ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Новият строителен министър: Магистралите остават приоритет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 09.09.2011Коментари (29)4988
© Plovdiv24.bg
Новият строителен министър Лиляна Павлова заяви след като положи клетва в парламента, че приоритетно остава строителството на автомагистралите. Тя допълни, че вече е дала на премиера Бойко Борисов свои предложения за зам.-министър, какъвто пост заемаше досега. Министърката благодари на всички, които са й гласували доверие и са я подкрепили да заеме поста.

"Смятам, че не можем да говорим за опасност за европари, защото в този програмен период имаме над 1 млрд. за пътна инфраструктура - приоритетната инфраструктура - магистрали и пътища първи клас, и те са налични. Опасност да ги загубим няма", уверена е Павлова.

Тя допълни, че това, което се предвижда като планове и това, с което страната ни разполага като проектна готовност, е, че има готови проекти за финансиране за над 1 млрд. "Така че не само че няма да ги загубим, но ще ни бъдат необходими допълнителни средства", каза тя.

По мнението на Павлова за следващия програмен период е "в наши ръце да преговаряме, включително за увеличаване на бюджетния ресурс", разбира се, при новата перспектива, при новата законодателна рамка на Европейския съюз, по която дебатът тепърва започва. "Ще преговаряме за своите позиции", каза още новият министър на регионалното развитие.

Тя допълни, че именно сега е моментът, начертавайки нова програма с ясни приоритети за големи и мащабни инфраструктурни проекти, защото "трябва да спрем да работим на парче, а да работим в конкретика и с голям мащаб и визия".

Източник: Дарик








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Всичко това е прекрасно! И дай, Боже, да стане достатъчно бързо и качествено! Нататък следва магистралите да станат платни, според изминатия километраж. Може, но при условие, че който не иска да си плаща, да има за него алтернативен път от републиканската мрежа 1-ва категория. Например не искам да плащам за магистралата до Капитан Андреево, тогава да карам по пътя през Поповица и покрай Хасково до Капитан Андреево.
0
 
 
Така и трябва, без нормални пътища не може да има просперитет!
+1
 
 
от тези всичките погледнали статията 40 души от тях са я харесали, а само 6-5 от тях не са! и са решили буквално да се "изсерат" извинявам се за израза но е точно така, като започнат да пишат пак gluosty против изграждабето на големите инфраструктурни проекти, за тях е важно да си стоят там в онази ера на миналият век и да си издават ИНДИАНСКИТЕ звуци като първобитните хора! За вас не е важно да имаме развитие и градеж , госпожо Терзийска, г-н кобра, Гъжелев.. задръстен народ беее, то затва и България на това дередже е още!
+1
 
 
ограничени хорица...без магистрали, тоест връзки с в1н6ния свят няма инвестиции и няма и по-големи заплати, но 60 % от хората тук са прости за да го разберат !!!!!
+1
 
 
Също по темата (която е изцяло за икономисти понеже прогреса на обществото - в частност капиталистическото е базиран изцяло на икономически теории) та за развитието - основен фактор за развитието на икономиката където и да е било по света е човека - или още самостоятелната бойна единица - т.е. ако човека не е функционален, физически или психически съсипан, никакъв напредък не може да се очаква в едно общество. Според всички теории за потребностите на човека - най-голяма нужда има той от вода, храна и дом, следван от нуждата от възпроизвеждане, здравеопазване, облекло и др., след това от култура, образование и обществени контакти, работа и едва след това са всичко останало като пътуване, пътища, забавление и т.н. Така че не може никой нормален човек да очаква, че нещо ще се промени в държавата само защото имаме магистрали, те не са от основно значение за съществуването на отделния човек и не са включени във физиологичните му нужди по никакъв начин. Или накратко казано от гладен, беден, необразован и болен народ нищо хубаво не чакайте. КОПИРАЛ СЪМ ГО ОТ НИК СИЦИЛИЯ ЗА МЕН Е МНОГО ПРАВИЛНО!
+2
 
 
С изказването си не казвам, че магистралите са лошо нещо, а че има много по-важни неща и ГЕРБ умишлено не ги правят, защото не е по линия на ДС... не може да са толкова некадърни, че да не знаят, но просто не го правят
+2
 
 
г-н Попов, резерва на хазната ни е под 50 милиона, едно леко наводненийце и сме в бедствено положение... а освен това, знаете ли какво става с малкия бизнес... умира, ако не е умрял, а в развитите държави около 85% от икономиката се дължи на фирми с работещи в тях до 5 човека... без малък бизнес няма икономика, без икономика няма пари независимо от магистрали... и Хитлер преди да започне войната е изхарчил цялата си хазна, предимно за магистрали...
-2
 
 
браво има ли добри пътища има повече туристи има живот
+1
 
 
ами те тея само магистрали могат да правят за другото са пълна 0 :Д
-2
 
 
Абе може ли да сте толкова ограничени , не яли магистрали.Вземете си по едно магаре и правете доставки да видите дали и 10 лв заплата ще имате...то бива малоумници ама...таз България се създава сега ако не ви е ясно и още сте заблудени
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: