ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (21)
Вижте испанският проект за реновирането на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:21 / 25.07.2011Коментари (195)20409
© Plovdiv24.bg
Арена "Олимпийски съкровища" - Пловдив
Зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков присъства на презентацията на проектите за реновиране на три български стадиона, сред които и стадион, "Пловдив" тази вечер в София. Разработените проекти на испански експерти от архитектурно бюро "ГРАС" представляват нова концепция за развитие както на спортните дейности на стадионите, така и на търговски обекти около тях, които ще се функционират 365 дни в годината. Според проекта на частните инвест
©
итори, ако спортното съоръжение в Пловдив бъде ремонтирано, то ще носи името Арена "Олимпийски съкровища".

Утре, 26.07.2011 г.(вторник), в 11.00 часа в Новотел Пловдив, в присъствието на зам.-кмета Титюков и футболната легенда Христо Стоичков, ще бъде обстойно представен проектът на инвеститорите за стадион "Пловдив".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
абе е***е се всички които не са сагласни с това стадиона да се направи в Пловдив да не би да завиждате аааа??? ТАПАЦИ!!!
-3
 
 
пак това "национален"..никой никъде не казва, че стадион Пловдив ще е национален..това само пловдивчани си го мечтаете...и поне 50 000 места..даже мен ако питаш 80 000 ще са ви малко...чета ви коментарите и ви се чудя..щяло да има посещаемост..на кои мачове точно ще има посещаемост??? на трите мача годишно които може да се случат на тоя стадион... и както се натискате да ходите, като се построи новия хубав скъп комплекс и като ви обявят билети от по 10, 15 и 20 лв за различните сектори за мач на националите и къде отива посещаемостта??? един от коментарите беше че било пълно със стари пловдивчани любители на спорта, дето искали да ходят по спортни прояви..искат ама нямат пари... всеки голям и хубав нов стадион трябва да се избива..и се избива с цените на билетите.... а за да е национален освен стадион трябва и инфраструктура...летище пловдив е с две линии на кръст, а в града има един единствен 4 звезден хотел и нито един петзвезден...коя смислена силна футболна страна ще се съгласи да си играе мача с БГ тук, като няма условия за делегацията ???
-2
 
 
Вече ви писах, че докато не се разбере директно на самата презентация, докато човек не види и не чуе с очите си, всичко е "пунта Мара". Каква е истината? Това даже не е идеен проект, а само визия за идеен проект, демонстрация на това какво могат тези испанци. Те са готови да инвестират от 150 до 200 милиона лева, като общинският дял в инвестицията може да варира от 5% до 30% - колкото може или колкото пожелае общината. Капацитетът на стадиона - цифрата 25 000 е само сондаж на мнението ни, според главния проектант спокойно може да се говори и за капацитет от 40 000 до 44 000 седящи места. Предвидени са 3 200 паркоместа за автомобилите, 21 тенисни корта, отделен лекоатлетически стадион за 8-9 000 места, плувен комплекс, МОЛ и т.н. Такава е визията им само за проба на общественото мнение. Даже няма никаква процедура отворена от страна на общината. Тази визия е като отворен за всякакви изменения проект. Предстои общината да организира обществено обсъждане и всички пожелания ще бъдат сумирани, обобщени, за да може в крайна сметка общината да състави техническо задание, за да възложи разработването на идеен проект! Още нямаме и идеен проект както виждате. Спрете да се упражнявате в безсмислици! Относно гаранциите, ако бутнат стадиона, испанците дават банкова гаранция от 200 милиона евро, че ще го построят за 2 и половина години. Това е. Просто и ясно.
-2
 
 
Ще видим като ( дано ) направят поне 25,000 стадион, колко ще го напълните ...
+2
 
 
По 25 000 трябва да бъдат само стадионите на Ботев и Локо.Какво остава за стадион Пловдив!?Събираме капацитетите на двата стадиона-това прави 50 000 за стадион Пловдив!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
1. Пловдив е бил и ще бъде уникален спортен 'производител' в Европа ! Повече шампиони никой град с такъв мащаб няма да има ! 2. Нека инвестират и печелят - да са живи и здрави ! Стадион "Пловдив" обаче е на ПЛОВДИВЧАНИ - какво е това име? Арена Олимписки Съкровища - като Меню от китайски ресторант.....?! 3. Ако не могат да го изградят за поне 50000 зрители той се превръща в квартален, а не национален стадион !
0
 
 
С Даксон нещата вече са уредени. Да се готви Мартин Камбуров!
+6
 
 
Никой нормален човек няма да се съгласи на тоя капацитет от 25 000 места! Това е подигравка с всички пловдивчани!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Отборът на Пловдивската пожарна стана републикански шампион по футзал
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: