ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Игнатов: Важно е здравето на децата, а не тежестта на чантата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 01.09.2011Коментари (10)3549
© Plovdiv24.bg
Майки и бащи обсъждат колко тежи раницата. А това, което трябва да се обсъжда е здравето на техните деца - имат ли наднормено тегло, как се хранят. Ако едно дете е с наднормено тегло, да се говори за чантата му е вторичен въпрос. Това обяви в Благоевград образователният министър Сергей Игнатов, който даде старт на академичната година в ЮЗУ "Неофит Рилски". Той каза, че преминаването към 3-годишна бакалавърска степен зависи изцяло от университетите.

В някои специалности това било възможно, но не и в медицината например. Според него предимствата на 3-годишното обучение са много и в Европа тази крачка е направена на много места, а във Великобритания вече се говори за 2-годишна бакалавърска степен.

Ако ние стоим на 4-годишното обучение ще загубим много студенти. Те ще отидат там, където по-бързо ще завършат. Той призна, че е привърженик на по-ранното започване на учебната година, но не е драма, че тя стартира на 15 септември.

"Предстои да се вземе решение по този въпрос. Работни групи, в които има ученици, родители и представители на българската общественост, всичко зависи от обществения интерес и какво искат самите ученици.

Ползата от това да започват на 1 септември са повече кратки ваканции. Това важи най-вече за средното образование. Добре е да има интензивно натоварване на децата, което да се редува с ваканция", каза още министърът.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жал ми е като видя някое лапе прегърбено от раницата... като говори за храна да се постарае по училищните "лафки" да не пробутват на децата боклучиви неща! И учебниците да са по-леки и съобразени с физическите възможности на децата! Я колко му е лесно на него да нарежда там! Ти го слагаш на пост да работи за теб и децата ти - то те дъвче и даже се зъби! Ало! Аз ти плащам заплатата и не искам детето ми да се гърби под тежестта на раницата! А! И не искам да става бърз бакалавър за сметка на качеството на обучението!
+1
 
 
Нещата не са ли свързани ,или пак си играем на думи и само констатираме нещата?
0
 
 
"...Ако едно дете е с наднормено тегло, да се говори за чантата му е вторичен въпрос..." А ако останалите 101 не са с наднормено тегло за тежестта на техните раници и последиците от носенето им, въпрос от каква степен е г-н Игнатов ? Умните хора отдавна са го измислили - раницата не трябва да надхвърля повече от 8-10% от теглото на дтето.
+2
 
 
Абе тоя какво се е развихрил преди началото на учебната година? Каквото и да каже нещата са ясни - този не става за нищо, съсипа и малкото което беше запазено от образованието ни, сега иска от 1 септември да вкара децата в училище. Той знае ли колко градуса е в класните стаи сега или стои само на климатик в министреството. Вместо да премахне този ненужен никому 12 клас той тръгнал простотии да мисли. И да се напишат разбираеми, нормални, походящи за върастта учебници. Какво е тръгнал да се занимава с чантите и с датата на учебната година.
+2
 
 
В Германия има даже закон за това. Нашия министър изобщо не е в час. Смесва две различни условия за здравето.
+1
 
 
Нещата са еднакво важни! Здравето на децата, навиците за здраовословно хранене, добрата хигиена, навиците за активност и привързаност към спорта. Трябва да се работи във всички посоки. Това е бъдещето на България и трябва да не сме безпристрастни.
+1
 
 
има раници с колелца! на който му тежи да си вземе такава!!!
-3
 
 
евака ти правя господин игнатов много точно казано
+4
 
 
като им направят шкафчета, ще си носят само тетрадки... все едно не знаят, че е вариант....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: