ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хотелът на Ванко 1 стана държавен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 14.09.2011Коментари (40)12343
© Plovdiv24.bg
Правителството предостави на областния управител на Пловдив имот, отнет в полза на държавата по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Поземленият имот с построена върху него административна сграда се намира на бул. "6-ти септември" №258 в областния град. Той е отнет със съдебно решение от Петър Главчев и от "Главчев Груп" ООД.

Съгласно разпоредбите на Закона за НАП, недвижими имоти, отнети в полза на държавата след влязла в сила присъда, могат да се предоставят на бюджетни организации за изпълнение на техните функции от Министерския съвет.

С решението на правителството ще бъде осигурена административна сграда на територията на Пловдив, в която да бъдат настанени част от териториалните звена на изпълнителната власт и юридическите лица на бюджетна издръжка на територията на областта. Това от своя страна ще улесни достъпът до съответните административни звена, ще повиши качеството на предлаганите услуги и ще редуцира разходите за държавната администрация.

"Това е поредното решение, което правителството взема за предоставяне на имот държавна собственост на гражданите на Пловдив. Преди няколко месеца предоставихме 8 декара за кучкарник на Община Пловдив, имот на бул. "България" за разширението му и т. н. Правителството ясно показва своята воля да подпомага местните общности и с това решение потвърждаваме тази воля и тези ангажименти", каза за Plovdiv24.bg, областният управител Иван Тотев.  

"Предназначението, което предвижда тази административна сграда, е да бъдат ситуирани държавни структури. Аз се ангажирам да предоставя на Община Пловдив при желание да изнесе някоя от структурите си, да ползва помещения или части от сградата", обясни още той. 

Най-вероятно през следващата седмица сградата ще бъде актувана. След това ще бъдат проведени разговори с всички институции и агенции, поделения и подразделения, които са заявили желание да осигуряване на държавна собственост за тях.  Например Басейнова дирекция, Дирекция "Социално подпомагане" и много други. 

"В тази зона може да се обособи една административна сграда, тъй като е много комуникативно място. Ако успеем да съберем вътре структури, като Регионален инспекторат по околната среда и водите (РИОСВ) с Басейнова дирекция, много би улеснило гражданите на Пловдив, тъй като всеки има работа там", обясни още Тотев. 

"Това е водещо при вземането на едно такова решение. Второто, което е, в последните години държавният бюджет няма възможности и в следващите няколко години няма да има възможност да изгради чисто нова административна държавна сграда. За мен бе наистина неразумна идеята да позволим тази сграда да бъде продадена на публичен търг", завърши областният.  




(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 51
17.06.2013 »
12.09.2012 »
20.08.2012 »
19.07.2012 »
20.06.2012 »
29.05.2012 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
само простотии мисли този Тотев ,а иска да стажа кмет
+4
 
 
не беше ли по удачно зградата да бъде убособена за съциално слаби семейства къде да живеят тази група хора в нормалните и добре уредени държави е практика атука както винаги ,дъго духат бедните,
+7
 
 
Това са пълни глупости. Сградата е проектирана и строена за хотел, а не за администрация. На умниците от Мин. съвет няма ли кой да им каже, че полезните натоварвания за хотели са 2 пъти по-малки от тези за административни сгради с масов достъп. Поредната простотия....
-1
 
 
хаха,национализация...четете законите.Не мога да го разбера това-всеки е голям разбирач в БГ.Такива сме си,но нека все пак като се говори,да се стъпва на някаква обосновка:)))))
0
 
 
опсссс,някой нещо се объркаха май,май...какво значи,че държавата слага ръка на частната собственост..някой май не може да чете..СТАВА ВЪПРОС ЗА ИМОТИ ПРИДОБИТИ СЪС СРЕДСТВА ОТ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ.Има си закон,при това не само в България,който засяга точно подобен род ИМОТЧЕТА.Така,че нека и правоприлагащите органи го вкарат в действие,лошо няма.Иначе се получава...закони имаме,но няма кой да ги прилага.Това е проблемът в БГ....Така,че..аз се радвам да чуя подобна новина.
+2
 
 
Една прекрасна новина! Стига обаче да не е единствена. Сега трябва да продължат с имотите на другите "бизнесмени", които са крали, които карат лъскавите си лимузини и не осигуряват работниците си. Трябва, но не го вярвам. А освен това, това място не е подходящо за публична сграда- просто няма достатъчно място за паркиране. Най-вероятно стаите са изградени като за хотел(публичен дом) . И сега ще трябва да се преустрйват за офис цели.Т.е. отново разходи за данъкоплатеца!
0
 
 
Започна ли новата национализация???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: