ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Атакуват ме с клюки по схемата за компотите и компютрите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 07.09.2011Коментари (36)20530
© Plovdiv24.bg
-Г-жо Каназирева, едни хора ни убеждават, че вие сте човек на Алексей Петров, други, че сте на кандидатура на Георги Гергов, в интернет се твърди, че сте особено близка с бащата на Ванко 1, а във вашата биография пише съвсем други неща. Всъщност коя е Дани Каназирева?

А някъде не пише ли, че съм човек на Барак Обама или на еврейските тайни служби МОСАД? Всички подобни писания са пълни импровизации, хората в България са свикнали, че всеки е човек на някого и едва ли не не можеш да успееш без протекции. Не приемам това - и като адвокат, и в политиката сама съм постигнала всичко. Когато започвах кариерата си в правото, нямаше някой роднина или близък юрист да ми помогне, но успях, така стана и със Съюз за Пловдив. И именно защото зная цената на това сам да постигнеш всичко, не бих рискувала да свържа името си с хора, които биха го опетнили.

Много хора обаче вярват, че няма дим без огън, и в това е успехът на жълтата преса. Пълна измислица ли са всички слухове за вас?

100-процентови измислици са, но това са политически похвати. Използват се имена на хора, които по някакъв начин са дискредитирани в публичното пространство, свързват ме с тях, за да намалее подкрепата за мен сред пловдивчани. Ще дам един прост пример - Бойко Борисов е голям приятел с Гергов, нарича го Жоро. Ние с вас не го наричаме така, нали? Георги Гергов си има 10 общински съветници от БСП в Пловдив и послушен кмет, който изпълнява всяка негова повеля, нали ВМРО и БСП са в коалиция. За какво му е при това положение моят един-единствен глас? Както е ясно, не му трябва. А и нека най-сетне авторите на твърденията за близостта ми с Гергов посочат някакъв факт - сделка, договор или каквото и да е. Колкото до Алексей Петров, виждала съм този човек само на малкия екран.

Познавате го наполовина - вие него да, а той вас не?

Точно така.

А каква е истината за бащата на Ванко 1?

Израсла съм във военните блокове на ул. "Радко Димитриев" и много пъти съм пила кафе в заведението на въпросния човек - то беше буквално единственото в квартала. Но не съм била сервитьорка там, докато учех право, работех, но давах уроци по английски и създадох един от първите големи частни езикови центрове в Пловдив. Историята с бащата на Ванко 1 е като класическата схема с компотите и компютрите - едно пиене на кафе става основание за какви ли не лъжи. В политиката у нас действа един абсурден принцип - жените, които са публично известни, биват изкарани морално пропаднали, а мъжете получават атаки, че не са мъже. Това обаче вече се изтърка и чак е досадно.

- Вие обаче сте сменили собственото си име и се говори, че сте го направили, за да криете тъмно минало.

- Това са фантазии в нечия болна глава, която не може да измисли други нападки срещу мен. Ако хората, които говорят това, имат елементарни юридически познания - елементарни, не говоря за специализирани, ще знаят, че по Закона за гражданската регистрация в България всеки може да смени личното си име по различни причини - например не си го харесва, свързва го с неприятни лични преживявания, звучи обидно. Ако имаш тъмно минало обаче, то виси на ЕГН-то. Означава ли, че когато една жена се омъжи и смени фамилията си, крие миналото си?! Това са пълни глупости! И светлото, и тъмното минало на човек висят на единния граждански номер, не на името. По едно дело за смяна на името като страна участва, освен общината, и прокуратурата и се изисква представяне на документи от всички органи - следствие, прокуратура, отвсякъде. Така че тези нападки са просто нелепи. Ровиха, ровиха - нищо не измислиха, нищо не намериха, за да ме атакуват, и продължават да тиражират подобни глупости.

Кое ви тежи повече - клюките или заиграването на тема пари и честото повтаряне, че разполагате с доста средства, карате скъпа кола и можете да си позволите билбордове?

Вижте, аз наистина съм десен политик и смятам, че всеки в България, който работи, трябва да печели. Аз работя, мои клиенти като адвокат са големи фирми, печеля и си плащам данъците, затова и не смених колата си с някоя по-евтина. Не крия, че съм получавала такива съвети, доста хора са ми казвали, че с джип "Мерцедес" мога да подразня някои избиратели. Аз обаче не приемам такива популистки заигравания и даже ми стана смешно, когато преди няколко месеца в Пловдив Иван Костов слезе за едно събитие на Синята коалиция от евтина малка кола. Няма как да ме убедят, че той няма пари да си купи една нормална кола, такива демонстрации са направо смехотворни. Десният политик от ново поколение е човек като мен - реализирал се, спечелил достатъчно, за да може да каже: "Да, аз имам пари за хубава кола." Когато кажеш такова нещо, е ясно, че парите са си твои, ако бяха чужди или с неясен произход, човек би се крил. А 90% от билбордовете, които ползваме, са на наши приятели, членове на Съюз за Пловдив. За тях не плащаме нито стотинка. Просто в такъв момент човек брои приятелите си и за мое щастие се оказа, че имам много.

В политиката обаче приятелите обикновено са малко. Чувствате ли се понякога сама срещу всички - атакувана от политическите опоненти вляво, от сегашните управници, от предишната си партия и от старите десни партии, които, най-общо казано, не са приятелски настроени към новите политически организации вдясно?


Старите десни партии смятат, че имат нотариален акт за политическото пространство, затова и се свиха до подкрепа от 1-2% - в рамките на статистическата грешка. Те не дават път на образованите млади хора с енергия, които обичат града и страната си и искат да живеят тук. Аз винаги съм искала да живея и да работя в Пловдив и за Пловдив, това е моят град. Старите политици обаче само говорят за младите, без да отстъпват и крачка назад, явно властта още ги блазни. Но времето изисква хора, за които досиетата на Държавна сигурност не са основна тема на разговор. Знам доста неща за тези досиета, но само на теория, съзнателният ми живот няма нищо общо с доносници от Държавна сигурност. Сигурно е много страшно, но вече трябва да се отчита, че израсна едно цяло поколение, което не се интересува от това. Хората, родени след 1989 г., вече учат и работят, те имат право да живеят без призраци от миналото.

Затова ли около вас има толкова много хора?

Това е една от причините. Освободените от мнителност млади хора също имат право на свое политическо представителство и няма как да го намерят в традиционните партии. Зная, че някои от хората с повече житейски опит смятат въпроса с Държавна сигурност за принципен, но наистина е време да се измъкнем от коловоза на закостенялостта и застоя, трябва да разчупим рамките, иначе няма светлина в тунела.

Какво още - освен откровеността, че сте млад политик, спечелил сам парите си и отказващ да живее в сянката на Държавна сигурност - предлагате на избирателите?

Качества като воля, безкомпромисност и силен характер като цяло. Мога да се похваля с това, защото не завися от никого - от нито една компания, бизнесмен или олигарх, просто няма структура в България, която да може да повлияе на моята преценка за интереса на Пловдив например.

Защо във вашия имидж на делова и успяла жена го няма онзи трогателен и любим на политиците щрих - семейни снимки, съпругът ви до вас, а вие с детото се усмихвате пред камерите?

Не съм сълзлива натура и смятам, че ако хората ми се доверят, няма да е заради сина ми и съпруга ми, а заради други качества. Не искам да трогвам хората с този род послания и призовавам политиците да престанат да се снимат с тъщи и лели. Не това трябва на Пловдив, хората няма да си избират зет или снаха, а кмет. На Пловдив е нужна здрава ръка, съжалявам, че аз трябва да го кажа. А и снимките с деца и съпрузи са за семейните албуми, а не за предизборна кампания. За мен личният живот е неприкосновен и трябва да бъде държан далеч от публичността.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Забелязвам , има доста хора с нико културно равнище, които не могат да измислят конструктивна критика и затова рецитират заглавия на статии от жълти вестници. Г-жа Каназирева е политик ,който има много добри предложения за решаване на проблемите в Пловдив, намалянето на данъците за бизнеса ,например, е много добра мярка, доказала се в САЩ , например. Излезте от сферата на пикантните слухове и стъпете в истинския свят.
-3
 
 
Специално искам да обърна внимание на лицето което пише с никовете "Мариана Костова" и "mimi kopova"!!!!! Когато правите нещо го правете с акъл и не подценявайте публиката. Не ми е ясно, може ли толкова елементарно да се пише в подкрепа на някого. Вижте, че и на двата ника мненията са само след статии за здравка каназирева. Пуснете някое мнение и за някой друг проблем на Пловдив, а не само форумна подкрепа за "лекото момиче" в пловдивската политика ;)
0
 
 
Почти всички кандидати за кмет и да не са явни мекерета на Гергов, ако имат пълен или частичен успех, след изборите със сигурност ще се опитат да МАТЕРИАЛИЗИРАТ влиянието си. Дори, убеден съм, ако спечели кандидата на БСП, няма да е толкова зависимо мекере, колкото някой от малка КЛИЕНТЕЛИСТКА партия или формация, специално направена за изборите. Защото в БСП има много кръгове с т.нар. ИНТЕРЕСИ, които не биха допуснали само Свинаря да си разиграва коня, колкото и да е силен. В стила на Свинаря е да подкрепя всички кандидати, пък който спечели. В такъв случай за него ситуацията е винаги win-win. А Дани Каназирева със 100% сигурност е човек на Гергов, при това не от вчера. Тъкмо затова беше изгонена от ГЕРБ. Дали по някакъв начин е зависима от Свинаря или имат уговорки, е все едно. Най-явния спонсор на Дани Каназирева, обаче, е Веселин Дошков, собственик на Хеброс бус и на автогарите Родопи, Север и Юг. Той беше един от учредителите на ГЕРБ в Пловдив, но напусна обиден, след като не можа да стане депутат. А не можа да стане, защото има някакви тъмни петна в биографията си и защото не всичко става с пари. Дошков е човек, който има огромен ИНТЕРЕС в общинските дела, в частност засягащи междуградските линии, автогарите и градския транспорт. Неговия частен ИНТЕРЕС е по принцип против обществения ИНТЕРЕС. Ако Дани Каназирева му вкара някой и друг съветник в Общинския съвет, които да блокират важни решения и да търгуват гласа си в полза на СПОНСОРА, то може да се окаже, че средствата, вложени в Дани са се изплатили петорно и десеторно. Но дори само да си запази ПОЗИЦИИТЕ в Пловдив, пак ще е успех за Дошков. Той търси политическо представителство, за да не му пречат на бизнеса някакви новоизпълзели на гребена на вълната алчни политици. Преди време, например, зам.-кмета Сашко Константинов от БСП заговори за нова централна автогара - в Тракия. От което на Дошков сигурно му е призляло. Но слава богу безумната идея така и не се осъществи. Ако някой се съмнява на кой е човек Дани Каназирева, може да бъде сигурен - на който дава най-много.
+4
 
 
Стига сте я оплювали, в пъти струва повече от вашите кандитати - Славчо и клонингите му Матев, Титюков и Търновалийски! Ако ми пусне, дори аз ще гласувам за нея!
-2
 
 
На златка-патка няма май кой да обясни,че публичните личности са на показ - и те ,и родата им!А с темата за доносниците и ДС се е осрала - май има *познати* от службите?И какво се прави на ощипана мома - в момента точно тези гадове въртят народа на бавен огън.
+2
 
 
Бе какво е значението как се е казвала,и защо си е сменила името?Тва все едно някой да го кръстят Лалчо,Малчо или нещо такова и да се кефи на името си-много ясно,че ще го смени.Защо намесвате Гергов като неин спонсор?Нито му е от партията нито нищо!И от де тая информация си измисляте?От махленските баби ли?Стига сте плюли някой преди да го видите как управлява.По-добре тя отколкото Славчо.
+3
 
 
Относно финансирането й от Гергов това звучи направо смешно, защото Гергов си има двама кандидат- кметове и едва ли би финансирал кмет, който трудно се контролира, каквато е Дани Каназирева. Припомнете си защо я изключиха от ГЕРБ- защото не беше пионка и неможеха да я контролират и да й заповядат какво да прави. Но всъщност това остана скрито, защото на ГЕРБ така им отърваше. Най- лесния начин се оказа да се сипе помия срещу нея, за да не се каже на глас истината.
+2
 
 
ЕЕЕЕЕе откъде се намерихте все големи разбирачи... кой кого спонсорира...откъде я имате тази информация... точно за такива неинформирани и заблудени като вас е тази статия!!!
-2
 
 
Данито е продукт на няколко партии, но към момента се финансира единствено от Гергата... и колкото и да обяснява как сама е постигнала всичко и тн... всички знаем истината...
-1
 
 
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е КАНДИДАТУРА НА ГЕРГОВ, ЧЕ ТЯ Е КОБИЛАТА - ФАВОРИТ В КОНЮШНЯТА НА ГЕРГОВ ДАМИ И ГОСПОДА!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: