ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Без пенсия, ако нямаш принос
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 01.09.2011Коментари (29)4855
Държавата да не допълва пенсиите до определения минимум на хората, които нямат необходимия стаж и възраст. Това предлагат в пакет от мерки за реформи в осигурителната, образователната и здравната система експертите на Българската стопанска камара. Той е адресиран до вицепремиера Симеон Дянков и според авторите му цели да реши някои от основните проблеми на тези системи. А така също да съобрази реформите с препоръките, които страната получи от различните международни институции.

Според предложенията на БСК пенсиите трябва да се изплащат в реалния им размер по дългосрочна формула, която стриктно отчита приноса на всеки човек. Осигурителните вноски на полицаи и военни трябва да се обвържат с размера и времето на получаване на пенсиите. Освен това държавата да стане редовен платец и да ги внася, както правят всички останали, настояват експертите.

Пенсионерските организации също да влязат в Надзорния съвет на НОИ, е записано още в пакета от мерки.

От БСК предлагат също образователната система радикално да се промени и да се обвърже с изискванията на трудовия пазар. Национален регистър стриктно да следи децата, напуснали без време школото, а също така друг регистър да отчита образователното ниво на всеки българин. Бизнесът се обявява против уравниловката и настоява да се изгради система от елитни училища за талантливите деца.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.09.2011 г.
+1
 
 
ЕБАТИ И АНТИ БЪЛГАРИТЕ , ТИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НАМЕРЯТ НОВИ ПРИХОДИ И ДА ОСИГУРЯТ БЮДЖЕТА , СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ПРЕЕБАТ ХОРАТА С НИСКИ ДОХОДИ !
-2
 
 
Ами мисля Че е правилно.... Аз ще се трепя цуал живот и шъе плащам на държавата, докато други си лежат по цял ден и пак да вземат пенсия....
Aнонимен
на 02.09.2011 г.
+3
 
 
Симеон Дянков като утичляк търчи да е на всяка манджа мирудия. Защо не каже кой,колко, къде, какво се окраде от Държавата. Все народа му крив и търси начин как да го достъпче с фюрерския си ботуш. Сякаш в жилите му не тече българска, а извънземна кръв.
Aнонимен
на 02.09.2011 г.
0
 
 
Е, интереса на бизнеса е ясен. Вместо бюджета да дофинансира пенсиите, с тези пари да се осигурят допълнителни държавни поръчки за бизнеса или да се строи инфраструктура подпомагаща работата на бизнеса. Същевременно бизнеса отказва да приеме, че поради паянтовата си (а в много случаи и криминална) конструкция носи отговорност за големия брой безработни и ниските заплати/осигуровки на хората. Кйде е причината за ниската производителност? В работника, който може да копа, а може и да не копа или в предприемача, който така е организирал дейността? За бизнеса най-добре би било старите работници деа се разстрелват като старите коне. В случая с пенсиите, бизнесът не е поискал пълното им спиране само по една причина - пенсионните фондове също са бизнес, а пенсионерите - клиенти и стабилни портебители.
Aнонимен
на 02.09.2011 г.
+4
 
 
Принос за какво бе ? ? ? Плащахме допълнителни пари за втора пенсия а се оказа ,че с тях те си покривали загубите от кризата и вместо да кажем 200 лева в/у пенсията я взема 20 я не. На края ще се окаже , че им дължа пари. Ебати пирамидата ебати чудото. Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
+1
 
 
Комунизмът е тръгнал също както и демокрацията: Шепа хитреци са решили ,че останалите ще им работят!!! Само,че комунистите не ни оставяха толкова гладни,а демократите ни експолатират двойно повече.Основният замисъл си стои:1 роби,2 управляващо съсловие,
-1
 
 
Това е минало вече, така е тръгнал комунизма мисля ;-)
-1
 
 
Не, защото са овце без глави и дискутират САМО заглавието
0
 
 
Ако обикновените хора спрат да се подчиняват и да работят 5те % от световната популация ще увиснат веднага.Дори не е необходимо да има войни.Не е вярно ,че не можем да си организираме съществуването,прехраната и т. н. Ако забелязвате институцийте нищо не правят за нас освен да ни ограбват!!!! И стига хората да имат достатъчно съвест
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: