ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
4-годишна се нуждае от лечение в Израел, за да проходи и проговори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 10.08.2011Коментари (13)6123
Малката Наталия от Луковит се нуждае от лечение в клиника в Израел. Тя е с диагноза "Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдром на Уест, ДЦП - квадрипареза". 
След раждането детето започва да прави тежки гърчове. Две седмици Наталия се бори за живота си. 

Публикуваме писмото на майката, изпратено до медиите. В него са посочени начините, по които можете да помогнете на малкото момиче да проходи и проговори.


Уважаеми Дами и Господа,

Сигурно сте получавали много такива писма пълни с надежда. Надежда, която никога не угасва, както не угасва и вярата в доброто!

Майка съм на две деца, едно от които се роди с тежки увреждания поради лекарска грешка. Дъщеря ми - Наталия Руменова Цветанова е вече на 4 години с диагноза "Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдром на Уест, ДЦП - квадрипареза".


След раждането детето започва да прави тежки гърчове. Две седмици Наталия се бори за живота си. По-късно разбрах от лекарите, че дори не са очаквали да оживее. В Педиатрията в София направиха необходимите изследвания и поставиха диагноза - Мултикистична енцефалопатия, епилепсия- синдрома на Уест в последствие ДЦП- квадрипареза, а също така, че и не вижда. Диагноза която ми спря дишането, диагноза след прочитането на която се питах - защо ли живея. Бях сломена. Но съдба. Като гледах в кувьоза малкото си момиченце как се беше вкопчило в живота реших - няма място за отчаяние. Ще се боря. Всеки ден без прекъсване работим с рехабилитатор - правим масажи и двигателни упражнения. Според лекарите заради епилепсията никакво друго лечение не може да се приложи. След година и половина тичане по болници разбрах, че медицината е безсилна , че заболяването не се лекува, а поддържа живота по някакъв начин. Не можех да се примиря с това положение и започнах да търся помощ и в интернет за лечение в чужбина.

Преди година, научихме за клиника в Израел, където Наталия може да бъде излекувана. Ето, че изгря слънце и на нашата улица, съдбата се усмихна и на нас и тя е одобрена за лечение в Израел. Направих запитване и изпратих документите със историята на заболяването на детето и получих покана за лечение. Но лечението е скъпо и непосилно за моето семейство. Правят се 3 курса за 1 година, като 1 курс е 10221 евро, като това не включва транспортните разходи, както и разходите по престоя на детето и придружителя в Израел. Подадох молба до МЗ за лечение в чужбина, но ми беше отказано, тъй като според тях приложението на DOPA медикаментите нямат доказан клиничен ефект. В клиниката в Израел се лекуват много български деца и ефекта е забележителен, направо невероятен!!!! Тази клиника има посредник в България "Медикор Интернешънъл" в техния сайт са качени клипове на няколко деца и там ясно се вижда положителния ефект от лечението - децата започват да правят неща за кратък период, неща които преди лечението в Израел е било мисия невъзможна. Контактувам с родителите на тези деца и те потвърждават положителния ефект от лечението.


Средствата необходими за лечението ние не можем да осигурим сами, но вярвам че с помощта на хората, който биха имали възможност да ни помогнат, ще осигурим възможност на дъщеря ми да проходи и проговори.

За събиране на средства сме открили дарителска сметка:
Банка ДСК
IBAN BG09STSA93000018435069
BIC STSABGSF
Наталия Руменова Цветанова .


Благодарение на много добри хора и фирми успяхме да съберем парите и проведохме два курса. Вече се вижда положителния ефект от лечението и прогнозите са обещаващи. Третия курс е необходимо да проведем през февруари месец!

Искам да помогна на детето си и да и дам възможност за един по-добър и пълноценен живот.
Имам възможността да ви предоставя клип с Наталия и банери, ще съм ВИ много БЛАГОДАРНА ако ги публикувате с номера на дарителската сметка и дарителския СМС номер 17777 с текст DMS NATALIA. Само с вашето седействие ще успеем да съберем необходимата сума за лечението на моето ангелче.

Моля ВИ, да отворите сърцето си и да подадете ръка за пореден път на дете в нужда! Заедно можем да превърнем искрицата надежда в буен пламък!
Надявам се, че ще бъдете съпричастни към съдбата на мен и моето дете и ще ни подкрепите.

МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поне с по един смс... ако не друго може да се помогне... Аз пуснах, пуснете и Вие...
0
 
 
Каквато ни е държавата, такава ни е и медицината...Аз не познавам такъв човек, който да е излекуван от медиците ни. Най-много да го стабилизират донякъде и сетне пак по новия кръг на спиралата. Нека който има възможност да помогне на детето!
+1
 
 
А колко деца, че и колко възрастни се нуждаят от такова лечение... Тъжно е къде трябва да ходят българите с проблеми, за да бъдат лекувани!
+1
 
 
Къш, детето е Българче. Лечението е в Израел.
-4
 
 
сакво да помагаме са тя във израел, във българия е пълно със такива деца...
+2
 
 
дано да успее детето и който може да помогне
+1
 
 
успех на детенцето,колко много увредени деца, а държавата нищо не прави нито на докторите,нито помага на родителите!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
България в еврозоната
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: