ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Данъчната съвест" на българина става все по-активна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 16.08.2011Коментари (23)3622
© Plovdiv24.bg
За две години повече от три пъти се увеличи броят на добросъвестните българи, които се обаждат на данъчните, за да предадат свои роднини, познати, съседи, хазяи, работодатели и търговци, че укриват налози.

През 2010 година пред данъчните са натопени над 7000 души. Три пъти повече спрямо предкризисната 2007-а. Ползата - няколко милиона приходи в хазната. Някои ревизии продължават и затова все още е рано за равносметки.

Националната агенция за приходите у нас обяснява растежа на "данъчната съвест" на българина с честите кампании, които се провеждат. Но никой данъчен не отрича и българската народопсихология.

Според експерти колкото повече обедняваме, толкова повече се озлобяваме към ближния си и сме готови да му навредим.

Служителите от кол-центъра помнят и много куриозни случаи. Жена предала на бирниците съпруга си, само защото той бил стиснат. Не й давал достатъчно джобни за шопинг в мола.

Източник: btv








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не че подкрепям неплащането на данъци, но това за мен си е жива завист и злоба. Още повече този с "данъчната съвест" не може да докаже дали това, което говори е истина или не. Също съм сигурна, че тъкмо тея, съвестните, ако им падне ще крият много повече данъци. Ами то в статията си е казано: "...колкото повече обедняваме, толкова повече се озлобяваме към ближния си и сме готови да му навредим. " И е вярно, че на маса вечер се обсъжда какво са купили съседите, къде са били на почивка, къде учат децата им, пък колко били некадърни, пък откъде имат пари за нова кола и т.н и т.н каквото ви дойде на ума.
+1
 
 
Няма какво да коментирам. Всички преди мен са го казали толкова добре...
+3
 
 
За голямо съжаление това се нарича злоба!!!
+1
 
 
някак си "данъчната съвест" в кавички...не ме кефи особенно!
+1
 
 
Не е "данъчна съвест", а най ми било българска злоба и завист с елемент на отмъщение. Вие кого лъжете? Ако не го е яд българина за нещо на комшията знаете ли кога ще тръгне да се занимава със сигнали и доноси. Аз съм "За" да се плащат данъците, но съм против "добросъвестните българи, които се обаждат на данъчните, за да предадат свои роднини, познати, съседи, хазяи, работодатели и търговци" - ключовата дума тук е "предадат". Незнам може би "съвест" вече не е това понятие което го има в тълковния речник.
+3
 
 
"данъчна съвест"...дрън дрън...завистта и злобата ни е в повечко...защо някой не възроптае срещу мангалите ,които нищо не плащат,камоли данъци....Да им сложат един данък "съществуване" трябва...това,че от нашите данъци отиват за тяхните "социални" никой не го притеснява..а това,че някой е изкарал 300лв на месец от наем на апартамента, оставен му от пра-дядо му, веднага "пробужда данъчната съвест"...можеби ако ни бяха нормални заплатите,нямаше да крием и данъци, защото щяхме да можем да си позволим да ги плащаме
+1
 
 
Защо трябва да му казвате "топене"? Ако всички си плащат данъците и не ощетяват съвестните граждани нямаше да има такива сигнали за данъчни нередности.
-1
 
 
Тук с пълна сила личи типичната за Българина поговорка- "Не е важно на мен да ми е добре, важното е на другия да му е зле". На всички предатели мога да им кажа едно: да го Д...Т.
+1
 
 
Добре е хората да си плащат задълженията разбира се,но това с "топенето" говори още по-лошо за нас като нация и народопсихология за съжаление!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: