ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (10)
Георги Титюков: След 11 години Пловдив отново е център на триатлона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 04.09.2011Коментари (4)3603
©
Близо 100 състезатели от над 10 града на страната се включиха в съревнованието по триатлон на Гребната база в Пловдив. Начало на първата дисциплина - 750 м. плуване даде кандидатът за кмет и водач на листа на "Кауза Пловдив" и настоящ зам.-кмет по младежка политика и спорт Георги Титюков. "Приветствам инициативата и съм щастлив, че след дълго отсъствие - повече от десетилетие - след 11 години, градът под тепетата отново е домакин на спортно състезание от този род. Вярвам, че това е само началото на възраждането на триатлона в Пловдив, който с помощта на пловдивчани, има потенциал да се превърне в традиция", заяви Георги Титюков и пожела приятен престой на гостите в древния град.

23 жени и 59 момчета от 9 клуба от Пловдив, Пазарджик, София, Плевен, Велинград, Варна, Благоевград, Асеновград и други, стартираха в дисциплината плуване в открит басейн - Гребен канал. Веднага след това се качиха на велосипедите си, за да изминат 20 км. трасе около Гребната база. После участниците пробягаха още 5 км. Това са изискванията на Международната федерация по триатлон, които трябва да бъдат покрити от състезателите, за да бъде излъчен победител, заявиха организаторите.

Финиширалият с най-добро време в надпреварата ще бъде награден с купа "Пловдив". За всички останали, организаторите от клуб "Extreme" и Община Пловдив са осигурили купи и парични награди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на г-н Титуков, само че последния триатлон бе през 2002 година и аз съм участвал в него. В надпреварата сега мъже и жени участваха 16 мъже и три жени. През 1985 година участниците бяха над 50. Да се надяваме и това да се случи
0
 
 
спорта е на ниво а се очаква да го закрият.....резил!а искат успехи да има - как да стане като на децата не се усигурява нищо!спортното училище работеше до 1990г. точно когато започнах да уча там и видях как всичко започна - надолу за жалост:(
0
 
 
Браво, още една добра инициатива в Пловдив, бъдещето е в младите хора, ако те се развиват и града ни ще се развива, ако те ни управляват и града ни ще се промени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Пловдивчанинът Янаки Милев ще спори за титлата в Анталия
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: