ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Нощ на музеите и галериите" за седми пореден път в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 17.09.2011Коментари (16)6623
©
Днес за седми пореден път Пловдив ще се проведе традиционната "Нощ на музеите и галериите". Тази година програмата е разпределена в три основни програми: "Музеи и галерии", "Култура и клуб" и "Град и публични пространства".
Нощта отново се посвещава на изкуството. Градът, улиците, площадите, парковете, тепетата ще са местата, където художници, музиканти и интердисциплинарни артисти ще поканят публиката да стане част от тяхното изкуство. Градските локации и публичните пространства в Нощта стават сцена, но и съучастник в пътя до публиката, в смисъла на творбите.

Седмата Нощ е съвсем близо! За да я изживеете истински и пълноценно, ви препоръчваме да направите план с местата, които желаете да посетите. Може да изготвите предварително своите маршрути по интереси, черпейки информация от текстовете в уеб сайта и интервютата и статиите в блога на Нощта: www.gallery-night.info и www.gallery-night.info/blog. Специално за блога са създадени статии по интереси, които да помогнат на посетителите да се ориентират в разнообразието от събития.

Може да разкрийте цялата "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" на Вашия iPhone, IPAD, Andriod, Blackberry и смартфон. Мобилните приложения ще могат да се изтеглят от www.gallery-night.info/11/bg/apps.

Отново, специално за ваше улеснение, преди Нощта и по време на нея, на Инфо пункта ще може да получите пълна информация за всичко, което ви интересува за Нощта.

Павилионът е разположен на ъгъла на улиците "Отец Паисий" и "Станислав Доспевски" до Градска художествена галерия. Той работи всеки ден от 11:00 до 21:00 часа, а днес ще е отворен от 10:00 до 2:00 след полунощ.

На място всеки заинтересован посетител ще може да намери рекламните материали за "Нощ на музеите и галериите" - подробната и ясна карта на града с обектите, участващи в Нощта, както и информационния каталог с подробна информация за всяко събитие и автор. Рекламните материали ще могат да бъдат намерени и при отделните участници.

Каталогът в pdf формат може да бъде изтеглен от уебсайта на събитието. Той се състои от 88 страници с полезна информация по дни за локациите, участниците и събитията на български и английски език. Трите основни програми, както и събитията за деца, са обозначени с различни знаци - квадратче за програмата "Музеи и галерии", кръгче за програмата "Култура и клуб" и шестоъгълник за програмата "Град и публични пространства". В него е включена и карта за улеснение на посетителите.

На Инфо пункта, освен да се сдобиете с информация, може да намерите и разнообразието от специално изработените за Нощта сувенири. За да имате спомен от пловдивската Нощ, може да избирате между тениски, торбички, значки, възглавници, които са специално изработени за "Нощ 2011" и носят новата й визуална идентичност.

Екипът на Нощта отново е помислил за по-лесното ориентиране на посетителите. Местата, свързани с различните програми, ще бъдат обозначени с флагове с геометричните фигури съответстващи на трите отделни програми в Нощта.

След края на официалната програма на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив 2011" всички, които желаят да продължат в Нощта, могат да се включат в Официалното "афтър парти", което започва в 1:00 часа след полунощ на територията на Тютюневия склад на ул. "Иван Вазов". На DJ сцената ще бъдат Dossiu Amudjiev, Sirius and Methodikal, които ще забавляват публиката до ранните часове на 18 септември. Както Афтър Партито, така и всички събития в Нощта са с вход свободен.



Още по темата: общо новини по темата: 13
19.09.2011 »
18.09.2011 »
17.09.2011 »
16.09.2011 »
14.09.2011 »
14.09.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За пореден път българите показахме на себе си,че само веднъж в годината посещаваме музеи! Има някаква тенденция да се ходи там нечистоплътен и пиян до козирката-може би така е модерно?! Другото,което отврати е миризмата на парфюм (долче и камБана) носещ се на талази от мишниците на някоя селска кифла (да не пиша нископлатена проститутка) Ае хора,нямате свободно време през седмицата ли или защото е аванта та посещавате музеи и галерии веднъж в годината? Определено следващата година ще пропусна това "мероприятие" наречено от някои Мощ на мизериите! _____ иначе това,което успях да посетя беше уникално.За пореден път чифте баня беше за предпочитане като място за посещение . Експозициите бяха смислени и на високо ниво,поздравления!
+1
 
 
Дразнещо. Бай Ганьовщина ... Хиляди хора обикалят на АВАНТА. Шамар да е , на аванта да е ... Които милее за изкуството да даде 2лв вход си влезе we мизерници гадни .
+1
 
 
Аз се оглеждах за сувенирите и така и не успях да ги видя, нито да си купя..жалко...дали ще има откъде да си го купя след седмица?
0
 
 
Беше уникално добро-струваше си да се отиде-за пореден пьт градьт ни оправда мотото си-Древен и вечен!!!
+2
 
 
Аз съм на различно мнение: Никой няма да обеднее с 2 или 5 лева, ако си плати вход на музей (пари така необходими за поддръжката). За съжаление всички се сещат, че има музеи в този град единствено на безплатната вечер. Смесицата от аромати на пот, чесън, алкохол и парфюми, блъсканицата от хора в задушните помещения, преминаващи без да могат да се вгледат в експонатите.... ми остави неприятен спомен от първото ми и последно посещение в такава вечер преди 6-7 години. Предпочитам да си платя и да разглеждам дишайки на спокойствие. Не ми се сърдете, но не одобрявам такава "пестеливост" и лицемерно отношение към историческото ни наследство. ;)) Не укорявам мераклиите, но посещавайте музеите и в други дни - ще усетите разликата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: