ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Украсиха" по български една от новите спирки в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 07.08.2011Коментари (48)27977
На ужасно изглеждаща спирка в Пловдив, облепена с грозни информационни и рекламни материали, се натъкна по време на изпълнение на работните си задължения репортерът на Plovdiv24.bg. Става въпрос за новият заслон, намиращ се на кръстовището на бул."Руски" и бул."България".

С въпроса: чие задължение да контролира и поддържа новите спирки на Пловдив, се обърнахме към главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев.

"Тази спирка, със съществуващият към нея търговски модул, е част от концесията, но все още не е предадена на концесионера. В момента, в който ние ги направим и ги предадем, поддържането на външният вид е задължение на концесионера", каза той. Инчев призна, че до момента, това задължение е на Общината, но уточни, че засега спирката няма да бъде изчистена.

"Ако я приведем в добър външен вид, то до максимум 2 дни ще бъде в същото състояние. Това означава да се хвърлят усилия и пари за нещо, което е обречено предварително", коментира общинският секретар.

Стана ясно, че въпросната спирка до един месец ще бъде предадена за стопанисване на концесионера и ще бъде почистена непосредствено преди това.

Екипът на Plovdiv24.bg недоумява, защо след големият граждански интерес към новите заслони в града, някой така вандалски е побългарил новото съоръжение. Смятаме, че тук не става въпрос за контрол, а за проява на самосъзнание, което обаче, за съжаление, явно скоро няма да стане приоритет за нашата нация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не мисля че трябва да ни хвърляте на страни с тази информация, кой отговарял за потдръжката на тези спирки. Ала бала??? Това е работа на полициятя. За мен това е вандализъм. Трябват камери и контрол над това. А после идва въпроса кой ще го почиства. Полицията да почне да се стяга, а не по цял ден да пият кафета и да се оправдават със съдебната система. В Англия , всички ги осъдиха само с по една снимка. А тук ще каже че не е бил той, ще обжалва, ще се търсят свидетели. Сниман ли е значи е той, по бързата процедура.
+1
 
 
Тези реклами са бял кахър!Същите спирки с търговския модул (електрифициран и водоснабден) бяха направени преди 2 години (минимум) на бул."6-ти IX", между "Чифте баня" и "Била".Тъй като до днес не са предадени на концесионера,който да ги ползва и охранява,от търговския модул са останали само страничните греди!Всичко е разбито -стъклата изпотрошени,кабелите изтръгнати,мивките откраднати,дограмата също,дори вътр.облицовка е изкъртена!А на 5 м. от тези търг.модули,на открито,при -20 и +40 градуса,възрастни хора продават вестници,за да си подпомогнат с парички!Точно на такава открита сергия за вестници,намираща се до една от тези спирки,в най-големите студове през зимата,почина съседът ми (масивен инфаркт)!В заключение,да отбележа,че родителите на г-н Сл.Атанасов живеят в района и той често се мярка с "Мазда"-та си и минава точно покрай "новите си спирки"! :((
+1
 
 
Наистена е грозно , но още по-грозно е ако имате възможност да погледните "качествената " работа на фирмата направила спирката пред бл.98 кв."Скобелева майка" . Не са изрязани железата от старата спирка и възможността от спъване е предвидима , не е цементирано пространството под пейката , никъде другаде не съм видяла спирка построена толкава небрежно . Не е отчетен и факта , че именно на тази спирка би трябвало да има и павилион за вестинци .Няма ли хора , които да инспектират работата на такива изпълнителски фирми ?
+3
 
 
Хубаво, аз мога ли да попитам, с риск да прозвучи малко соц, но защо не се издигнат като едновремешните рекламни цилиндри/не знам как точно се наричаха, онези големите дето са над 2 метра/ в близост до спирките, и които залепи и едно листче отстрани да му се налага яката глоба? Извиняваите но това на нищо не прилича, баси мизерниците.
+2
 
 
Тези рекламни листовки трябва да се забранят да се лепят навсякъде и по входовете на блоковете, и по стълбовете, и по спирките и къде ли не. Това е толкова грозна гледка !!! Почти всеки ден слизам пред входа ни да почиствам налепени реклами за "купуваме земя", "даваме заеми" и т.н. Според мен Общинските служби трябва да намерят и глобят яко замърсителите на спирки и блокове. За спреьовете е същото, яки глоби и един месец принудителен труд - да почистват спреьовете из града. Просто всичко е омазано и ужасно грозно. Крайно време е ВАНДАЛИТЕ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ВАНДАЛщИНИТЕ !!! А спирките трябва да са във формата на буквата "П " както си бяха преди и да предпазват от дъжд и вятър.
+1
 
 
Кога ли,ще изчезне простотията на българина?.....Риторичен въпрос естествено!
-1
 
 
Зашо покривите на спирките са бели, а не някакьв друг цвят. Нека г-н Атанасов застане по обяд мод някоя спирка и да каже как се чувства.
+2
 
 
Ихтересно какви мeрки предприемат служителите от Общинска полиция и отдел"Екология" към общината??? На всичките залепени обяви има телефони, а на някои и адреси. Дали досега e потърсена отговорност или наложена глоба на "уличните" рекламодатели??
+3
 
 
Аде народе, отвори клозета, само това липсва на спирката. КАКЪВ КЕФ МИ Е ДА ЖИВЕЯ В МИЗЕРИЯ. тъй тъй си е мизериика защо е да се пари нещо ново? Пука ли ви? ба*ти И ТЪПОТО ПЛЕМЕ ДЕТ СМЕ, БЕЗ НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ!!!!!
+2
 
 
Жесток побой за боклуците отговорни за това!!! И Общинска полиция е редно да понесе санкции за некадърност.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: