ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ясни са 15-те кръстовища в "Северен", където ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 07.08.2011Коментари (32)12623
© Plovdiv24.bg
На последната общинска сесия на градския парламент, съветниците на град Пловдив взеха решение за поставянето на камери на 15 възлови кръстовища в район "Северен", както Plovdiv24.bg вече ви информира. Поради големия читателски интерес, решихме да Ви запознаем кой е предложил тяхното поставяне и къде ще бъдат монтирани те.

Директорът на Областна дирекция на МВР гр. Пловдив с писмо с вх.№ 11ПЛ244 от 07.03.2011 г. е инициирал поставянето на видеонаблюдение на 15 възлови кръстовища в "Северен" с цел превенция и контрол на кримиогенната обстановка. Камерите са собственост на ОД на МВР-Пловдив. В предложението изрично е записано, че те не могат да бъдат използвани за наблюдение във вътрешността на жилищни сгради, като тяхното монтиране и използване ще бъде разгласено по подходящ начин-чрез информационни табели и други средства.

Информацията, придобита чрез монтираните камери, може да се използва само за извършване на превантивна дейност и за разкриване на престъпления и други нарушения на обществения ред, се казва още в предложението.

С последното решение на ОбС Пловдив, се разрешава на Областна дирекция на МВР-Пловдив да монтира камери на светофарните уредби, находящи се на следните кръстовища на територията на гр. Пловдив:

1.Кръстовището на бул."Васил Априлов" и бул."България"
2.Кръстовището на бул."България" и ул."Победа"
3.Кръстовището на бул."България" и ул."Васил Левски"
4.Кръстовището на бул."Цар Борис Трети Обединител" и бул."Брезовско шосе".
5.Кръстовището на бул."България" и бул."Цар Борис Трети Обединител"
6.Кръстовището на бул."Дунав" и ул."Васил Левски"
7.Кръстовището на бул."Дунав" и ул."Победа"
8.Кръстовището на бул."Дунав" и бул."Васил Априлов"
9.Кръстовището на бул."България" и ул."Рогошко шосе"
10.Кръстовището на бул."България" и ул."Дилянка"
11.Северната част на моста на р. Марица до Панаира
12.Кръстовището на бул."Васил Априлов" и ул."Георги Бенев"
13.Кръстовището на ул."Победа" и ул."Димитър Стамболов"
14.Кръстовището на ул."Победа" и бул."Марица"
15.Кръстовището на бул."Васил Априлов" и ул."Полк. Сава Муткуров"

"Идеята за монтиране на камери на 15 възлови кръстовища в района, е превенция на престъпността и пътно-транспортните произшествия. Поставянето им ще повиши спокойствието в града", коментира за Plovdiv24.bg кметът на район "Северен", Ина Филипова.

"Считам, че изграждането на системата ще осигури по-добри условия за гражданите в район "Северен" и в цялост на гр. Пловдив", смята пък директорът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Тодор Чонов.



Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
2.Кръстовището на бул."България" и ул."Победа" 3.Кръстовището на бул."България" и ул."Васил Левски" 9.Кръстовището на бул."България" и ул."Рогошко шосе" 14.Кръстовището на ул."Победа" и бул."Марица" напълно излишни са на тези иначе така "натоварени" и възлови кръстовища :Д, първо да си оправят светофарите, щото ми е меко казано тъпо на Победа и Дунав да вися през нощта в 1(примерно) и да чакам 60сек. да падне тавана :Х, още към 19:30-20:00 кръстовището е всичко друго, но не и натоварено, да не говорим за уникално гениалният светофар на панаира(бул.България), който работи през нощта, което е малко неясно защо(през деня е добре да е включен), случвало ми се е да седя сам на тоя смотан светофар, даже и пешеходци и МПС-та не се задаваха :(, работата с камерите ми намирисва малко на предизборна тъпотия и лапане на шумолящи хартийки, за пореден път
0
 
 
А, бе, то цялата работа с камерите - окей, да приемем, че след време, като се поизпратят глоби на бая хора, ще се понормализира манталитета на всички шофьори и ще намалеят минаванията на червено, макар че е ясно, че много хора ще кажат, че не са карали те и други ще им изядат глобите (примерно някой приятел, който не кара кола), освен ако глобите не са само парични, т.е. без взимане на точки... Ама има и нещо, с което не съм съгласен специално за тия по-големи кръстовища с по 4 ленти - те са ги маркирали по следния начин: най-лявата е за направо ИЛИ НАЛЯВО, средните 2 са за направо и най-дясната за надясно. Мисля, че е по-редно най-лявата да си е САМО за наляво, от средните 2 ленти тази която се пада отляво да я направят НАЛЯВО ИЛИ НАПРАВО, а другите да си останат както са си, защото, съгласете се, ама като са по 30 и няколко секунди тея светофари, ще се събират супер много коли за наляво, ако не може да си правиш левия завой от по-лявата от средните 2 ленти... и като има някой дето се изтегля не като хората на 1 светофар ще минат 2-3 коли за наляво, вместо 7-8...
0
 
 
Всичко добре, ама в Шикера защо няма камери?! Там струва ми се е най-криминалната част от Северен, разпространение на цигари без бандерол, наркотици и т.н.!
+1
 
 
С тези камери, поне малко ще заприличаме на Варна.
+3
 
 
Не е проблема колко и къде са камерите, а какво се случва след като бъде установено нарушение, защото камерата си прави нейното, но после всичко отива в ръцете на субективния човешки, пардон милиционерски фактор, а това както всеки знае не е гаранция за неподкупност и безпристрастност при определяне размера и вида на санкциите. За пример ще дам Варна, където бяхме с един приятел, но с личния му автомобил и той има неблагоразумието да спре около половин метър след "стоп" маркировката на едно контролирано с камери кръстовище при положение че му светеше жълто. Естествено получи "честитка" със снимка. Плати си глобата и всичко щеше да е ок, ако не ми се беше наложило със служебната лимузина да мина през същото кръстовище два месеца след това, при това вместо да спра на жълто, просто дадох "леко" газчица на червено бях вече се изнесъл, но както и да е, какво да ви кажа... вече 10 месеца никаква санкция получена в офиса (колата е служебна и всички "награди" се получават там), защото просто няма регистрирано нарушение. Няма и да се получи, защото още същия ден "биг боса" направи точно един телефонен разговор и ме успокои, че щом работата е свършена добре и навреме проблеми няма да има.
+6
 
 
Аз не разбрах - камерите ще се използват ли за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата, или ще се гледат само нарушения по тротоарите?
-3
 
 
НЕКА ДА МОНТИРАТ КАМЕРИТЕ НО НАРОДА ТРЯ ДА ИМА СЪГЛАСИЕТО ТАКА Е ПО ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КАК ПЪК щЕ СНИМАТ НЯКОЙ СИ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ
+6
 
 
Да ги монтират, но някои нямат интерес и излизат с номера за "Големия Брат". Нали камерите не разбират от наши и не наши хора?А по отношение на това, че местата не са най-подходящите, да имат да вземат! Точно там им е мястото, само където липсва камера на кръстовището към КАТ. Това е интересно място! И друго, камерите дали ще отчитат липсата на винетка на предното стъкло? Много интересно ще се получи ако е "да". Май няма нито един полицай с винетка, а също и никой от тях не кара с колан, паркират на непозволени места, при това не с автомобил със специален режим! Като се поставят камерите май ще лъснат и тези "красиви" изпълнения. Като ще е закон, да е за всички!
на 07.08.2011 г.
+2
 
 
Дано по бързо ги монтират защото тази нощ пак имаше гонки с мотори и коли по бул България
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Войната в Украйна
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: