ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глобен за паркиране гражданин търси обяснение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 13.08.2011Коментари (24)58829
© ПОТВ
Недялко Говедаров е от Казанлък, но живее в Пловдив. На 8-ми вечерта му се наложило да посрещне свои близки на Централна гара в Пловдив. Тъй като на входа има знак "Паркирането забранено", спрял на тротоара. Към него се приближил полицай от Транспортна полиция, но нищо не му казал. След малко първия полицай довел свой колега, който му написал фиш. 

"И аз се учудих за какво трябва да ми се напише фиш, при положение, че нищо не съм нарушил, но той беше много настоятелен към явно по-младшия от него колега и момчето взе да пише фиша, като не ми даваха обяснение какво съм нарушил", казва Говедаров.

"След като ми написаха фиша, аз го взех и реших да видя какво съм нарушил." Говедаров отишъл до управлението на Транспортна полиция, за да попита дали мястото наистина е забранено за паркиране. 

"Обясненията от ведомството бяха, че има наредба на Общински съвет, с която кметът има право да променя тези нормативни документи, като Правилник и закона. Аз им казах, че това са подзаконови нормативни актове и едва ли някой ще си позволи да промени закон с наредба, но въпреки всичко реших да проверя какво е указано в наредбата. Отворих в интернет наредба Н2. Понеже във фиша имаше два члена 186 и 40. Не открих единия и затова отидох до община Пловдив."

В общината му цитирали наредбата в оригинал, където било записано, че фиш може да се налага от длъжностните лица дори и в отсъствието на водача. Недялко Говедаров смята, че е прав, а някои институции не си вършат правилно работата.



(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Така,драги законодатели посещаващи форума на пловдвив24,нека направим някои уточнения относно случая,защото явно много от вас си нямат и на идея къде човека е спрял.1.Знака в началото явно указва,че паркирането е забранено,но не указва,че ПРЕСТОЯ е забранен,следователно ако се придържаме към ЗДвП,паяците и ПП нямата право да съставят АУАН,глоба чрез фиш или принудително репатриране,за нарушаване на поставения знак.Само да уточня(за коментарите след мен,че те са спрели в ляво на пътното платно,платното е еднопосочно следователно ЗДвП разрешава паркирането и престоя,ако не се пречи на движението.2.Човека е паркирал автомобила си на посоченния паркинг за магазина,който неправомерно е превърнат в частен такъв,тъй като това е общинска собственост,съгласете се,че няма как да паркирате автомобила си на тротоара точно пред гарата при наличието на загражденията поставени там тип "саксия".До някъде човека е и прав и крив.Ако паркинга за магазина беше отдаден поднаем от общината за стопанисване от съответната фирма,щях да се съглася с ПП,но в този случай съм сигурен,че полицая е искал да покаже на младшия как да се издигне.
0
 
 
Наистина ми се струва малко нередно някаква наредба , та било тя издадена от уважавания Общински съвет да променя или допълва ЗАКОН .Това обаче не е само нашенска прaктика , а съществува почти навсякъде в Европа.И като споменахме старият континент е редно да споменем и това ,че нашата мила родина е може би единствената страна в Европа където на ЖП гара няма как да си паркираш безплатно за кратко колата за посрешнеш свой близък.Това според мен трябва да се промени.
-1
 
 
"Тъй като на входа има знак "Паркирането забранено", спрял на тротоара".....-какво иска Говедаров ,не знае ли че тротоара в цял свят е за пешеходци и в нормалните държави едната гума на автомобила да е качена там,следват запомнящи се глоби.
0
 
 
Нещо не разбрах - някакъв тиквеник е паркирал на тротоара на Централна гара, полицаите са му написали фиш и той е бил много възмутен, че са му написали фиш в негово отсъствие? е*аси порнографията...
0
 
 
Паркирането по тротоарите е абсолютно забранено и не знам защо полицаите не тръгнат да си съберат малко пари чрез глоби, а разчитат на дарения. Ако прочетете ЗДвП там ясно пише, че на тротоар може да се спира само където общината (като собственик на повечето пътища в града) е разрешила и обозначила. Чл. 94 (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. и доп., бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
0
 
 
Хайде сега всички над Читанката - ЗДП. Какво означава този знак. Паркирана кола е тази, в която няма водач. Спирането е разрешено. така следва:1- Водача няма право да спира на тротоара, това и на малоумниците е ясно. 2- Ако водаГ  си беше СПРЯЛ, нямаше да има проблеми. 3- Пише се ФИШ тояно за това, че водача на присъства на мястото. Ако присъстваше, можеше и АУАН да се напише. Сега защо търсите под вола теле. Има си паркинг. Да платен е, но както колегата каза , не сме ли малко "недорастнали" ,че от влака на колата. Като искаш от влака на колата - 2лв. на час. И както казах , да наблегна - Не търсете СЛЕДСТВИЕТО, а погледнете ПРИЧИНАТА. Следствието - ФИШ, причината - НАРУШАВАНЕ на знак Б28 - Забранено паркирането.
0
 
 
Никъде по света не се паркира на тротоара-той не е място за паркиране,а за да се ползва от пешеходци.Освен това, навсякъде около гари и летища има само платени паркинги,които при това са доста скъпи.Ако наистина не ти се дават пари или пък не можеш да си позволиш. да платиш,паркирай в уличките наоколо и походи.Коментарите на някои хора тук само потвърждават колко сме недисциплинирани и арогатни като цяло. Естествено, че няма да има знак,че паркирането е забранено.То няма и знак,че не можеш да паркираш един фургон и да си живееш там или да си занесеш маса за тенис и да си цъкаш с приятелите, но това не значи,че можеш
-2
 
 
Този знак който показват забранява спирането, но е и Престоят !!! Престой означава паркирана кола с водач в нея !!!
+1
 
 
Защото имало знак забранено паркирането и нашия човек решил да спре на тротоара, абе ти не знаеш ли тротоара за какво е, пък после се чудиш от къде ти бил акта, смешна работа....
+2
 
 
Подобна простотия ми се случи в София преди около месец. Спрях в една кал до колене, а след по малко от половин час паяк ми вдигна колата. Когато отидох да се разправям, служител на Столична много голяма община ми обясни, че според кадастъра това било затревена зона. До него кротко стоеше катаджия, вдигаше рамене и повтаряше: "Според нас, не сте нарушили нищо." Писах възражения и прочие, приложих снимки на въпросната "затревена зона", но платих тридесет лева. Сега чакам от умрял писмо, но смятам да го дочакам и да си взема парите отбрано.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: