ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Агенция "Медиана": Славчо Атанасов с най-големи шансове за победа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:38 / 19.09.2011Коментари (33)8039
© Plovdiv24.bg
В периода от 7 до 12 септември агенция "Медиана" направи проучване, в което участие взеха 702-ма души над 18 годишна възраст.

На въпроса "Ако днес, сега, избирахте кмет на град Пловдив, за кого от тези хора щяхте да гласувате?", участниците отговарят по следния начин:

За Славчо Атанасов гласа си биха пуснали 30,3 % от отговорилите, докато за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев процентите са 21,1 %.

Останалите претенденти за кметското място биха получили следния процент според това допитване: Дани Каназирева ("Съюз за Пловдив") - 6,7 %, Георги Титюков ("Кауза Пловдив") - 3,0 %, Гиньо Матев (ВМРО-БНД) - 1,4 %, кандидатът на ДПС - 0,3 %, а отговор "друг кандидат" са посочили 12,9 % от запитаните. 24,3 % са отговорили с "Няма да гласувам", а 8,6 % заявяват, че ще гласуват срещу заплащане.

Негативизмът спрямо ГЕРБ ("не бих гласувал за кмет от тази партия") е силен - 51 % от избирателите категорично не желаят кмет от тази партия.

ГЕРБ засега не успява да консолидира избирателите си около партийната си кандидатура. Значителна част от потенциалните избиратели на тази партия (46 %) предпочитат да гласуват за друг - Славчо Атанасов, Дани Каназирева, Георги Тютюков.

На практика Иван Тотев не се ползва с популярност извън средите на ГЕРБ - симпатизантите (не набира гласове "отвън").

Към момента данните дават основание да се предположи относително висока изборна активност на предстоящите избори в Пловдив - около 60 % от избирателите с право на глас.

Вниманието на пловдивчани продължава да е насочено към проблемите на кризата - безработица, бедност, нисък жизнен стандарт. Проблемите на благоустройството и средата на живот са изтласкани на втори план. (Избирателите сега биха желали да слушат за възможностите за привличане на инвестиции, за разкриване на работни места, а не толкова и не само за решаване на проблемите на градоустройството. Акцентът на внимание е изместен от кризата).

Засега Славчо Атанасов е лидер в кметската надпревара. Разликата между него и следващия в класирането Иван Тотев e приблизително 10 %.

Кандидатурата на Славчо Атанасов се подкрепя от широк спектър симпатизанти на различни партии - в това число симпатизанти на БСП, ГЕРБ, други партии, политически неопределени избиратели. Ако тази широка подкрепа бъде съхранена, тя ще реши и изборите.

Наблюдава се високо (необичайно) напрежение в ромската общност. Част от ромите директно заявяват, че ще гласуват срещу заплащане, а присъствието на анкетьорите там интерпретират като опит да се попречи на "бизнеса" им. (Реагират с агресия дори срущу анкетьори, които дълги години са работили там).


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
моля ви, престанете да ни внушавате, че славчо е добър кмет и че той ще спечели. остана още един месец и тогава ще видим.
0
 
 
И в тези коментари делим в Пловдив-селяни, граждани, гербери, "комуняги" и т.н. Няма ли един път да сме единни, за успеха на Пловдив?!! Като си помисля, че Пловдив беше синята крепост на демокрацията!! Но както и да е-за съжаление сега силен син кандидат няма, а от другите аз лично ощи не знам за кого да гласувам. Не виждам достоен за нашия град!! Дали да не си "внесем" кмет от вън:))) Може пък да е по-добре!! Жалко, че законът не го разрешава!!
-1
 
 
Тази агенция срещу 200 лв , ще ме изкара , че съм фаворит за президент .
+2
 
 
Голямо тесногръдство! Голям смях! Стига с тази злоба, стига с този грозен език! Бъдете позитивни! Гледайте реално на нещата! Погледнете по-далеч от монитора на своя компютър! Дайте възможност на жителите на града, сами да преценят нещата.
0
 
 
Нормално е най-негативният и деградивен кмет на Пловдив в последните 20 години- Славчо Атанасов да не бъде преизбран! Хората не са доволни от отношението му най-вече от това, че лети в облаците! Не се справя с малките проблеми най-вече, които са от ключово значение за повечето граждани на Пловдив.
0
 
 
Гербаджийте поръчали на някаква агенция-Неохрон/чувал съм за такава ама май беше погребална/да им сметне гласовете за Тотев и те ги изкарали победа още на първи тур без балотаж!!!!Боже господи,помилуй ги!!!!!Ще падна от смях и те винаги познавали!!!!!Хахахахахаха!!!!!
+2
 
 
Господина Тотева навлезе в политиката след като неговата майка Роза финансира доста здраво на парламентарните избори Бойко/пожарникара,магистралата,мафиота или който както си иска да го приеме/.Иначе някой да беше чувал за Иван Тотев!!!???А сега вече кандидат за кмет!!!!!Само,че Пловдив не иска за кмет послушник-Софийски.Ако беше си мръднал само едното пръстче за тези прословути боклукчийски пари да гласувам за него,само,че това момче слуша и ще слуша само новините от София,а Славчо им се озъби за доста неща и си живее в панелката до като маминото синче си юрка джипа и май иска да догони Ветко по брой легла.Гласувайте за инженера за да може по-скоро да си завърши пристройката и след това ще видите от къде изгрява слънцето/от Северозапад/!!!!!
-3
 
 
Добре бе,какво е направил тоя продажник?! Клекна пред шопите и ни докара още боклук,след като се кълнеше че "Нито една бала софийски боклук няма да дойде тук докато е кмет"? Откри един градски кенеф с музика и танци. Назначи недоразумения,дето светът не е виждал, за негови заместници. Превърна простотията,циганията и селянията в начин на работа в общината. Достоен и позитивен кмет,а? Мърши!!!
+6
 
 
Нормално е най-позитивният и градивен кмет на Пловдив в последните 20 години- Господин Славчо Атанасов да бъде преизбран! Хората са доволни от отношението му най-вече от това, че е земен и не лети в облаците! Справя се с малките проблеми най-вече, които са от ключово значение за повечето граждани на Пловдив. А политическите удари под кръста, обиди и обвинения срещу него няма да помогнат на конкуренцията му, която е ялова и несъстоятелна с опитите си единствено за политически спънки спрямо него. Затова смело и с две ръце зад Славчо Атанасов, единственият реално направил нещо кмет на Пловдив от 20 години насам!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: