ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Кметът на Вилнюс бори неправилното паркиране с... БТР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 03.08.2011Коментари (47)12994
©
Шофьорите, които паркират в нарушение в столицата на Литва, получиха смразяващо предупреждение от кметството на Вилнюс.

Общината разпространи видео запис, след който най-вероятно водачите ще избират по-внимателно къде да паркират, особено ако става дума за спиране върху алеите и лентите за велосипедисти. Защото ги очаква нещо по-лошо от вдигане с "паяк" на наказателен паркинг и глоба.

Кметът Артурас Зоукас се качи на бронетранспортьор и прегази с него неправилно паркиран мерцедес.

"През последните дни точно на това място бяха паркирани скъпи коли - "Ролс Ройс" и "Ферари". Какво да прави общината с хора, които си мислят, че са над закона? Изглежда, че танк е най-доброто решение", казва кметът.

След това той се качва на паркиран в пряката БТР и с щастлива усмивка размазва мерцедеса. Докато предупреждава, че така ще се постъпва с всеки нарушител, от

близката сграда излиза мъж със златна верига около врата, на когото Зоукас казва "Следващият път паркирай правилно".

Записът от 30 юли е инцсенировка и унищожената кола е закупена специално за каскадата.

"Кметът иска посланието му да бъде чуто ясно - че градът няма да толерира поведението на водачи, които не спазват правилата за паркиране", каза говорителката му Ирма Юскенайте, цитирана от лондонския в."Гардиън".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
Супер !!! Много си е правилен подхода. Браво И у нас за всички които са развили чувство за безнаказаност ,чувстват се над ЗАКОНА и не се боят от неизбежността на наказанието (дето за баровеца е нищо) на пътя ще им се отрази добре по един БТР-60-БП. За това браво кмете . Като не отбират от дума и се мислят за вся и всьо наказанието е адекватно. Следващия път няма да се правят на велики и ще са убедени че малките пресечки където е длъжен да паркира малкия скромен гражданин на републиката стават и за баровци ...... Относно рейтинга на кмета баровците с С-класи и ферарита се броят на пръсти а скромения гражданин на републиката е неговият ИЗБИРАТЕЛ. Същия този скромен гражданин на републиката много се радва когато някой (хеле власт имащ) дръзне да наказва възвишените баровци за които закона не важи . Приятно ми е Чичо Тимо
0
 
 
Великов , това е инценировка и има за цел да стресне (може би) някои хора да паркират не където трябва , ти прочете ли въобще материала
+1
 
 
Поредната заблуда!Що не згази Поршето?Неква умрела С-класа на 15 г. и тоя бесен селяк,дето я кара?Стига моля ви се!Промиват ни,отново!Пък и в която и да е държава,автомобилът се води частна собственост,неприкосновена такава!Разрушаването и е престъпление,а когато то е извършено от държавната администрация си е равно на геноцид!Къде,по-дяволите е демокрацията в този случай?Пожарникар-Генерал-Кмет-Премиер!Познато ли ви е?Този е на фаза-кмет!Идиотщина!
0
 
 
Винаги шофьора е виновен. И на мен днес едно момче със слушалки в ушите щеше да влезе вколата на моето място, няма червено, няма пенбено, но винаги шофьора е виновен.
0
 
 
за София ще са нужни минимум 10 БТР....:)
+2
 
 
Виж Веселине,това е идея.За 30+ годините през които съм активен шофьор ,не съм видял пешеходец бутнат от кола да е виновен.Независимо къде и как е станало,винаги шофьора е бил с несъобразена скорост или не отчел пътната обстановка.Колега го лишиха за 1,5 години когато младо момче се засили да пресича и с главата си счупи стъклото на вратата и колата докато спре му раздроби единия крак.Констатация на КАТ "ВОДАЧА НЕ Е ОТЧЕЛ ПРАВИЛНО ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА И СЕ Е ДВИЖИЛ С НЕСЪОБРАЗЕНА С НЕЯ СКОРОСТ" така ,че щом има БТР за едните ще трябва картечница за другите.Ние разбираме само от тояга.
+1
 
 
Като най-крайна мярка да!С евтина или скапа кола закона и правилника вазат за всеки, щом си правят оглушки няма отстъпване надаз, да няма привилегировани в това отношение!
-3
 
 
За мен това е вандализъм!! Да ги наказва според закона-да ги дига, репатрира, да ги закопчава със скоби или там както е по литовските закони!! На това ли му казват демокрация в Прибалтика? Аз му казвам самоуправство!! И аз като Веселин питам-пешеходците с картечница ли ще ги гони?
-1
 
 
Дано никога повече не попадаме под руско робство. А пешеходците, които пресичат на червено картечар ли ги дебне???
-1
 
 
Дано никога повече не попадаме под руско робство. А пешеходците, които пресичат на червено къртечар ли ги дебне???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: