ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева:Чиновническото безхаберие в Общината ще остане в историята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:31 / 01.09.2011Коментари (47)6607
© Plovdiv24.bg
"Радикални промени чакат Община Пловдив, ако бъда избрана за кмет на града", заяви председателят на ПП "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева и кандидат за кмет на града в интервю специално за Plovdiv24.bg. Тя беше категорична, че ще сложи край на чиновническото безхаберие в институцията и то ще остане в историята.

 Г-жо Каназирева, как ще коментирате факта, че на предстоящите кметски избори, кандидатите за кмет на Пловдив за повече в сравнение с предходни години?

"Не е толкова интересна навалицата от кандидат-кметове, а такива от действащия в момента кметски екип. Това с кандидатурите на зам.-кмета по спорта Георги Титюков, зам.-кмета по социални дейности Георги Търновалийски, както и на един действащ в момента районен кмет в лицето на Гиньо Матев, който доскоро оставаше впечатление за най-лоялен такъв е безпрецедентен случай. Дори вече очаквам и някой шеф на дирекция да се включи в предизборната борба. Всъщност, за краткост, по-скоро може да се каже, кои хора от екипа на Славчо Атанасов не са кандидати за кмет на града.

В тази връзка мисля, че не е нормално екипа на кмета да оспорва неговите качества и да иска да му седне на стола. Понякога дори ми се иска да бъда журналист, за да задам на въпросните господа въпроса-какво мислят за сегашното управление на Пловдив? Ако съм аз, ще заявя категорично: "Не го одобрявам", но те какво ще кажат. Би трябвало да отговорят, че не са доволни, иначе защо ще се кандидатират. И всъщност какво е това разкрачено положение, в което ти си част от сегашния екип, но смяташ, че би трябва да станеш кмет? Така остава неясно за какво всъщност се бориш.

За какво говори това, според вас? 

Говори или за опит да се манипулира вота на изборите, т.е същите хора в момента да затвърдят мнозинството си в следващия общински съвет чрез многото кандидатури, или за лошо управление от страна на кмета Атанасов, от което не са доволни не само гражданите, но и хората, с които той е в един екип.

Кои от кандидат-кметовете за Пловдив смятате за сериозни конкуренти?

Тези, които аз приемам за мои сериозни опоненти, са Иван Тотев и сегашният кмет Славчо Атанасов

Визирам Тотев като конкурент, но не защото е Тотев, тъй като ако е сам, няма да спечели и 1% от вота на избирателите, а заради чисто политическата му подкрепа от голяма управляваща партия и в този смисъл са възможни манипулации по време на изборите. Затова се надявам хората, освен партията, да гледат и личността, тъй като избора на кмет е повече мажоритарен, отколкото партиен. 

Освен това, не съм съгласна, че ако се гласува партийно, това ще е от полза за града. ГЕРБ имаха подкрепата на 40% от пловдивчани и разполагаха с две години, в които от партията бяха длъжни, независимо че кмет е Славчо Атанасов, да направят така, че към Пловдив да дойдат средства. Затова смятам, че такива разсъждения са твърде тясно партийни, да не говорим още, че за мен ГЕРБ приключи и от тук нататък ще вървят само надолу.

Кажете нещо и за другия ваш сериозен опонент в предстоящата кметска надпревара?  

Зад действащия кмет Славчо Атанасов не стои голяма партия, но стои твърде много популизъм и празни приказки и във тази връзка, на тази сцена аз не мога да конкурирам.

А с какво ще го конкурирате тогава?

С конкретика. Винаги съм залагала на ясна, твърда и безкомпромисна визия и на експертни становища. Далеч съм от чисто политическите призиви. 

Г-жо Каназирева, кажете на какво ще заложите основно в предизборната си програма?

Ще спомена няколко основни неща. Например, в програмата за децата най-огромния проблем на Пловдив, колкото и той да се отрича, е липсата на места в детските ясли и градини. Затова, ако пловдивчани дадат подкрепата си за "Съюз за Пловдив", гарантираме, че ще построим нови такива и можем твърдо за заявим, че ще решим този проблем за 4 години.

Друг акцент от програмата за децата е разкриването на дежурни групи по яслите и детски градини, за да може през почивните дни работещите родители да имат алтернатива.    

Ще разкрием и общински детски центрове за почасово гледане на деца срещу ниски такси. Например, помещенията в партийните централи биха свършили много добра работа. 

Освен това, учебните помагала в детските градините за спорта и изучаването на чужд език, ще са безплатни за родителите, тъй като всеки иска детето му да учи, но не всеки има възможност да плати. Още повече, в момент на икономическа криза и имайки предвид възнагражденията, които в момента се получават като цяло, много хора не могат да си позволят да плащат още и още, само и само за да ги купят на всяка цена.

Нека се върнем в началото на разговора ни. Казахте, че ако бъдете избрана за кмет на града, в Община Пловдив ще има радикални промени. Какво точно имате предвид?

Да, категорична съм, че ще има радикални промени в начина на управление, визията и изобщо начина на работа в общината като срокове и качество. Ликвидирането на чиновническото безхаберие, което е един от приоритетите в нашата предизборна програма и също така и в моите лични убеждения, ще остане в историята. 

От друга страна, ще сложим край и на партийните назначения и "хранилки", както и на изнудването на бизнеса и гражданите от общинските чиновници.

Ще останат ли общинските такси в този размер, в който са в момента?
 
Всички такси ще бъдат преразгледани. Например, такса битови отпадъци за бизнеса е 35 пъти по-висока, отколкото тази за физическите лица. Това е чисто изнудване към бизнеса, като в него включвам от най-дребния до най-големия такъв. 

Освен това, постъпленията в Община Пловдив от местния данък за моторните превозни средства категорично ще бъдат в отделна сметка и ще се харчат само и единствено за ремонти на улици. Ефектът от това ще си проличи веднага, защото сега тези средства отиват в общия кюп и дупките по улиците на Пловдив стават все по-големи и по-големи.

По отношение на големия проблем с паркирането, особено в центъра на града, каква визия за неговото решаване имате?

Паяците ще бъдат премахнати. Първо, защото като юрист съм сигурна, че те са незаконосъобразни, тъй като отнемането на частна собственост е точно това, и второ-мисля, че в 21 век има много по-цивилизовани начини да контролираш и налагаш санкции, а не да докараш до сърдечен удар някой човек, затова че са му дигнали колата и той да е принуден да обикаля с такси, за да разбере на кой точно паркинг се намира автомобила му.  

Затова, ще въведем скобите, а паяците ще останат само за аварийни случаи и на дежурства при районните кметове. Те ще се ползват само, ако неправилно паркиран автомобил затруднява движението в кръстовище или пречи на линейки, пожарни и на всички коли на специален режим. 

Също така, смятаме да изградим буферни паркинги в 4-те краища на централната градска част, защото преди да се налагат глоби и санкции, трябва да се осигури на хората алтернатива, а не както сега, поради липса на такава, да се спира по зелените площи, по тротоарите и т.н. 

Ще добавя и това, че всички налични знаци в Пловдив ще бъдат преразгледани, защото например, на една улица сега има поставени безумни два такива, които си противоречат един на друг.

Г-жо Каназирева, как ще се справите с финансирането за всичко, което искате да направите? Ще ви стигне ли общинския бюджет, за чието намаление се изговори доста през последните месеци? 

Който каже, че в Община Пловдив няма пари, той лъже. Пари има, и то много. Въпросът е за какво и къде се харчат. Само ще цитирам едно общинско перо-рекламата. В нея има много пари, но остава въпросителна-как така печелят частни фирми и никога Община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съюз за Пловдив са супер, а от жалките ви коментари се вижда, че нямате какво хубаво да кажете за тези, които ви плащат да пишете малоумните и просташки коментари.Само се чудите какво да измислите, а нищо истинско не казвате.
0
 
 
Жалки сте, който не може да постигне нищо се дразни от успелите.Радвам се на младите хора в екипа на Дани Каназирева и смело мога да кажа: Плюйте колкото искате,само това можете! Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" ще управляват достойно града!
0
 
 
Вижте сега, въпреки, че Каназирева няма шансове, има някои правилни разсъждения. Примерно относно някои кандидати за кмет. Титюков, Търновалийски, Матев - това е "емблемата" на сегашното управление, те са на възлови места в него. И, вместо да подкрепят Атанасов в кандидатурата му (след като реално работят с него и провеждат политиката му), те искат да са нови кметове. Това е най-малкото непочтено. Все едно да уредиш някого да работи при теб и после той да иска да ти вземе мястото. Това е наглост.
0
 
 
Задайте въпроса който вълнува много хловдивчани: Защо Каназирева е била в "комерсиални" отношения с формата Актор, която се облажи от нашите пари по безпрецедентен начин? Защо Каназирева допусна този конфликт на интереси? Какво е месечното и възнаграждение от фирмата ?
0
 
 
Даааа. Ей как ме изпревари човек. Тъкмо исках това да кажа. Гледай как заблуждават хората. Красива била ... не знам си какво. Преди 5, 6 , 10 годинки може би е била красива. Но това което виждате сега по снимките е фотошоп. Но това не е от кой знае какво значение. Истината е че наистина не знам за къде се пъне и се гласи. Тези които ще гласуват за нея за съюзниците и, от съюз за Пловдив. Дори и и не всички ще гласуват за нея. статиите за нея са най-дълги ако сте забелязали ... само празни приказки. Една статия не съм видяла какво е направила тази жена за града. А една ограда боядиса. Друго не помня.
+1
 
 
Тая на снимката същата онази Дани Каназирева ли е дето съм я виждал по телевизора? То много фотошоп, много нещо. Спомням си преди години една кандидатка се смееше с фотошпната усмивка от билбордовете в Пловдив, ама беше с един от последните резултати.
+4
 
 
Единствената надежда за навлизане на свежи пари в Пловдив са еврофондовете и привличането на евентуални чуждестранни инвеститори.Държавните субсидии няма смисъл да се чакат,просто защото държавната политика е фарс.Какво наблюдаваме в момента?Монополистите си играят с цените и с заплащането на труда и така вдигат инфлацията.Дянков и Младенов явно са отворили един учебник по икономика и са прочели,че инфлация се бори с увеличение на безработицата,но грешно са го изтълкували.Реално в градовете извън София безработицата е 20%,ако не бяхме обвързани и с МВФ до сега да бяхме фалирали.За това да мислим най-доброто за града си пък онези в Парламента ще ги съдим скоро.
+2
 
 
"Радикални промени чакат Община Пловдив, ако бъда избрана за кмет на града". Да ама няма да те изберат
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+3
 
 
Дани след четери годинки пробвай. Сега тройката която ще се бори е ясна. Нямаш никакви шансове. А хората са прави , натрупай управленски опит. Само с приказки и познаване на законите няма да стане. А и миналототи като част от ГЕРБ е против тебе в момента. Знаеш заради партийни повели колко си навредила на Пловдив . Изчакай да забравиме и тогава се пробвай.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: