ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Паяците ще изчезнат от улиците и ще минат на дежурство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 14.09.2011Коментари (17)5567
© Plovdiv24.bg
Паяците ще изчезнат от улиците и ще минат на дежурство, за да вдигат колите, ако са спрели така, че да създадат реална опасност за движението - на кръстовище, пред болници и т. н. За по-дребните нарушения в паркирането на автомобилите ще се слагат скоби. Това предвижда програмата за управление на Съюз за Пловдив. "Паяците са унизителна форма на контрол. Нещо повече - тази практика е и незаконна, защото наказателната отговорност е лична, а репатрирането се извършва, без да е ясно кой е нарушителят. Например може вие да сте карали моята кола, но на мен да ми съставят акта", обясни адвокат Дани Каназирева, кандидат за кмет на Съюз за Пловдив.

Действащият към момента договор за принудително отстраняване на коли с паяци и изтича през есента и общината е обявила обществена поръчка за извършване на тази дейност за още 3 години. Търси се фирма, която разполага с 8 паяка, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 30 септември. При нормални темпове на работа на конкурсната комисия и ако няма обжалване на класирането, договорът ще бъде подписан към края на октомври, т. е. в последните дни на мандата. "Ще видим какво ще стане, но всеки договор може да бъде прекратен", коментира ситуацията Каназирева. Тя е твърдо "за" по-цивилизовани начини за санкциониране, така че паяците ще бъдат премахнати, ако Съюз за Пловдив спечели кметското място.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А эащо не каже колко пъти е вдигана нейната кола и как я освобождават, Иначе много энаят
0
 
 
Паяци няма да има поне две седмици .Борбата за тях е безмилостна.По нареждане на високопоставени господа ДАИ тормозят шофьорите от ранни зори.Каквото е правилно единият ден,то на другия не е .Грозна картина,но пък нормална за нашата мила родина.Но пък от цялата работа ще има и много доволни,докато други дойдат на власт.Хвърлят ни прах в очите и толкоз.Кой го интересува ,че работниците хранят семейства.Паяците ,та паяците просто работа все трябва някой да я върши.Но нарежданията са си нареждания.Паяците умряха, да живеят паяците и високопоставените господа.
+2
 
 
Проблемът не е в паяците (или не само в тях) а в това дали има достатъчно място за паркиране. Съгласен съм, че трябва да се вземат мерки срещу колите, паркирали неправилно, но пък съгласете се, че ако имате работа в центъра просто няма къде да паркирате. При това положение не е нормално да ти вдигат колата, след като не е осигурено достатъчно място, където да я оставиш. Какво можеш да направиш, ако трябва да свършиш някаква работа в поликлиниката на понеделник пазара (например), а паркингът там е пълен винаги и не можеш да оставиш колата си. Друг е въпросът с онези колеги, които демонстративно паркират на забранени места и то така, че никой да не може да мине оттам (например тротоари и други подобни). Но пък тях паяците не ги закачат, за да си нямат неприятности. Защото паяците не обичат неприятностите. Те искат само едно (като всеки бизнесмен) - да си платиш. Те не се интересуват дали си в нарушение или не. При това положение дори да си паркирал на място, което не е чак толкова забранено и да не пречиш много-много, те пак ще ти вдигнат возилото, просто защото трябва да си изработят парите. Това е. Нужни са паркинги. Мнооооого паркинги.
+1
 
 
И какво като е унизително? Да те вкарат в затвора не е ли унизително? Да вземем да не вкарваме хора в затвора тогава?
+4
 
 
Паяците пречат много повече на движението, отколкото някоя спряла неправомерно кола!Живея на ул."Иван Вазов" и съм виждал какви ли не маневри по средата на улицата, включително спиране на движението и навлизане на "паяка" в насрещното движение.Много нерви образуват тези иначе изключително бързи и сръчни хора. :) Достатъчна е глоба за нарушителите и всичко ще си дойде на мястото.
+1
 
 
Повечко паяци трябват по улиците и да въртят постоянно.
+1
 
 
Защо ли не вярвам на нито една дума на Здравка? Защото повече лъжи от нея никой не е изричал и повече далавери никой не е правил в това управлвние. Например: лобирането за софийския боклук и прецакването на общината в следствие от приемането му без никакъв аванс, хонорари от общината за юридически въпроси по партийния дом докато тя е общински съветник и т.н.
+1
 
 
Здравке как така някои ще ти кара колата? а и да си я дала ти носиш отговорност пък и да караш чужда кола не трябва ли пълномощно или друг документ ама примери даваш.....и си адвокат!Но важното е да си правим вятър на устата!
+2
 
 
Няма да се уморя да повтарям че паяците са незаконни. Това се нарича противозаконно отнемане на лично имущество, или с една дума - кражба!! Не са ми вдигали колата, но ако се случи ще ги съдя!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: