ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От 15 септември в класните стаи влизат и електронните учебници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 31.08.2011Коментари (20)4851
© Plovdiv24.bg
Тази година от 15 септември за първи път учителите ще могат да използват в клас първото поколение от електронни учебници - "Prosveta Libri Magici" ("Вълшебните книги"). Това съобщи Милена Константинова завеждащ редакцията "Електронно книгоиздаване" в издателство "Просвета".

Първата версия на електронните учебници включва 45 заглавия - от буквара за най-малките до езиковите учебници за осмокласниците. С електронните учебници в българското училище влиза модерното образование, посочват от издателство "Просвета".

Електронните учебници са електронен вариант на традиционните учебници, одобрени от министъра на образованието, младежта и науката.

Визуализацията и използването на мултимедия са доказан метод за по-лесното и по-успешното усвояване на знания. Затова съдържанието на традиционните хартиени учебници е допълнено със снимки, с кратки филми и звукозаписи, с интерактивни упражнения и с подходящи образователни материали в интернет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много скоро май няма да могат да четат тези наши деца. По-добре да си представят прочетеното, вместо да го виждат - така развиват и въображение. Нямам думи!
Aнонимен
на 01.09.2011 г.
0
 
 
пак някои гушнаха луди пари за глупости.Направете вьв всеки град по едно училище като грамаден мол.Пуснете 1000 деца и 10 учители и приключете с образованието.Може да затворите училищата и от министерството да преподават.Децата в кьщи ще гледат от компютьра
0
 
 
Горките деца, осакатихме ги напълно, скоро няма да си спомнят как се прелистват страниците на книга.....
+1
 
 
Добре това за терминаторите признавам ме 'разби' :D браво! Хубаво са го замислили но не мислят ли че ще им трябват и устройства които да отварят тези 'учебници' или по едно USB за директен ъплоуд към ученика :D
+3
 
 
да влязат и електронни учители тип терминатор т:2000!!!!!хаххахахахах
0
 
 
По-добре инвестирайте в нови, а не измачкани, изпокъсани, изподъвкани, изподраскани и мърляви хартии. А, за едно нещо се сетих - с новата технология може поне раниците на децата да тежат по-малко.
+1
 
 
Абе хора, вие за модерен компютър чували ли сте? Какво облъчване, какво чудо?? Като ви е толкова страх, не давайте още на деца първи-втори клас мобилни телефони и какви ли още не щуротии, които са хиляда пъти по-опасни. Къде е написана самата информация няма значение, важното е да е качествена. И дори и да се сложат учебниците онлайн, какво? Нищо не гарантира, че детето пак ще учи, ще му е интересно и т.н., то може пак да се рови из по-интересни сайтове, не да зубри простотии. Децата не са марсианци, не виждали компютър, та да им е интересно да УЧАТ от РС. Не им е интересна МАШИНАТА като такава, а достъпът, която тя дава до информация от всякакво естество. Сухия материал за старопланинските масиви и надморската височина на не знам какво си в Апалачите с нищо няма да стане по-интересно, ако е на компютъра. Само сега ще трябва да се задължават и тези, които все още не могат да си позволят компютър и интернет вкъщи, да страдат.
-2
 
 
Ние им забраняваме на децата да стоят дълго пред компютрите и пред телевизорите, за да не си развалят очите и да не ги облъчват ненужно, тези сега ще искат детето ми да "виси" с часове пред разни монитори.
+6
 
 
Всички реформи в образованието, правени досега са довели само и единствено до понижаване на негового качесво, до неграмотност и нежелание от страна на децата да учат, да не говорим за четене на книги. Така че електронни или не по-важно е как е написано съдържанието в тези учебници, достъпно ли е за децата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: