ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Половината аптеки пред затваряне
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:39 / 24.08.2011Коментари (5)3318
© Plovdiv24.bg
Половината аптеки у нас нямат регистриран нито един касов апарат с дистанционна връзка със сървърите на Националната агенция за приходите (НАП). Крайният срок изтича на 31 август, след това неизрядните обекти ще бъдат затваряни.

От Агенцията припомниха, че изискването важи за регистрираните по ЗДДС търговци на дребно с лекарствени продукти в аптеки и дрогерии съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Данните означават, че в оставащите 5 работни дни минимум 50 аптеки трябва да се свързват с НАП всеки час. До този момент са регистрирани 3642 касови апарата на близо 2000 аптеки и дрогерии.

От НАП предупреждават, че от 1 септември започват масови проверки. Всеки неизряден обект може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това да бъде запечатан.

В края на ноември пък изтича срокът, в който регистрираните по ДДС търговци на зърно трябва да свържат касовите си апарати с информационната система на НАП. Новият срок важи само за тези търговци, които са регистрирани по ЗДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно.

За всички останали търговци срокът за установяване на дистанционна връзка с приходната администрация е 31 март 2012 г. От НАП призовават своите клиенти да не изчакват, защото колкото повече приближават крайните срокове, толкова повече се удължава и времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Вместо това, вече всеки търговец може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново.

Софтуер за проверка на възможността за доработване на касовия апарат за дистанционна връзка с НАП е публикуван на интернет страницата на агенцията www.nap.bg. С негова помощ всеки търговец ще може да си отговори на въпроса дали фискалното устройство, което притежава, може да се модифицира или трябва да си купи ново, за да се свърже с информационната система.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е България....and everything is old product!!!WHY???
0
 
 
И без това са прекалено много, крайно време е да ги разредят малко!
+4
 
 
Колко пъти се сменяха парите - българският лев, кантарите, таксиметровите апарати, касовите апарати, номерата на автомобилите, личните и разни други документи, задължителни декларации и срокове, задължителни доброволни и не доброволни осигуровки, пенсионни фондове и какво ли още не ... За едно нещо или документ плащаш по 3 такси. Имам чувството, че в България бюрокрацията и всичко това е за да се създаде възможност за заплати и доходи на хиляди държавни служители, братовчеди и баджанаци, знайни и незнайни определени печеливши на търгове и поръчки... И навсякъде трябва да плащаш, да даваш пари. Открадват ти личните документи, джебчийката ги изхвърлила някъде, вадиш нови. Тя е млада и не носи наказателна отговорност, но Държавата те осъжда с глоба, след плащане на която си вадиш нова лична карта. Баба Пена от пазара не може да си продава меродията без касов апарат, всички търговци да са свързани с НАП, а на най-голямата фирма с милиард оборот дето ни продава горивата правим дълбоки поклони и се правим, че не виждаме. Защото години наред работят на загуба и няма данъци дължими. То да са само те, ама не. Агенцията по приходите и другите бирници са насочили усилията си към дребните и народа, защото с големите олигарси и монополисти не могат да се борят. ЗАЩО? Защо всичко е направено така, че да е в ущърб на клиента, потребителя, гражданина, населението, народа? Били сме Швейцария на Балканите. По смешни сме и от войника Швейк! Разбирам защо младите напускат страната, бягат. Защото липсва Държавата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: