ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
200 лева санкция за нелегално куче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 14.09.2011Коментари (27)1903
© Plovdiv24.bg
200 лева глоба ще плащат собствениците на домашни кучета, ако не ги регистрират. Това предвиждат промени в Закона за защита на животните, които правителството ще гласува днес. В момента санкцията е десет пъти по-малка - само 20 лева.

При регистрация на домашните любимци собствениците плащат годишна такса в общината.

Стопаните, които не почистват след кучетата си, пък ще трябва да плащат глоба от 100 лева. Предвидената по закон санкция за това е 50 лева.

С други промени в закона правителството удължава срока за прибиране на бездомните псета в приюти до края на 2015 г. Така ще се предостави възможност общините да се справят с проблема и да изпълнят задължения си по овладяване на уличната популация на кучета, коментираха от Министерския съвет. Срокът за справяне с проблема с бездомните животни изтече тази година, а от 1 февруари градоначалниците у нас могат да бъдат санкционирани за липса на решение. По закон глобата при първо нарушение е 1000 лева.

С удължаването на срока обаче кметовете получават гратисен период, коментираха експерти.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2011 г.
0
 
 
С две думи искате ни по - 20лв, а аз така и не разбирам целта на заниятието?! За какво се регистрират кучетата?? Преброяване ли ще правиме или просто е въпрос на още един вид данък, който НИЕ трябва да плащаме? И какво е общото между нашите домашни любимци и проблема с уличните кучета? Ние плащаме "ДАНЪК КУЧЕ" защото: "Така ще се предостави възможност общините да се справят с проблема и да изпълнят задължения си по овладяване на уличната популация на кучета, коментираха от Министерския съвет." СЕРИОЗНО ЛИ ГОВОРИТЕ?!
Aнонимен
на 15.09.2011 г.
+1
 
 
На таэи общинска управа която 4 год.иэхарчи около300 хил.лв. эа да иэбива животните няма да дам един лев.Нека всички собственици на животни бойкотираме крадливите и беэотговорни общинари!
Aнонимен
на 15.09.2011 г.
+1
 
 
ПРИБЕРЕТЕ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И ТОГАВА ДРЪНЧЕТЕ ПАРИ ЗА НАШИТЕ ДОМ.ЛЮБИМЦИИИИИ.....ИЛИ С НАШИТЕ ПАРИ,ПРИЮТИ ЩЕ ПРАВИТЕ?!!!!!ХВАЛА НА УПРАВАТА!!!!
+2
 
 
а на уличните псета Славчо ли ще им чисти
-1
 
 
А нищо чудно и в тая криза това да има обратния резултат - някои хора толкова си "обичат" кучетата, че по-скоро ще ги изхвърлят на улицата, от колкото да плащат такси и заради тях.
+9
 
 
Когато Общината си регистрира всички свои улични кучета, плаща годишна такса, почиства след онази им работа, тогава и Аз като данъкоплатец в тази община ще направя същото.
Aнонимен
на 14.09.2011 г.
+1
 
 
Като излезе закона се разходете из Църква и къщите ма Мошино-ще съберете глоби, за да се вдигне една нова детска градина!
+7
 
 
Нека идат в жиганската махала и да си съберат глобите. Ама ха де, един инспектор 'не ходи'там. То там не е България май.... И ако кучето е безстопанствено, сиреч общинско - НЕКА ОБЩИНАТА СЪЩО ПЛАТИ. Както АЗ мога да плащам за моите, и общината трябва да си плаща за нейните
Aнонимен
на 14.09.2011 г.
0
 
 
Е хубаво, ама на кой му пука? Досега колко човека са глобени с 20 лева (от началото на годината например)? Аман от кухи закони!
Aнонимен
на 14.09.2011 г.
+3
 
 
Пак се хващат отзад напред Първо трябва да измислят как веднъж завинаги да спрат стопаните да изхвърлят кучетата си, да ги научат на отговорност. Регистрацията в общината е абсолютно тъпа- казвам го с чиста съвест, защото има толкова неизвестни. Аз мога техното просто медальонче да си го слагам на 10 кучета като 9 от тях съм хвърлила на гробищата.....Просто си представям също как някой ще дойде да ме глоби ако не си вдигна акито , което е сред 10 други акита.....трябва да го познам единствено по топлината му ....хахаха. Не, че съм против въвеждането на всички тези правила, но трябва да са адекватни , а те неса. Съседа ми има 3 кучета затворени в кафез и само Бог може да им помогне...няма дори на кой да се оплача, че друг съсед кучката му ражда всяка година и той изхвърля малките редовно по улиците на перник, а те искат да ме глобят , че не си вдигам акито.....А да не казвам, че ако кучето ми с микрочип се загуби пак само Господ може да ми помогне. .Смешно и абсурдно.... Е.Енева
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: