ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВМРО – НИЕ: Регистрирани сме за участие за изборите в 126 общини в страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 11.09.2011Коментари (4)3394
© Plovdiv24.bg
На пресконференция днес лидерът на партия "Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство" (ВМРО - НИЕ) Петко Атанасов заяви:

Партия ВМРО - НИЕ има свои регистрации за участие в предстоящите местни избори в 126 общински избирателни комисии в страната.

В 40 общини участваме в коалиции с десни и десноцентристки формации, в останалите сме регистрирани за самостоятелно участие с кандидати за кметове на общини, листи за общински съветници и кметове на кметства. Имаме издигнати свои кандидатури в някои от най - големите градове на страната - Пловдив - Славчо Атанасов (подкрепен от широка дясна коалиция), със собствена кандидатура участваме на изборите в Сливен - кандидат за кмет - Доброслав Иванов, в Ямбол - кандидат за кмет - Гроздьо Гроздев, в Благоевград - Иван Ризов, Пазарджик - Благо Петров. Собствени кандидати за кметове партия ВМРО - НИЕ издига и в Търново, Варна и Ловеч.

В Хасково, Кюстендил и Монтана подкрепяме кандидатурите на досегашните успешни демократични кметове.

С партньорите ни от ОДС сме в съвместни коалиции в Русе в подкрепа на Борислав Българинов и в София в подкрепа на Стефан Софиянски.

Няма никаква законова забрана в изборния кодекс партиите и коалициите да бъдат изписвани в бюлетините с абревиатурите им. Припомняме, че в момента в България има поне три политически формации, използващи абревиатурата ВМРО - Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство (ВМРО - НИЕ), Възстановени Македонски Родолюбиви Организации - Българско Демократично Движение (ВМРО - БДД) и ВМРО - Българско Национално Движение (ВМРО - БНД).
Нито ЦИК, нито ОИК имат правомощия да ревизират имената на партиите и да налагат ограничения, които не са посочени в закона.

Дали наименованието на определена политическа партия отговаря на Закона за политическите партии има право да проверява и ревизира единствено Софийски градски съд.
След като Софийски градски съд е регистрирал партия с определено наименование, това означава, че то е уникално, включително и като абревиатура. Ако една партия твърди, че друга партия приповтаря нейното наименование или абревиатура, този спор се решава по съответния исков ред от съда. Нито една от трите формации с абревиатурата "ВМРО" няма монопол.

Това става ясно и от решение 534 на Върховен касационен съд, който постановява, че партия ВМРО - Българско Национално Движение е пълното име, а не абревиатурата на тази партия и отхвърля опитите й да попречи на други формации да ползват абревиатурата "ВМРО".

Никоя комисия, включително и ЦИК, няма право да взема отношение по тези въпроси.

Със свои решения ЦИК грубо погази нормите за изборното законодателство, като лиши партия Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство (ВМРО - НИЕ) от възможността в 18 общини да бъде изписана в бюлетините само с абревиатурата си.

Не е случайно, че формацията на Красимир Каракачанов - ВМРО - БНД, атакува регистрацията на коалициите, в които участва ВМРО - НИЕ най - вече в онези градове, където кандидати са най - успешните демократични кметове - Хасково, Плевен, Монтана, Кюстендил. Това показва, че Каракачанов просто изпълнява политическа поръчка на управляващите от ГЕРБ и на БСП като атакува единствено кметовете с най - голям шанс за нов успешен мандат. Явно агентурното минало на Каракачанов продължава да го поставя в политическа зависимост от силните на деня и го прави удобна маша за изпълнение на политически поръчки.
В Плевен регистрацията на коалицията, издигаща Найден Зеленогорски бе атакувана първо от Каракачанов, а в последствие БСП довърши започнатото от него.

Както е видно от документите, с които разполагаме самата ОИК в Плевен е подала подвеждащи указания до коалицията, които след като са били изпълнени са послужили като основание ЦИК да откаже регистрация.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само харчите за глупости , да бяхте си ги спестили паричките , че гладни времена идват за вас !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: