи шофьори,като карате пили алкохол!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: