ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родилка изгуби бебето си, борят се за живота й
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 27.08.2011Коментари (127)20282
© Plovdiv24.bg
Родилка изгуби износената си рожба в Университетска болница в Пловдив. Бременната в 9-я месец млада жена е постъпила в "Патологична бременност" заради високо кръвно налягане, което подържала близо седмица, разказа съпругът и Тихомир Димитров. През няколкодневния си престой, тя и близките й непрекъснато настоявали детето да бъде изродено секцио, но лекарите отказвали, изчаквайки естествено раждане. Преди това, по време на бременността, жената не е имала никакви оплаквания. Тази нощ тя усетила, че не чува тоновете на бебето си и започнала да вика и търси помощ от медицинския персонал, който е бил на смяна. Отзовали се едва в 5 часа сутринта. Жената била отведена в родилна зала, където извадили мъртвото бебе. Тя сама разказала по телефона за случилото се с бебето и на своя съпруг, който мигновенно пристигнал и естествено избухнал. По думите му - става дума за лекарска небрежност. Впоследствие се усложнило и състоянието на съпругата му. В момента родилката е в КАРИТ, с бъбречна недостатъчност, според лекарите. Близките търсят кръв и се борят за живота й.

Източник: Радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 4
30.08.2011 »
29.08.2011 »
28.08.2011 »
27.08.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Първо искам да кажа на всички (особено мъже), че откакто свят светува при бременност и раждане жената винаги е с единият крак в гроба (колкото и зле да звучи това). Имам близка приятелка, която Бог я спаси когато при контракции, при започнал родилен процес вдигна невероятно кръвно, аз работех в същата тази болница в която тя раждаше тогава и ми стана ясно, че можем да я изтървем, лекарите положиха невероятни усилия, за да понижат кръвното й, но преди да го приведат в нормални граници не пристъпиха към секцио. Много хора живеят с мисълтта, че секциото е удобство и нещо безопасно, но това изобщо не е така, далеч по-безопасно е да се роди по естествен път и за бебето и за майката. Аз също съм преживяла страха от евентуална загуба на бебето си преди много години и знам какво е, но такива неща се случват понякога дори и световни светила в медицината не могат да направят нищо пред природата за съжаление, важното в случая е обаче, че лекарите са положили усилия и са спасили детеродните органи на жената и може би след година тя и съпруга й ще се радват на едно хубаво и здраво детенце. В живота след лошото винаги идва хубаво и им пожелавам здраве, щастие и един сладък бебешок съвсем скоро.
0
 
 
И мен ме караха да раждам естествено,въпреки че имам по тесен таз,пуснаха ми система да предизвика контракции и в един момент изгубиха тоновете на бебето .За техен късмет реагираха бързо и извадиха бебето бързо.Ако бяха сгафили нещо щеше да има война.
-2
 
 
да бе и при мене имаше такъв момент, ама им казах че ХА докопам нещо, ха са останали без ТВ, от болка хвърлям, като не дават хапчета.... И самото тв изчезна
-1
 
 
МОля те,Жоре после се чудим откъде нашите деца са наследили тази обич към чалгата,ами те се раждат с нея:):):):):):):):):):):):)
0
 
 
да вземат да раздават палци и балерински пачки, че да танцуват лебедово езоро родилките... В такива моменти разбирам как и защо някой изтрещява и ГЪРМИ наред.
0
 
 
Да бе, с Кючеци.... Бомба им трябва на тия, не заплати и бели престилки.
0
 
 
моля те,на мен ми беше наредено да се пази тишина,че доктора спял и бил нервен:):):):):)и в предродилна за ми пуснаха телевизия планета,че музиката успкоявала:):):):)
0
 
 
и на същото това място бяха забравили КОНЦИ, в секциума на сестра ми.... Навити, на рулце... Да си седят вътре, като на съхранение... И хайде пак второ отваряне... Мамка им, тва са касапи, не лекари.
0
 
 
Самият факт, че в родилно НЯМА лекар какво е ако не нарушение на 10 закона най-малко....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: