ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасни мото гонки на кръстовище в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 10.09.2011Коментари (29)11034
© Plovdiv24.bg
Скоростни състезания и тестове на мощни мотоциклети по пътищата на Пловдив безпокоят цяло лято жителите на града. За опасните гонки и безрасъдното каране ни съобщиха хора, които живеят на един от най-натоварените булеварди.

Булевард "Никола Вапацаров" в Пловдив е любимо място за ездачите на мощни мотори. Две ленти във всяка посока провокират желание за свръхадреналиново изжвяване. Отсечката е достътъчно дълга и позволява както високи обороти, така и високи скорости. Невероятно усещане за моториста, но безразсъдно и опасно за всички, които в този момент са на пътя. Димитър Паунов и Виолета Петкова вече няколко пъти стават свидетели на ужасяващи сблъсъци. Последният инцидент на кръстовището, до което живеят, по чудо не завършва трагично.

"Мотористът, който управляваше мотора, беше на земята проснат а моторът му беше на около 30 метра встрани. Докато видях след половин час, че това момче все пак дава някакви признаци на живот, не искам да ви кажа какво преживяхме", коментират свидетели на инцидента.

Повечето хора, които живеят в близост до кръстовището на ул "Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров", отдавна са изгубили спокойствието си. Децибелите от форсираните мотори не могат да бъдат заглушени с нищо.

"Нямаме алтернатива - или трябва да се преборим по някакъв начин, или трябва де се примирим, което ще бъде жалко".

За патрулите на Пътната полиция мотор каращ на задна гума е позната картина. Най-вече в късните часове на деня, когато градският транспорт спира и светофарните уредби се изключат.

"Много често тези мотоциклети и мотопеди не са регистрирани и се управляват от неправоспособни водачи. В тази връзка всеки сигнал, който получаваме в дежурната на сектор "Пътна полиция" или този сигнал е препратен от граждани, които са се обадили на дежурните телефони, реагираме незабавно", коментира Ботьо Гергинов от сектор "Пътна полиция"-Пловдив.

И Пътна полиция, и хората, които живеят в близост до булевардите, където се правят мотодемонстрации, са сигурни, че камери за наблюдение могат да решат голяма част от проблема. И вече с нетърпение очакват монтирането им на най-рисковите места в Пловдив.

Източник: БНТ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
одавна искам да попитам мотористите защо като искат да им е екстремно и да си вдигат адреналина не карат с 200 срещу бетонена стена и завиват в последния момент, а го правят срещу коли в които има невинни хора,които не са длъжни цял живот да страдат,защото на някой "му е толкова акъла" и се е забил челно в колата му ?????!!!!!
0
 
 
Точно този инцидент,нямаше нищо общо с гонки.8ч сутринта,човека правеше ляв завой,и един идиот,идващ откъм Тромпета"го помете...В този участък,пък и не само,светофарите са през 200 метра!!Кви гонки??Друг е въпроса,че мотора стоя повече от два часа на асвалта.
+1
 
 
знам и аз за какво става на въпрос понеже живея на бул.Никола Вапцаров..направо е ужас голям ама ние живущите сме потърпевши заради глезотиите на такива лайнари с мотори и коли...надявам се ако сложат спящи полицаи и тогава няма да се стига до този кошмар всяка вечер.
+1
 
 
Те хората са го казали "Карай разумно, стигни жив". Тати купил на синчето си мощен мотор или автомобил и дай сега да се правим пред другите. Жалко било и ограничението на магистралата от 130 км/ч, абе Здравко Тодоров да не дава Господ да катастрофираш с тази скорост, защото от такива безразсъдни състезатели другите страдат. Те тези ограничения щом ги има значи не са случайни. С тази скорост или не оживяваш или оставаш инвалид за цял живот. Аз също карам бърза кола не казвам, че карам бавно, но не карам и бързо и мисля, че скорост на магистрала от 130 км си е нормална в предвид като знаем каква е нашата пътна настилка на магистралите. Стига сте се правили на гъзарчета, ами се замислете, че живота е подарък и може да секунди да си го объркаме сами.
+3
 
 
Има БОГ и той вижда всичко.Всеки си заминава по реда си написан от БОГ.Всички които се мислят за недосигаеми и защитени от МАФИЯТА .Всички синове на прокурори, садий и олигарси, дали със свръх звукови мотори или със скъпи коли ще патуват при БОГ един по един.ДАНО.....
на 10.09.2011 г.
0
 
 
Ами това кръстовище е на 100 м от Първо районно , ама на келешчетата нощна смяна Наско и Сашо им е по-изгодно да се занимават с мен и моята музика вечер отколкото с гонкаджиите !
-1
 
 
Мощните мотори и спортните автомобили не пречат на никого когато са технически изправни и спазват ограниченията за скороста. Аз обаче се чудя, какъв е смисъла на това да имаш хиляди коне в ръцете си...кой ще си вземе спортна машина ако смята да я кара с 40км/ч? Че дори на магистралата скороста е ограничена до жалките 130 км/ч които и с детски скутер можеш да вдигнеш по нанадолнището с попътен вятър... За мен тези хора са адреналинови наркомани, на които препоръчвам делтапланеризъм, парапланеризъм, бънджи, рафтинг, катерене, бойни спортове и тнт. Всички тези неща са измислени за хора като тях, нали?
-1
 
 
Аз не мога да разбера -моторите ви пречат !?!Ами миризливите цигани където просят всеки ден на Сточна гара и др. оживени булеварди -НЕ ВИ ЛИ ПРЕЧАТ!!?????
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
Ами за мен това няма как да спре,защото винаги ще има хора,които търсят адреналина и няма да зачитат законите.Единственият изход за мен е,като се направят повече писти и търсачите на силни усещания да ходят там и да не тормозят жителите на даден град.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Презастрояването на Пловдив
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: